loading

8-10 millió Ft személyi kölcsönre volna szükséged? Nem minden bank ad most ennyit!

Átlagosan 1-3 millió Ft személyi kölcsönt vesznek fel a magyarok, ám egyre gyakoribb az 5, 8 vagy akár 10 millió forintos hitelösszeg. Az alábbiakban azt járjuk körbe, hogy mire kell odafigyelned, ha nagyobb hitelt szeretnél.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Biztosan te is tudod, hogy a személyi kölcsönök THM-ét (teljes hiteldíj-mutatóját) a kormány erre az évre 5,9%-on maximálta, ami azt jelenti, hogy a 2020-ban fizetendő havi penzumok között alig van különbség. Ezért, amikor hitelt választunk, hiba a 2020-as THM-eket összevetni, hiszen egy személyi kölcsön általában 3-5 éves futamidejű, így a törlesztési időszak nagy része mindenképp későbbre esik, amikor már nem köti a bankok kezét a korlátozás. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint például egy 3 millió forintos, 5 éves futamidejű személyi kölcsön esetében nincs 700 Ft különbség a hitelek törlesztői között 2020-ban, míg ezt követően 8800 Ft a differencia. Az előbbi az 5 éves futamidő alatt 6300 Ft (9*700 Ft), míg az utóbbi 321 000 Ft (51*8800 Ft) különbséget jelent a legkedvezőbb és a legdrágább hitel között.

egy 3 millió forintos személyi kölcsön havi törlesztője 2020-ban és 2021-ben

A kedvező kamat és az alacsony havi törlesztőn kívül nagyon fontos az is, hogy maximálisan mekkora összeget vehetünk fel személyi kölcsönként az egyes bankoktól. A szükséges hitelösszeg mindig a hitelcéltól függ, ami lehet autóvásárlás, egy váratlan orvosi beavatkozás megfinanszírozása, lakásfelújítás, lakásvásárlás vagy akár a régi, drága hitelek kedvezőbbre cserélése (hitelkiváltás). Igen ám, de hiába lehet a személyi kölcsönök összege jogszabályilag akár 10 millió forint, és hiába szabad felhasználású (vagyis bármire tetszőlegesen költhető) ez a hiteltípus, a bankok maguk döntik el, hogy milyen célra, mekkora összeget hiteleznek. Ebben pedig jelentős különbségek vannak közöttük.

Amennyiben valaki ténylegesen szabad felhasználású személyi hitelt szeretne, akkor számíthat arra, hogy több bank legfeljebb 5 millió forintos összeghatárig ad majd kölcsönt, de olyat is találni, ahol 100 ezer Ft igazolt jövedelem esetén 5 millió Ft, míg 300 ezer Ft jövedelemnél 7 millió Ft a felső határ. Pár hitelintézet pedig akár 10 millió forintot is hitelez! A maximális hitelösszeget az is befolyásolja, hogy éppen milyen célra kell a pénz, van például bank, amelyik lakásfelújításra és lakásvásárlásra nagyobb összeget ad, mint amikor valaki szabad felhasználással igényel.

A minimálisan igényelhető hitelösszeg is különbözik az egyes bankoknál, ami akkor érdekes, ha csak néhány százezer forintra van szükségünk, hiszen egyesek 200 ezer Ft-nál, míg mások 600 ezer Ft-nál húzzák meg az alsó határt. A minimális hitelösszeg azonban nem csak bankfüggő, hanem aszerint is változik, hogy éppen milyen célra igényelnénk a pénzt, de ez érthető, hiszen lakáscélnál pár százezer forinttal nem nagyon lehet mit kezdeni.

Ha megkeresnéd a számodra elérhető legkedvezőbb személyi kölcsönt, akkor ebben segít a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora. Ha pedig a kalkulációt követően megadod az elérhetőségedet, akkor a Bankmonitor hitelszakértője felveszi veled a kapcsolatot és segít az igényléssel kapcsolatos ügyintézésben.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
hitel évre

Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi hitel.
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló
  költséggel
  számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 

 

 

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Nem politikusok, nem médiavezérek, hanem a tőkések tartják a lelket az emberekben (a járvány idején)

  A világ 28 reprezentatív országában, köztük fejlett demokráciákban, a polgárok ötven százaléknál nagyobb arányban feltételezik, hogy a politikusok tudatosan, szisztematikusan hazudnak. A média, általában az...

 • KonyhaKontrolling Napi étel 500 forintból? Spórolós ételek mintahónappal

  Nagyon olcsón eszünk. Az átlaghoz képest mindenképp. Mi szeretünk spórolni, mondhatjuk talán, hogy az egyik hobbim a spórolós ételek készítése. Az alapgondolat az, hogy kettőnkre 1000 forint/nap költségből kijöjjön az étel. Ez fejenként 500 forint/nap. Ebben a bejegyzésben KonyhaTündér segítségével kifejtem, hogy hogyan csináljuk és még egy tervező fájlt is találtok a bejegyzés végén. Ne Tovább olvasom "Napi étel 500...

 • Haszon.hu 3,2 millió magyarnak visz fontos levelet a postás a napokban

  Idén két ponton is változik a gépjárműadó megfizetésének rendszere. Az első változás az, hogy az adó első részletét nem márciusban, hanem április 15-ig, a másodikat pedig a korábban megszokott módon, szeptember 15-ig kell befizetni. Országosan mintegy 3 millió 200 ezer gépjármű-üzembentartót tartanak nyilván, ennyien kapnak a postástól személyesen átvehető, hivatalos iratot.A másik változás az, hogy a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat idéntől...