Betöltés

Segítünk: így takaríthatsz meg 15%-ot a lakásvásárlásánál

szerző: Bankmonitor.hu
2017-05-27

Évek óta egyértelmű, hogy a magyar hitelfelvevők nem a legjobbat választják. Sokszor feleslegesen fizetnek magasabb kamatot és ezzel akár az ingatlanérték 15%-át elbukják. Most ennek az okára is fény derült: egy reprezentatív felmérés szerint a lakáshitel felvevők 59%-a maximum egy hetet foglalkozik az életét 10-20 évre meghatározó kölcsön kiválasztásával.

A Budapest Bank megbízásából, 1000 fő megkérdezésével 2017 áprilisában készített reprezentatív felmérés szerint a lakáshitelt felvevők 36%-a néhány napot, további 23%-a egy hetet szán a megfelelő hitel kiválasztására.

Miért hibázik a lakáshitel felvevők fent említett 59%-a?

 • Elsősorban az ingatlanra fókuszálnak és kevésbé tartják fontosnak a megvásárláshoz szükséges lakáshitel esetében az optimális választást.
 • Egy hét alatt professzionális segítség nélkül érdemben nem lehet megismerni a teljes hitelpiaci kínálatot. A 2., vagy 3. bank felkeresésénél a legtöbben elfáradnak és ekkora merítésből maximum a véletlen révén lehet optimálisan választani
 • Egy 10 millió Ft-os lakáshitel összegnél a 2,3 millió Ft különbség van a teljes visszafizetés vonatkozásában a legjobb és a legrosszabb lakáshitel esetén.
 • Mindez (az átlagos hitelérték/lakásérték arányt alkalmazva) egyenértékű azzal, mintha a kiszemelt ingatlant 15%-kal drágábban vásároltuk volna meg…
 • Az egy hetes döntési periódusba természetszerűleg nem fér bele, hogy a hitelfelvevők áttekintsék részletesen a kedvezményes lehetőségeket (pl. CSOK) és megpróbáljanak olyan alternatívákban gondolkozni, melyekkel a lakáshitel kamatát 1-2%ponttal csökkenteni tudják, vagy akár 0%-ra levihetik.

Az optimális lakáshitel választás legelső lépése, hogy teljes piaci összehasonlítást végzünk egy lakáshitel-kalkulátorral, ezt követően pedig a teljes kínálatot biztosítani tudó szakértővel átbeszéljük a lehetőségeket.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Címkék:

1 Hozzászólás

 1. Ilona

  Mennyibe kerül ez a baráti segítség a hitelezőnek? Vidéken is igénybe lehet venni, vagy kizárólag interneten és telefonon történik a közreműködés?
  Amúgy nagyon rá fér a hitelfelvevőkre a segítség.
  köszönettel egy nagymama

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mennyi lakáshitelt vehetek fel 2018 októberétől?

2018. 09. 19.

Az MNB megváltoztatta a lakáshitelekre vonatkozó szabályozást. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy a jelenlegi kamatok mellett, különböző havi jövedelmeknél mekkora lakáshitelt lehet felvenni októbertől. Mi változik? Korábban lakáshitel felvétele esetén az...

Megvalósítjuk a lakáscélodat!

2018. 09. 14.

A lakáscél megvalósításához elengedhetetlen az önerő megléte. Ennek összegyűjtése sok esetben nem kis feladat. Két konkrét élethelyzetben, két teljesen különböző példán keresztül mutatjuk be, hogy a lakáshitelek felvételéhez hogyan gyűjtheted...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.