Betöltés

Óriási tülekedés van ezért a lakástakarékért!

szerző: Bankmonitor.hu
2017-10-31

A Bankmonitor 5000 forintos Erzsébet-utalvány akciója, amit Fundamenta szerződésekhez lehet kapni, a mai napon lejár. Aki még ma leadja az érdeklődését, az ki tudja használni, viszont annak sem kell csüggednie, aki kifut a határidőből. Ugyanis november 16-ig a Fundamenta még biztosítja a saját, kamatbónusz akcióját. A következőkben bemutatjuk, hogy mit kell tudni róla és mekkora előnyt is ad egy 4 éves szerződés esetén. Lássuk a részleteket.

Ma van az utolsó nap, amikor úgy lehet Fundamenta szerződés iránti érdeklődést leadni, hogy ahhoz járjon a Bankmonitor egyedi akciója, az 5000 forintos Erzsébet-utalvány. Nem kell azonban csüggedni, mert a Bankmonitor kedvezményének a kifutása ellenére még november 16-ig jár egy másik akció a Fundamenta lakástakarék szerződésekhez.

A kamatbónusz akcióról van szó, aminek keretében a lakástakarékpénztár vállalja, hogy ha 20 000 forintos havi befizetésű szerződést nyitsz, akkor ahhoz legfeljebb 12 000 forint kamatbónuszt is adnak. Összességében tehát még ma a kamatbónusszal (~12 ezer Ft) és a visszatérítéssel (5 ezer Ft) akár 17 ezer forintos előnyre is szert tehetsz, ha a Bankmonitoron keresztül nyitod meg a számlát. De ezt követően is bő tízezer forintot nyersz, a Fundamenta promóciója miatt.

Korábban cikkeinkben már áttekintettük, hogy ha nem akarunk más terméket is igénybe venni, akkor például egy 5 éves vagy egy 4 éves szerződésnél melyik lesz megtakarítási szempontból a legjobb ajánlat. Például a 4 éves esetben a Fundamenta ajánlata emelkedik ki a mezőnyből.

Ezt azonnal azért nem lehet megállapítani, mert a különböző lakástakarék termékek eltérő megtakarítási időre szólnak (46-49 hónapra). Ezért kidolgoztunk egy szempontrendszert, ami alapján közös nevezőre lehet hozni a szerződéseket, mintha mindegyik 49 hónapra szólna. A futamidő egyenértékes alapján viszont már láthatóvá válnak a különbségek a megtakarítási összegben. Mégpedig úgy, hogy ezt már korrigáljuk a számlanyitási díjjal.

Per pillanat azt mondhatjuk, hogy a 4 éves ajánlatok közül a Fundamenta lakástakarék emelkedik ki, a havi 20 ezer forint befizetése mellett a megtakarítási idő végén a számításaink szerint 30 ezerrel nagyobb egyenleg jön ki (ez még nagyobb lesz néhány ezer forinttal, ha még ma lépsz, a Bankmonitor akciója miatt). Két indokot lehet hozni: az átlagnál magasabb 1%-os betéti kamatot és a kamatbónusz akciót. 

Fontos felhívni a figyelmet, hogy ez utóbbi akció nem követeli meg, hogy kapcsolt terméket vegyél igénybe, mint amikor egy bankszámla megkötését vagy éppen egy biztosítást várnak el a számlanyitási díj kedvezményért. Ha ilyen fordulna elő, akkor mindenképpen meg kell nézni, hogy mit várnak el a díj egy részének vagy egészének elengedéséért cserébe. Bőven elképzelhető, hogy a rövid távú előny hosszabb távon az egyéb költségek miatt sokkal kisebb lesz, mint hinnénk.

Nézd meg lakástakarék kalkulátorunkat!

Lakástakarék kalkulátor

Figyelem! A lakástakarék törvénymódosítás következtében nem tudunk több lakástakarék érdeklődést fogadni!
Bankmonitor

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 ok, ami miatt sokan buknak a lakástakarékon

Ha valaki azon 140 ezer ember közé tartozik, akiknek még éppen sikerült megcsípniük állami támogatással egy vagy több lakás-takarékpénztári szerződést, akkor szerencsésnek érezheti magát! És igaza is van, mert a...

Blogajánló

  • alapblog

    A menetrendszerű Brexit-pofon

    Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.