Betöltés

Túl nagy a csend – Lecsaphat a vihar a részvényekre

szerző: Bankmonitor.hu
2018-01-20

A befektetők nem érezhetik magukat biztonságban, hiszen egy interjúban a Saxo Bank stratégája úgy nyilatkozott, hogy Amerika akár hamarosan recesszióba süllyedhet. A túlságosan is magasra emelkedő részvénypiacok számára ez nagyon rossz hír lenne, különösen, ha az amerikai elnök nem tud megfelelő válaszokkal előrukkolni. További érdekességek derülnek ki az Alapblogon megjelent interjúból.

Újabb szakember osztja azt a véleményt, hogy a részvénypiacok felett egyre nagyobb fellegek gyülekeznek. A Saxo Bank vezető stratégája egy interjúban arról beszélt, hogy a tapasztalatok szerint rossz ómen, ha a fejlődés irányát illetően a piaci szereplők között nagy egyetértés alakul ki. Ezért is nagyon aggasztó, hogy mennyire pozitív Kína gazdasági-technológiai megítélése.

Mindeközben nagyon érdekes, hogy bizonyos régiók között mennyire eltérő jövőkép alakulhat ki. tipikusan ilyen Európa is, ahol Kelet és Nyugat között egyre nagyobb szakadék kezd tátongani. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a végkimenetele ennek a csatának, de nem túl egészséges, ha Európán belül ennyire ellentétesen gondolkoznak a jövőről. Ez a megosztottság pedig a részvénypiacok teljesítményét is vissza tudja húzni.

A vezető stratéga szerint hamarosan az amerikai gazdaság is ismét recesszióba süllyedhet. Ennek egyik oka az, hogy a vállalatok jelentős adósságot halmoztak fel, de a kamatszint is nagyon alacsony, ahogy a munkaerőpiac is elérte azt a szintet, ahonnan már nem nagyon lehet továbbbővülni. Az Alapblog „Vihar előtt: optimizmus és a csend” című írásából bővebben is olvashatunk erről a témáról.

Címkék:

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Feje tetejére állhat a világ 2019-ben

2018. 12. 15.

Korszakváltás előtt áll a fejlett tőkés világ, ugyanis olyan dolgok történhetnek 2019-ben, amelyekre a 2008-as válság óta nem volt példa. John Hardy, a Saxo Bank elemzője szerint az Európai Unió...

Még az arany sem mindig fénylik!

2018. 12. 08.

Az arany mindenkinek mást jelent. Egyesek régi idők fizetőeszközének és napjaink valódi pénzének, mások befektetésnek, míg sokan biztosítéknak, kockázatok elleni védelemnek tekintik. A jegybank szemüvegén keresztül pedig stratégiai, stabilizáló eszköz....

Mi a baj az óriásberuházásokkal?

2018. 11. 17.

Egyáltalán nem véletlen, hogy a legnagyobb, leglátványosabb és persze legdrágább megaprojekteknél szinte mindig elszállnak a költségek, csúsznak a határidők, ráadásul végül még az előre kalkulált hozamok sem teljesülnek. De akkor...

Blogajánló

  • alapblog

    Egészséges paranoia

    A Walmart főnökének mobilháttérképe az elmúlt évtizedek legnagyobb kiskereskedő cégeinek listájával. Egészséges paranoia, mert a cégek-jönnek mennek a versenyben, aki pár évtizede a topon volt,...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.