Betöltés

Sokan fizetik személyi kölcsönből a magánegészségügyi ellátásukat

szerző: Bankmonitor.hu
2019-03-13

Egyre többen finanszíroznak személyi kölcsönből költséges egészségügyi beavatkozásokat, de a magánszülészetek szolgáltatásai is ott vannak a népszerű hitelcélok között. Nem véletlen, hiszen egy szülés költsége akár 1,8 millió Ft is lehet, de egy térd- és csípőprotézis sem úszható meg 1,5 millió Ft alatt.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Egy váratlan egészségügyi probléma finanszírozása sok esetben meghaladja a családok megtakarításait, de sokszor az is probléma, hogy nem mindig lehet jelentős veszteség nélkül kiszállni idő előtt egy befektetésből. A magyarok mind többet költenek magánegészségügyre: 2013-ban 788 milliárd Ft-ot, 2017-ben 904 milliárd Ft-ot fizettek ki összességében erre a célra, de 2021-ben már 1 100 milliárd Ft lehet a szolgáltatók becsült bevétele. Legtöbben azért választanak fizetős szolgáltatást, mert itt figyelmes, barátságos bánásmódban részesülnek, de az állami egészségügyben látható hosszú várólisták elkerülése is fontos érv.

A magán egészségügyi ellátások azonban rendkívül drágák, egy csípőprotézis műtét például akár 1,5 millió Ft-ba is kerülhet, de a rendkívül gyakori visszér műtét ára is 190 ezer és 350 ezer Ft között van. És akkor nem beszéltünk még arról, ha egy család magánszülészeten szeretne életet adni a babájának, mert ez 450 ezer Ft és 1,8 millió Ft közötti költséget jelent, amit egy köldökzsinór-vérből történő őssejt levétel további 500 ezer Ft körüli összeggel fejelhet meg.

A váratlan orvosi beavatkozások esetében nem csak a magas összeg jelenthet problémát, hanem az is, hogy ezt többnyire nagyon gyorsan, akár napokon belül kell előteremteni a forrást. Személyi kölcsönnél ez nem jelent gondot, hiszen ha az adós megfelel a feltételeknek és beszerezte a szükséges dokumentumokat, akkor 24-72 óra múlva számlán lehet a pénz. Mivel itt kizárólag a jövedelem alapján hitelez a bank, nincs szükség jelzálogfedezetre, így az egyszeri költség néhány tízezer forintból letudható.

Feltétel ugyanakkor a legalább 3-12 hónap munkaviszony – ez bank és hitelösszeg függvénye –, de a KATA-s vállalkozók, a fizetésüket készpénzben kapók, a napidíjasok, a nyugdíjasok és a külföldi jövedelemmel rendelkezők is kaphatnak személyi kölcsönt. A bankok persze más-más feltételeket szabnak meg, ami az egyiknél működik, az a másiknál nem, éppen ezért kérdéses esetben hasznos hitelszakértő segítségét kérni. (Ha a Személyi Kölcsön Kalkulátorral megkeresed a legjobb ajánlatot, majd megadod a személyes adataidat, akkor egy hitelszakértő 24 órán belül megkeres és válaszol a kérdéseidre.)

Mindig izgalmas kérdés, hogy vajon mennyiért adnak hitelt a bankok, de azt általánosságban kijelenthetjük, hogy mint minden termék esetében, itt is nagyok az árkülönbségek a piacon. Egy magánkórházi szülésre felvett – 3 év futamidejű, végig fix kamatú – 1 millió Ft-os személyi kölcsönnek például lehet 31 691 Ft és 38 234 Ft is a havi törlesztője, ami teljes visszafizetésben 260 ezer Ft-ot jelent. Nagyobb összegű, például 3 millió Ft-os hitelnél – 5 éves futamidővel, végig fix kamattal – 60 311 Ft a legkedvezőbb havi törlesztő, a legkedvezőbb és a legdrágább ajánlat között pedig már 1 millió Ft feletti a különbség teljes visszafizetésben.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 fontos kérdés, ami minden lakásvásárlót érint mostanság

2019. 03. 24.

Ha lakásvásárlásról, otthonteremtésről vagy lakáshitelről van szó, akkor mostanában minden az új családtámogatásokról szól, amelyek alapjaiban változtatják meg a döntési helyzetet. Az ingatlan esetében pedig mindig sok millió forintos tétről...

építkezés

Kapok hitelt egy még csak tervezőasztalon létező ingatlanra?

2019. 03. 20.

Az újépítésű lakások esetében az árak annál kedvezőbbek, minél hamarabb teszi le a foglalót a vásárló, egy sok tízmilliós ingatlannál pedig minden kedvezmény számít. Ezért szerződéskötéskor sokszor még egyetlen kapavágás...

Blogajánló

 • alapblog

  Altruizmus haszna

  „Sok korrelációs kutatás kimutatta, hogy a mások megsegítésére fordított idő érzelmi előnyökkel jár az adományozó számára. A kutatási eredmények igen szoros kapcsolatot fedeztek fel az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.