Betöltés

Olcsó személyi hitel? Itt vannak a nyerő ajánlatok

szerző: Bankmonitor.hu
2015-08-12

Hitelfelvételkor mindenki a legjobb, legolcsóbb terméket keresi. Mit kell vállalnunk, hogy valóban a legkedvezőbb hitelt kapjuk meg? Bármikor adódhat olyan élethelyzet, amikor hirtelen nagyobb összegre van szükségünk. Ilyenkor lehet jó megoldás a fedezet nélkül igényelhető személyi kölcsön. De vajon milyen kamatra és milyen feltételekkel vehetünk fel személyi kölcsönt? Utánajártunk.

Személyi kölcsönt felvenni olyankor lehet jó megoldás, ha pár százezer, legfeljebb egy-két millió forintra van szükségünk. Ez a hiteltípus fedezet nélkül igényelhető, viszont magasabb kamattal fut, mint az ingatlanfedezetű hitelek. A bankok minden esetben igyekeznek mérsékelni a kockázatukat, így megnézik, mennyit keresünk, mióta dolgozunk az adott munkahelyen, rendben fizetjük-e a közüzemi díjakat. Ebből kiindulva, a személyi kölcsönök esetében ha valakinek magas jövedelme van, ráadásul régóta dolgozik ugyanott, nagyobb eséllyel jut hitelhez.

A személyi kölcsönök „árát” azonban lefaraghatjuk, ha teljesítünk néhány feltételt. Bár nem alapkövetelmény, hogy az adott banknál legyen folyószámlánk és oda is érkezzen a fizetésünk, de ha bevállaljuk, akkor azt általában alacsonyabb kamattal honorálja a bank. Ha ragaszkodunk a régi bankunkhoz, viszont nem ott találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb személyi kölcsönt, akkor készüljünk fel arra, hogy legalább negyed évre visszamenőleg bekérik a számlakivonatainkat, hogy a hitelt nyújtó valamelyest beleláthasson a pénzügyeinkbe. Ugyanezt a célt szolgálja, ha a bank elkéri közüzemi számláinkat. További kedvezményeket kaphatunk több banknál is, ha nem ragaszkodunk a személyes ügyintézéshez, hanem vállaljuk, hogy amit csak lehet, online intézünk.

Vegyünk alapul egy átlagosnak tekinthető igényt

A Bankmonitor által követett személyi kölcsön termékek közül minden banktól a legjobb ajánlatokat vettük számba.

Elsőként 150 000 forintos jövedelem mellett 700 000 forintot szeretnénk, ezt 3 év alatt akarjuk visszafizetni.

Jelenlegi munkahelyünkön már egy éve dolgozunk. Bankügyeinket online intézzük és egy jó hitel reményében vállaljuk azt is, hogy jövedelmünket ezentúl a személyi kölcsönt folyósító bankhoz utaljuk. Megvizsgáljuk, ilyen feltételekkel a tíz legjobb ajánlat milyen THM mellett vehető igénybe.

Mi a helyzet, ha a jövedelmünk jelentősen magasabb?

Most 350 000 forintos fizetéssel szeretnénk ugyanezt az összeget, hasonló paraméterek mellett.

Jól látszik, hogy magasabb jövedelem esetén előnyösebb kamattal juthatunk ugyanahhoz a hitelösszeghez. A magyarázat egyszerű: aki jobban keres, annál biztosabb, hogy rendben törleszteni tudja a hitelét. A bank kockázata alacsonyabb, így hajlandó olcsóbban adni a személyi kölcsönt.

A két esetben az átlagos THM-ek között összesen 0,7% különbség van, ami nem mondható jelentősnek.  A fő különbség abban rejlik, hogy a magasabb jövedelem mellett sokkal nagyobb eséllyel hagyják jóvá a hitelkérelmünket!

A teljes listát az alábbi kalkulátor segítségével nézheted meg! Ebben jelölheted, hogy vállalsz-e banki kapcsolatot, vagy munkabér jóváírást a bankhoz, amely esetén kamatkedvezményben is részesülhetsz!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Személyi kölcsön
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

 


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

  • alapblog

    Élet a www.szallas.hu után

    A Szallas.hu oldal alapítói, Dorcsinecz József és Varga Zoltán új szolgáltatást indítottak, Pepita.hu néven. Beszélgetésünkben azt szerettem volna megtudni, hogy egy első üzletében nagyon sikeres vállalkozók képesek lehetnek-e megismételni a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.