Betöltés

OTP ügyfelek figyelem! Könnyű pénz áll a házhoz!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-06-05

Mint a bank hűséges és megbecsült ügyfele ne lepődjünk meg, ha a napokban egy hitelkártya landol a postaládánkban. Díjelengedési, vásárlás visszatérítési akciók zöme, csábító összegű, előre felajánlott hitelkeret mind-mind az ajánlat része. Talán most érdemes elhatározni magunkat, hogy hitelkártyára csoportosítsuk át a költéseinket?

Nem új keletű dolog, hogy a bankok direkt marketing megkeresések keretében különböző akciókat, új szolgáltatásokat ajánlanak ügyfeleiknek. Természetesen csak akkor, ha korábban az ilyen jellegű megkeresésektől nem zárkóztunk el.
Az ilyen típusú ajánlatokról általában elmondható, hogy valamilyen kiemelt akció kapcsolódik hozzá, ami még vonzóbbá teszi az adott terméket, szolgáltatást. Például egy személyi kölcsön esetén kedvezőbb kamatot ajánl fel a bank, ha az akció keretében igényeljük a terméket, mintha szimplán az utcáról esnénk be a bankfiókba az igénylésre. 

Jelenleg az
OTP Bank hitelkártya promóciójába botlottunk, ami rendkívül csábító, esetünkben majdhogynem zavarba ejtő, ezért arra gondoltunk, hogy egy kicsit górcső alá vesszük az ajánlatot.

Nézzük az értékajánlatot!

Hűséges és megbecsült ügyfél réven egy
American Express Gold típusú hitelkártyát ajánlott fel a bank. Méghozzá
igen kedvező kondíciókkal ugyanis az első évben elengedésre kerül a kártyadíj (8.260 Ft), továbbá nem kell megfizetni az ún. kártyagyártási díjat (2.130 Ft) sem. Tehát 10.390 Ft-tal beljebb vagyunk az első évben, mint egy normál bankfióki igénylés esetében.

A felajánlott hitelkeret viszont nem ajándék!

Az ajánlat keretében felajánlott hitelkeret természetesen mindenkinél más és más, hiszen ezt főként rendszeres jövedelmünk határozza meg. Az viszont minden esetben biztos, hogy az előre meghatározott hitelkeret igen vonzó összeg, hiszen rendre jövedelmünk többszörösére rúg. Arról viszont egy pillanatig se feledkezzünk meg, hogy ez nem ajándék! A hitelkeretből történő vásárlásokat (ne adj Isten készpénzfelvételeket) természetesen vissza kell fizetnünk a banknak.
Sőt, ha nem megfelelően használjuk a hitelkártyát, akkor még súlyos kamatok is terhelik a költéseinket!

Akció dömping

A fenti kedvezményeken felül a hitelkártyával természetesen minden, jelenleg érvényben lévő vásárlás visszatérítési akcióban is részt vehetünk. A tejesség igénye nélkül

 • az állandó partnereknél (C&A, Lidl, MOL) 3% vásárlási visszatérítést biztosít a bank,
 • havonta változó kereskedői akcióiban további 2-4%-ot ír jóvá a vásárlások után,
 • minden kártyás vásárlás után sávosan, 3 millió Ft éves költésig 1%-ot, efölött 2%-ot, évi maximum 50.000 Ft-ot ír jóvá számlánkon.

Mindezeken felül
további kedvezmények várják az új AMEX Gold típusú hitelkártyát igénylőket!

Összességében az ajánlatról elmondható, hogy rendkívül vonzó. A felajánlott hitelkeretet rendkívül csábító, de
mindenkinek azt ajánljuk, hogy alaposan gondolja át, hogy mekkora összeg az, aminek a visszatöltése nem okoz majd nehézséget. Az előre meghatározott hitelkeretet nem kell teljes egészében igénybe venni. A tényleges szerződéskötés során, amihez bankfiókot szükséges felkeresni, természetesen kérhetjük, hogy alacsonyabb hitelkeret kerüljön beállításra. Ha pedig az ajánlattal nem szeretnénk élni, akkor a bank tájékoztatása szerint nincs semmi teendőnk. A kiküldött plasztik jelenlegi állapotában használhatatlan, mindaddig, amíg valamelyik bankfiókban nem történik meg az aktiválása.

Téged nem keresett meg a bank ilyen jellegű ajánlattal? Ne csüggedj, keresd meg a számodra legmegfelelőbbet!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Hitelkártya
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Amit a hitelfedezetről tudnod kell

2019. 02. 11.

A banki ügyfelek fejében gyakran megfordul, hogy a pénzintézetek miért szeretnék magukat a lehető legjobban bebiztosítani, amikor hitelt nyújtanak az ügyfeleik számára. Tudvalevő, hogy vannak olyan hitelek, melyeknél szükséges valamilyen...

bedőlt hiteles ingatlan

Hogyan lehetne igazságosabb a hitelezés?

2019. 01. 05.

A lakásértékesítési és a hitelfelvételi adatok egyre nagyobb számokat mutatnak. A lakásárak az utóbbi 5 évben trendszerű növekedést mutattak, ezért a lakáshitelek iránti érdeklődés is ugrásszerűen megnövekedett. Apollo írt meg...

Blogajánló

 • alapblog

  Állami zöldség

  Erdogan parancsára majd az önkormányzatok fognak zöldséget árulni meg olcsó állami hitelből üvegházakban termeszteni, hogy letörjék az árakat, amelyek persze a rezsim elbaltázott gazdaságpolitikája miatt...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.