Betöltés

Sokan fizetik személyi kölcsönből a magánegészségügyi ellátásukat

szerző: Bankmonitor.hu
2019-03-13

Egyre többen finanszíroznak személyi kölcsönből költséges egészségügyi beavatkozásokat, de a magánszülészetek szolgáltatásai is ott vannak a népszerű hitelcélok között. Nem véletlen, hiszen egy szülés költsége akár 1,8 millió Ft is lehet, de egy térd- és csípőprotézis sem úszható meg 1,5 millió Ft alatt.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Egy váratlan egészségügyi probléma finanszírozása sok esetben meghaladja a családok megtakarításait, de sokszor az is probléma, hogy nem mindig lehet jelentős veszteség nélkül kiszállni idő előtt egy befektetésből. A magyarok mind többet költenek magánegészségügyre: 2013-ban 788 milliárd Ft-ot, 2017-ben 904 milliárd Ft-ot fizettek ki összességében erre a célra, de 2021-ben már 1 100 milliárd Ft lehet a szolgáltatók becsült bevétele. Legtöbben azért választanak fizetős szolgáltatást, mert itt figyelmes, barátságos bánásmódban részesülnek, de az állami egészségügyben látható hosszú várólisták elkerülése is fontos érv.

A magán egészségügyi ellátások azonban rendkívül drágák, egy csípőprotézis műtét például akár 1,5 millió Ft-ba is kerülhet, de a rendkívül gyakori visszér műtét ára is 190 ezer és 350 ezer Ft között van. És akkor nem beszéltünk még arról, ha egy család magánszülészeten szeretne életet adni a babájának, mert ez 450 ezer Ft és 1,8 millió Ft közötti költséget jelent, amit egy köldökzsinór-vérből történő őssejt levétel további 500 ezer Ft körüli összeggel fejelhet meg.

A váratlan orvosi beavatkozások esetében nem csak a magas összeg jelenthet problémát, hanem az is, hogy ezt többnyire nagyon gyorsan, akár napokon belül kell előteremteni a forrást. Személyi kölcsönnél ez nem jelent gondot, hiszen ha az adós megfelel a feltételeknek és beszerezte a szükséges dokumentumokat, akkor 24-72 óra múlva számlán lehet a pénz. Mivel itt kizárólag a jövedelem alapján hitelez a bank, nincs szükség jelzálogfedezetre, így az egyszeri költség néhány tízezer forintból letudható.

Feltétel ugyanakkor a legalább 3-12 hónap munkaviszony – ez bank és hitelösszeg függvénye –, de a KATA-s vállalkozók, a fizetésüket készpénzben kapók, a napidíjasok, a nyugdíjasok és a külföldi jövedelemmel rendelkezők is kaphatnak személyi kölcsönt. A bankok persze más-más feltételeket szabnak meg, ami az egyiknél működik, az a másiknál nem, éppen ezért kérdéses esetben hasznos hitelszakértő segítségét kérni. (Ha a Személyi Kölcsön Kalkulátorral megkeresed a legjobb ajánlatot, majd megadod a személyes adataidat, akkor egy hitelszakértő 24 órán belül megkeres és válaszol a kérdéseidre.)

Mindig izgalmas kérdés, hogy vajon mennyiért adnak hitelt a bankok, de azt általánosságban kijelenthetjük, hogy mint minden termék esetében, itt is nagyok az árkülönbségek a piacon. Egy magánkórházi szülésre felvett – 3 év futamidejű, végig fix kamatú – 1 millió Ft-os személyi kölcsönnek például lehet 31 691 Ft és 38 234 Ft is a havi törlesztője, ami teljes visszafizetésben 260 ezer Ft-ot jelent. Nagyobb összegű, például 3 millió Ft-os hitelnél – 5 éves futamidővel, végig fix kamattal – 60 311 Ft a legkedvezőbb havi törlesztő, a legkedvezőbb és a legdrágább ajánlat között pedig már 1 millió Ft feletti a különbség teljes visszafizetésben.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

szerződés

A lakáshitel igénylés 8 legfontosabb lépése

2019. 08. 12.

Hiába dönt csúcsokat a lakáshitelt igénylők száma, hitelhez jutni egyáltalán nem egyszerű és gyors folyamat. Van benne számos csapda, amibe ha belelépünk, akkor jelentős anyagi veszteség érhet bennünket, de akár...

Blogajánló

 • alapblog

  A játék hatalma

  A finn oktatási rendszer, amelynek célja nagyon tömören, hogy a gyerekek kedvenc helye legyen a suli, és sokat játszva, sokat kint mozogva tanuljanak, elhagyva az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.