Mégis milyen befektetést érdemes választani?

2018. 05. 05. szerző: bankmonitor.hu

Egy alapkezelő szemszögéből mindig más a világ, és ezt be is bizonyította a Citadella Alap portfólió menedzserével, Zsiday Viktorral készített interjú. Ő úgy látja, hogy nagyon nehéz jelenleg a befektetési lehetőségekről nyilatkozni, a különféle eszközök, (például kötvény, részvény) javarészt túlárazottak. A hazai befektetők számára is nagyon nehéz értelmezhető hozamot felmutatni, rövidtávon jó eséllyel még egy lakossági állampapír is felülteljesítő lehet.

Zsiday Viktor a Citadella Alapban 60 milliárd forintos vagyont kezel, ami így az egyik legnagyobb abszolút hozamú alapnak számít a piacon. Zsiday a kilátásokkal kapcsolatban elég pesszimistának bizonyul, véleménye szerint a passzív befektetéssekkel nemigen lehet a következő időszakban reálhozamot elérni. A magyar ingatlanpiac azonban az elkövetkező években is jónak bizonyulhat a tartósan alacsony kamatkörnyezetben, azonban ez nem az a befektetés, ami könnyen pénzzé tehető lenne.

Egyébként a mostani helyzet az alapkezelők számára sem kedvez, ők is a kedvező lehetőségekre várnak, vagy egy-egy rövid- középtávú trendet igyekeznek kihasználni, amíg nincs értelmesebb befektetési opció. Zsiday arra is felhívja a figyelmet, hogy a lakossági állampapír is nagy konkurenciát jelent a befektetési alapok számára, és nagyon nehéz olyan eszközt találni, amely túlszárnyalja a hozamukat. Az Alapblog „Mibe érdemes fektetni az idén” című írásában bővebben is olvashatsz erről a témáról.

Címkék:

2 Hozzászólás

 1. Anna

  Mibe érdemes befektetni ? Kézenfekvő a válasz: amire szükség van vagy más szóval, ahol kereslet van ! A szociális szférát nem igazán kedvelik a befektetők. Az állam beavatkozása “rontja” az üzletet, nem képesek talpon maradni. Az állami beavatkozás azonban nagyon gyakran politikai kérdés, hiszen egyes intézkedések tömegeket érintenek. Szükség van jobb egészségügyi ellátásra, de az emberek fizetőképessége korlátozott. Hatékonyabb szociális ellátórendszerre lenne szükség, de ennek is akadályai, gazdasági érzelmi, etikai okai, nagyon sok esetben vannak ! Az üzleti szemlélet nem népszerű, nem elfogadott nálunk az emberek körében ezen a területen, azonban egyes egyházak úttörő szerepet kaptak és külföldön már bebizonyították, hogy képesek intézményeiket fenntartani. Jó lenne megismerni a legsikeresebb “know-how”-kat ezen a területen és a befektetők figyelmét felhívni a “résekre”. még időben.

  2018.05.05.17:06

 2. Sanyi

  Kedves Anna!
  Ön a Horthy rendszerben lévő szeretetházakra,”elfekvőkre” gondolt?
  Kérdezem én,ma hol vannak hivatást tudó apácák?A beteggondozók nagy része már elment az országból 3 szoros fizetésért.A kórházi orvosok tömegével mennek át a magánorvosi praxisokba.Ha jól emlékszem,aki a 90-es években orvosi eszközökbe,elektronikába fektetett ,sajnos a nagy része belebukott.
  Külföldön lehet,hogy egyes egyházak fent tudnak tartani ilyen intézményeket,de mi Magyarországon élünk,ahol még a tőkefelhalmozás folyik!

  2018.05.05.19:28

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Hogy lehetne a lakásáfával kedvezni a családoknak?

2018. 05. 19.

A lakáspiacon, főként Budapesten a befektetői kereslet dominált, mielőtt a saját célra vásárlók is vásárlásba kezdtek volna. Igen ám, de ez együtt jár a lakásárak nagyfokú emelkedésével is, így a...

Ideje izgulni a következő válság miatt?

2018. 05. 12.

1980 óta 4 nagyobb gazdasági visszaesés is volt a világgazdaságban, a legutóbbi és egyben legtöbb országot érintő recesszió pedig 10 éve ütött be. Az eseményeket figyelve felmerül a kérdés, hogy...

Mégis milyen befektetést érdemes választani?

2018. 05. 05.

Egy alapkezelő szemszögéből mindig más a világ, és ezt be is bizonyította a Citadella Alap portfólió menedzserével, Zsiday Viktorral készített interjú. Ő úgy látja, hogy nagyon nehéz jelenleg a befektetési...

Fektess a kiváló cégekbe – Na de hogyan?

2018. 04. 28.

A vállalati felvásárlásokat fokozott figyelemmel szokták kísérni a befektetők, hiszen a pénzügyi logika alapján azt várjuk, hogy a létrejövő nagyobb vállalat plusz előnyöket lesz képes felmutatni. Igen ám, de a...

Blogajánló

 • alapblog

  Észt tervek

  Csökkentsük az állami alkalmazottak számát 50%-kal, a köztársasági elnököt csak egy ciklusra lehessen megválasztani, legyen még függetlenebb a bíróság. 28 ismert észt üzletember összeállt és...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.