loading
Hírdetés

Mi az az ismétlődő lekötés?

Bankmonitor
szerző: Bankmonitor

A lekötések a futamidő lejártát követően különbözően viselkedhetnek, lássuk mi a helyzet a lejárat után: Ismétlődés tőkésedéssel vagy a nélkül

A lekötések a futamidő lejártát követően különbözően viselkedhetnek, lássuk mi a helyzet a lejárat után:

a.       Ismétlődés nélkül lekötött betétek

Ez szerencsére igazán egyszerű, a betétben lévő pénz visszautalásra kerül a számlánkra, ahonnan a lekötés indult és még munka sincs ezzel többet. Az összeget felhasználni pedig leghamarabb a lejáratot követő első nap tudjuk a pénzt.

b.      Ismétlődés tőkésedéssel vagy a nélkül

A bankbetét lejáratát követően azonnal ismét lekötésre kerülhet: ez az ismétlődő betéti konstrukció. Ekkor az eredeti futamidővel megegyező időszakra ismételten lekötésre kerül a pénzünk. Az ismétlődő lekötés két formában valósulhat meg:

  • az eredeti összeg és az első lekötés végén járó kamat IS lekötésre kerül
  • csak az eredeti összeg kerül ismételt lekötésre, az első időszak végén járó kamatot a folyószámlánkon elhelyezi a bank

Az akciós lekötéseknél említettük: oda kell figyelni az ismétlődésnél kapott kamatokra, a hullámvasúton sem jó mindig a második kör. Előfordulhat, hogy akár fele akkora kamatot ír ki a bank a második lekötési időszakra. Mi a megoldás? Itt most könnyedén megtalálja az aktuális legmagasabb kamatokat a kalkulátorunk segítségével!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés