Betöltés

Mégis milyen befektetést érdemes választani?

szerző: Bankmonitor
2018-05-05

Egy alapkezelő szemszögéből mindig más a világ, és ezt be is bizonyította a Citadella Alap portfólió menedzserével, Zsiday Viktorral készített interjú. Ő úgy látja, hogy nagyon nehéz jelenleg a befektetési lehetőségekről nyilatkozni, a különféle eszközök, (például kötvény, részvény) javarészt túlárazottak. A hazai befektetők számára is nagyon nehéz értelmezhető hozamot felmutatni, rövidtávon jó eséllyel még egy lakossági állampapír is felülteljesítő lehet.

Zsiday Viktor a Citadella Alapban 60 milliárd forintos vagyont kezel, ami így az egyik legnagyobb abszolút hozamú alapnak számít a piacon. Zsiday a kilátásokkal kapcsolatban elég pesszimistának bizonyul, véleménye szerint a passzív befektetéssekkel nemigen lehet a következő időszakban reálhozamot elérni. A magyar ingatlanpiac azonban az elkövetkező években is jónak bizonyulhat a tartósan alacsony kamatkörnyezetben, azonban ez nem az a befektetés, ami könnyen pénzzé tehető lenne.

Egyébként a mostani helyzet az alapkezelők számára sem kedvez, ők is a kedvező lehetőségekre várnak, vagy egy-egy rövid- középtávú trendet igyekeznek kihasználni, amíg nincs értelmesebb befektetési opció. Zsiday arra is felhívja a figyelmet, hogy a lakossági állampapír is nagy konkurenciát jelent a befektetési alapok számára, és nagyon nehéz olyan eszközt találni, amely túlszárnyalja a hozamukat. Az Alapblog „Mibe érdemes fektetni az idén” című írásában bővebben is olvashatsz erről a témáról.

Címkék:

2 Hozzászólás

 1. Anna

  Mibe érdemes befektetni ? Kézenfekvő a válasz: amire szükség van vagy más szóval, ahol kereslet van ! A szociális szférát nem igazán kedvelik a befektetők. Az állam beavatkozása “rontja” az üzletet, nem képesek talpon maradni. Az állami beavatkozás azonban nagyon gyakran politikai kérdés, hiszen egyes intézkedések tömegeket érintenek. Szükség van jobb egészségügyi ellátásra, de az emberek fizetőképessége korlátozott. Hatékonyabb szociális ellátórendszerre lenne szükség, de ennek is akadályai, gazdasági érzelmi, etikai okai, nagyon sok esetben vannak ! Az üzleti szemlélet nem népszerű, nem elfogadott nálunk az emberek körében ezen a területen, azonban egyes egyházak úttörő szerepet kaptak és külföldön már bebizonyították, hogy képesek intézményeiket fenntartani. Jó lenne megismerni a legsikeresebb “know-how”-kat ezen a területen és a befektetők figyelmét felhívni a “résekre”. még időben.

 2. Sanyi

  Kedves Anna!
  Ön a Horthy rendszerben lévő szeretetházakra,”elfekvőkre” gondolt?
  Kérdezem én,ma hol vannak hivatást tudó apácák?A beteggondozók nagy része már elment az országból 3 szoros fizetésért.A kórházi orvosok tömegével mennek át a magánorvosi praxisokba.Ha jól emlékszem,aki a 90-es években orvosi eszközökbe,elektronikába fektetett ,sajnos a nagy része belebukott.
  Külföldön lehet,hogy egyes egyházak fent tudnak tartani ilyen intézményeket,de mi Magyarországon élünk,ahol még a tőkefelhalmozás folyik!

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

befektetés

Az USA és Kína közötti kereskedelmi háború hatásai

2019. 02. 23.

Az USA és Kína között zajló kereskedelmi háború miatt körülbelül 2,9 milliárd dollárt veszíthet a két ország gazdasága. A kialakult helyzetről Wally Tyner, a Purdue Egyetem mezőgazdasági közgazdásza mondta el...

Nagy emelkedést várnak 2019-ben az S&P 500-tól! Lehetetlen?

2019. 01. 26.

Mit várnak az amerikai részvénypiactól 2019-re, akik előrejelzéseket készítenek az indexek várható alakulásáról? Gondolnád, hogy sokan arra voksolnak, hogy kétszámjegyű százalékos növekedés fog bekövetkezni? Pedig nagyon sok elemző egyetért abban,...

Egytized százalékponton múlik 2,5 milliárd forint sorsa

2019. 01. 19.

A Központi Statisztikai Hivatal néhány napja tette közzé a 2018-ra vonatkozó inflációs adatokat. A havi adatok alapján 2,8 százalék átlagos inflációt állapítottak meg a 2018-as esztendőre. Vajon helyes-e az adat...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.