Betöltés

Nincs még itt a válság, de az infláció okozhat meglepetéseket!

szerző: Bankmonitor
2018-06-11

Az utóbbi időszakban sokan hívták fel a figyelmet, hogy nincs már messze a következő válság és emiatt az amerikai kamatemelési ciklus miatt is óvatosságra intették a befektetőket. Ugyanakkor az Aegon egyik rendezvényén a J.P. Morgan igazgatója más véleményen volt, szerinte inkább az inflációra kell figyelnünk, semmint az amerikai gazdaság teljesítményére. Továbbá a fejlődő piacoktól sem kell tartani, azok továbbra is jó befektetési célpontok lehetnek, a kötvénnyel és a készpénzzel azonban vigyázni kell.

Használd befektetési alap keresőnk, hogy megtaláld az elvárásaidnak leginkább megfelelő alapot!

A 2008-as válság Amerikából indult, azonban a világon elsőként is sikerült az országnak elhagyni a mélypontot, ráadásul mostanra a gazdaság jó formában van. Gyakorlatilag az elmúlt években a gazdaság élénkítése érdekében piacra pumpált pénz kiszivattyúzása is most történik valamint a kamatszint normalizálása. A J. P. Morgan-nél arra számítanak, hogy ebben az évben még három, jövőre pedig további négy 25 bázispontos kamatemelésről dönt majd az amerikai jegybank.

Mint a J.P. Morgan igazgatója is megjegyezte, ez nagyon lényeges kérdés, azonban nem tudni, hogy milyen hatása lesz a szigorodó monetáris politikának. Azonban az amerikai jegybank úgy gondolhatja, hogy a gazdaság már elég erős ahhoz, hogy a saját lábán is megálljon. Ami már most is látszik, hogy az USA-ban egyre nehezebb munkaerőt találni, a bérszínvonal emelkedik, ami inflációt generál majd, és ez gazdasági visszaesést okozhat.

Ennek ellenére nem véletlen az sem, hogy a befektetők az amerikai befektetéseket részesítik előnyben és nem az európaiakat. Európában még mindig nagyon alacsonyak a kamatok, míg Amerikában már vonzóbbak a feltétlek. Ugyanakkor Az Amerikára kacsingató befektetőket leginkább az motiválhatja, hogy az USA belső piaca önmagában is óriási, ráadásul egységes. Ugyanez nem mondható el Európáról, amely a következő időszakban politikai kihívásokkal is kénytelen szembe nézni.

A nagyobb kockázatot vállalóknak, hosszú távon még mindig a fejlődő piaci befektetéseket lehet érdemes keresni. Kínát kiemelve itt még mindig nagy tér van a fejlődésre, hiszen gőzerővel folyik az urbanizáció és folyamatosan bővül a fogyasztás. Az ország már most a világ teljes kibocsátásának 20 százalékát adja, a legnagyobb valutatartalékkal rendelkezik, és egyre több olyan vállalatot tud felmutatni, amelyek globális szinten is egyedülálló technológiát alkalmaznak.

Használd befektetési alap keresőnket és nézd meg melyik passzol leginkább hozzád!

Nézd meg kiemelt befektetési ajánlatainkat: Részletek »


A Bankmonitor.hu több mint 25 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően - amelyet különböző bankoknál és brókercégeknél szereztünk - nem csak segítünk eligazodni a közel 50 alapkezelő több ezer alapja között, de a megfelelő szolgáltató vagy vagyonkezelő kiválasztásában is segítségedre lehetünk.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Befektetési alap vonatkozásában:
Köszönjük, hogy megadtad adataidat!
Amennyiben további kérdésed lenne befektetési alapokkal kapcsolatban, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Állampapír Plusz néven indul az új kötvény

2019. 05. 24.

Megérkeztek a részletek a június 3-tól jegyezhető új lakossági állampapírral kapcsolatban. Több pontosítás és változás is történt, például megváltoztatták a kötvény nevét. Lássuk a további részleteket. Nagy várakozás övezi az...

családi megtakarítás

A te háztartásod vagyona eléri a magyar átlagot?

2019. 04. 10.

A háztartások nettó vagyona 2014 és 2017 vége között jelentős mértékben nőtt az MNB legutóbbi "Miből élünk?" felmérésének adatai szerint. De kiknek nőtt leginkább a vagyona, és mely régiók gyarapodnak...

befektetés

Az USA és Kína közötti kereskedelmi háború hatásai

2019. 02. 23.

Az USA és Kína között zajló kereskedelmi háború miatt körülbelül 2,9 milliárd dollárt veszíthet a két ország gazdasága. A kialakult helyzetről Wally Tyner, a Purdue Egyetem mezőgazdasági közgazdásza mondta el...

Nagy emelkedést várnak 2019-ben az S&P 500-tól! Lehetetlen?

2019. 01. 26.

Mit várnak az amerikai részvénypiactól 2019-re, akik előrejelzéseket készítenek az indexek várható alakulásáról? Gondolnád, hogy sokan arra voksolnak, hogy kétszámjegyű százalékos növekedés fog bekövetkezni? Pedig nagyon sok elemző egyetért abban,...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.