Betöltés
loading

Mennyi személyes találkozó kell most egy hitelhez vagy egy bankszámla-nyitáshoz?

Akik most terveznek belevágni valamilyen banki szolgáltatás megigénylésébe, alapvetően arra számíthatnak, hogy a bankok gyorsan reagáltak a kialakult helyzetre, és nagy erőkkel dolgoztak azon, hogy a koronavírus idején is leggördülékenyebb kiszolgálást biztosíthassák ügyfeleik számára. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan néz ki jelenleg a különféle terméktípusok ügyintézésének menete, ha valaki az otthon biztonságából szeretné mindezt megvalósítani, illetve ezeknél mennyi személyes találkozóra van szükség? szerző: Süle-Szigeti Bulcsú

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Babaváró hitel: 1 találkozás

Rendkívüli helyzet ide vagy oda, könnyen elképzelhető olyan szituáció, amikor a fiatal házasok számára halaszthatatlanná válik a Babaváró hitel igénylése, például a baba érkezése miatt. Nekik mindenképpen tudniuk kell arról a lehetőségről, hogy 2020-ban a Bankmonitor segítségével már online is igényelhető a babaváró! A hitel folyósítása akár 3 napon belül is megtörténhet, a szolgáltatás ingyenes, és (a szerződés aláírását kivéve) teljes egészében az interneten keresztül zajlik, így felesleges találkozások sincsenek. Az online babaváró hitelt az Erste Bank kínálja a Bankmonitor ügyfelei számára egy gyorsított, kényelmes és biztonságos folyamat keretein belül. Az egyetlen személyes találkozót a szerződéskötés igényli, de az ügyintézés összes többi lépésben rendelkezésre áll az online szakértői segítség.

Jó tudni, hogy egy friss kormányrendelet miatt ráadásul nem is feltétlenül kell a pár mindkét tagjának megjelennie a szerződés megkötésekor, ám a Bankmonitor.hu szakértőinek a tapasztalata az, hogy a pénzmosás elleni törvény miatt a bankok ezt még nem tudják minden esetben megoldani. Ezért készüljetek fel arra, hogy esetleg mindkettőtöknek ott kell lenni szerződéskötéskor.

Lakáshitel: 4 találkozás

Habár az ingatlanpiacot visszavetette a jelenleg zajló járvány, sokakat éppen ez buzdíthat arra, hogy kihasználva az erősebb alkupozíciót és a csökkenő árakat, most vásároljanak új lakást maguknak. Egy lakáshitel ügyintézése körülményes folyamat, és még ideális esetben is kb. két hónappal érdemes itt kalkulálni, de jelenleg a 3-4 hónap sem ritka. Az előzetes hitelbírálat szinte mindig ingyenes, számos banknál van lehetőség telefonon lefolytatni, és a hiteligényléshez szükséges dokumentumokat is benyújthatjuk online.

Az ingatlan értékbecslése azonban feltétlenül megköveteli a személyes találkozást, a szerződéskötés szintén, de a szerződéstervezetet gyakran emailben is elkérhetjük, a nyugalmas áttanulmányozhatóság érdekében. Elengedhetetlen állomás továbbá a hitelügylet közjegyzői okiratba foglalása, illetve a megváltozott tulajdon- és zálogjogok földhivatali bejegyzése is, melyeket kizárólag személyesen intézhetünk. Mivel jól látszik, hogy a lakáshitel nem igényelhető teljes egészében online, ezért érdemes lehet független közvetítő segítségét igénybe venni, aki a szaktudásának, tapasztalatainak és kiépült kapcsolatainak köszönhetően számos felesleges kört spórolhat meg az ügyfelei számára.

Személyi kölcsön: 0 találkozás

Vannak bankok, amelyeknél a személyi kölcsönök egyszerűen a netbankon keresztül is igényelhetők. A hitelösszeg és a futamidő megadása, a hitelbírálathoz szükséges adatok felvitele, a KHR-nyilatkozat kitöltése mind online történik, ezután a bank a megadott információk alapján rövid időn belül elbírálja a hitelkérelmet. Ha minden rendben volt, akkor telefonos applikáció vagy SMS-azonosító segítségével lehet aláírni a kölcsönszerződést, és nem ritka, hogy az összeg még az igénylés napján megjelenjen az ügyfél bankszámláján. A legkedvezőbb személyi kölcsön megtalálására is van online megoldás, mégpedig a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora. Érdemes megversenyeztetni az ajánlatokat, mert bár idén mindegyik hitelre érvényes a maximum 5,9%-os THM plafon, 2021-től a kamatok és a havi törlesztők nagyon különbözőképpen alakulhatnak: van, ahol jövőre 7,05%-os, míg máshol 13,99%-os lesz a kamat.

Csok: 4 találkozás

A csok-támogatás igénylését általában csak személyesen lehet elindítani, a kérelem a benyújtást követően 30-60 napon belül kerül elbírálásra. Az ingatlan értékbecslése és műszaki ellenőrzése szintén megkívánja a személyes részvételt, végül pedig jöhet a szerződéskötés, ugyancsak kizárólag személyes találkozó formájában. Ha egy ingatlan felépítésére vagy bővítésére szolgál a csok, akkor annak folyósítása is csak a munkálatok előrehaladásának fokával arányosan történik, amihez további értékbecslői igazolások szükségesek, természetesen további személyes találkozók árán. Az már csak hab a tortán, hogy amennyiben az igénylők hitelt is vesznek fel a támogatás mellé, az újabb elemekkel bővítheti a szükséges találkozók listáját.

Bankszámla: 0 találkozás

Bankszámlát már számos banknál nyithatunk online, akár néhány perc alatt is! A személyes adatok felvétele, az ügyfélazonosítás és a szerződéskötés általában videóbankon keresztül történik, és ha minden szükséges dokumentum kéznél van, akkor gyakran csak 5-10 percet vesz igénybe az egész folyamat. Akik arra is kihasználják az otthon töltött időt, hogy most vizsgálják felül a meglévő pénzügyi termékeiket, azok számára igen kényelmes megoldást jelenthet ez a lehetőség. A legmegfelelőbb számlacsomag kiválasztására a Bankmonitor bankszámla-kalkulátorát javasoljuk.

Megtakarítási számla: 0 találkozás

Mindazok, akik a járvány ellenére is stabil jövedelemmel rendelkeznek, többek között azt is tapasztalhatták, hogy a boltok bezárása (és az otthon töltött idő ugrásszerű megemelkedése) miatt több pénzük marad a számlájukon a hónap végén, mint amennyi egyébként szokott. Nekik érdemes lehet arra használni ezt a helyzetet, hogy elkezdjenek pénzt félretenni későbbi céljaikra, akár ingatlanvásárlásra, akár a saját nyugdíjukra vagy bármilyen egyéb célra szeretnének gyűjteni. Az egyszerű bankszámlákhoz hasonlóan számos megtakarítási számla is nyitható a netbankon keresztül, videóhívással vagy más hasonló módokon.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Vége a visszaesésnek

    Áprilisban jött a nagy ütés a boltokra. Skandinávok jól megúszták, ahogy a németek is, a magyar visszaesés is kicsi a körülményekhez képest. Ezeken a helyeken... The post Vége a visszaesésnek appeared first on alapblog.