Óriási tülekedés van ezért a lakástakarékért!

2017. 10. 31. szerző: bankmonitor.hu

A Bankmonitor 5000 forintos Erzsébet-utalvány akciója, amit Fundamenta szerződésekhez lehet kapni, a mai napon lejár. Aki még ma leadja az érdeklődését, az ki tudja használni, viszont annak sem kell csüggednie, aki kifut a határidőből. Ugyanis november 16-ig a Fundamenta még biztosítja a saját, kamatbónusz akcióját. A következőkben bemutatjuk, hogy mit kell tudni róla és mekkora előnyt is ad egy 4 éves szerződés esetén. Lássuk a részleteket.

Ma van az utolsó nap, amikor úgy lehet Fundamenta szerződés iránti érdeklődést leadni, hogy ahhoz járjon a Bankmonitor egyedi akciója, az 5000 forintos Erzsébet-utalvány. Nem kell azonban csüggedni, mert a Bankmonitor kedvezményének a kifutása ellenére még november 16-ig jár egy másik akció a Fundamenta lakástakarék szerződésekhez.

A kamatbónusz akcióról van szó, aminek keretében a lakástakarékpénztár vállalja, hogy ha 20 000 forintos havi befizetésű szerződést nyitsz, akkor ahhoz legfeljebb 12 000 forint kamatbónuszt is adnak. Összességében tehát még ma a kamatbónusszal (~12 ezer Ft) és a visszatérítéssel (5 ezer Ft) akár 17 ezer forintos előnyre is szert tehetsz, ha a Bankmonitoron keresztül nyitod meg a számlát. De ezt követően is bő tízezer forintot nyersz, a Fundamenta promóciója miatt.

Korábban cikkeinkben már áttekintettük, hogy ha nem akarunk más terméket is igénybe venni, akkor például egy 5 éves vagy egy 4 éves szerződésnél melyik lesz megtakarítási szempontból a legjobb ajánlat. Például a 4 éves esetben a Fundamenta ajánlata emelkedik ki a mezőnyből.

Ezt azonnal azért nem lehet megállapítani, mert a különböző lakástakarék termékek eltérő megtakarítási időre szólnak (46-49 hónapra). Ezért kidolgoztunk egy szempontrendszert, ami alapján közös nevezőre lehet hozni a szerződéseket, mintha mindegyik 49 hónapra szólna. A futamidő egyenértékes alapján viszont már láthatóvá válnak a különbségek a megtakarítási összegben. Mégpedig úgy, hogy ezt már korrigáljuk a számlanyitási díjjal.

Per pillanat azt mondhatjuk, hogy a 4 éves ajánlatok közül a Fundamenta lakástakarék emelkedik ki, a havi 20 ezer forint befizetése mellett a megtakarítási idő végén a számításaink szerint 30 ezerrel nagyobb egyenleg jön ki (ez még nagyobb lesz néhány ezer forinttal, ha még ma lépsz, a Bankmonitor akciója miatt). Két indokot lehet hozni: az átlagnál magasabb 1%-os betéti kamatot és a kamatbónusz akciót. 

Fontos felhívni a figyelmet, hogy ez utóbbi akció nem követeli meg, hogy kapcsolt terméket vegyél igénybe, mint amikor egy bankszámla megkötését vagy éppen egy biztosítást várnak el a számlanyitási díj kedvezményért. Ha ilyen fordulna elő, akkor mindenképpen meg kell nézni, hogy mit várnak el a díj egy részének vagy egészének elengedéséért cserébe. Bőven elképzelhető, hogy a rövid távú előny hosszabb távon az egyéb költségek miatt sokkal kisebb lesz, mint hinnénk.

Nézd meg lakástakarék kalkulátorunkat!

Lakástakarék kalkulátor

step-1
Havi X Ft befizetés
Y év-en keresztül

(lakáscélra vagy lakáshitel törlesztésre)
ebből állami támogatás
% éves hozam (EBKM)
  • Teljes állami garancia a befizetett pénzre (OBA)
  • garantált éves hozam

Most Q Ft állami támogatással
Z Ft gyűjthetsz össze lakás célra.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szeretném igénybe venni
a Bankmonitor segítségét Lakástakarék vonatkozásában:

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: 8 évre ezeket érdemes leakasztani a polcról!

2018. 05. 23.

Vannak időszakok, amikor a lakástakarék nemcsak a 30%-os állami támogatásnak köszönhetően olyan jó választás, hanem egyéb akciók is kapcsolódnak a kötéshez. A Bankmonitor alapvetően két érdeklődő típussal találkozott: az egyik...

Heti termés: minden célra más lakástakarék jó?

2018. 05. 20.

Mennyi CSOK-kal kalkulálhatsz, adott célra melyik lakástakarék a legjobb, és hogyan férhetsz hozzá az egyes megtakarításokhoz. Többek között ezekkel a témákkal foglalkoztunk a héten, és most összefoglaljuk a lényeget! Használd hitelkalkulátorunk az...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.