Betöltés

Túl nagy a csend – Lecsaphat a vihar a részvényekre

szerző: Bankmonitor.hu
2018-01-20

A befektetők nem érezhetik magukat biztonságban, hiszen egy interjúban a Saxo Bank stratégája úgy nyilatkozott, hogy Amerika akár hamarosan recesszióba süllyedhet. A túlságosan is magasra emelkedő részvénypiacok számára ez nagyon rossz hír lenne, különösen, ha az amerikai elnök nem tud megfelelő válaszokkal előrukkolni. További érdekességek derülnek ki az Alapblogon megjelent interjúból.

Újabb szakember osztja azt a véleményt, hogy a részvénypiacok felett egyre nagyobb fellegek gyülekeznek. A Saxo Bank vezető stratégája egy interjúban arról beszélt, hogy a tapasztalatok szerint rossz ómen, ha a fejlődés irányát illetően a piaci szereplők között nagy egyetértés alakul ki. Ezért is nagyon aggasztó, hogy mennyire pozitív Kína gazdasági-technológiai megítélése.

Mindeközben nagyon érdekes, hogy bizonyos régiók között mennyire eltérő jövőkép alakulhat ki. tipikusan ilyen Európa is, ahol Kelet és Nyugat között egyre nagyobb szakadék kezd tátongani. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a végkimenetele ennek a csatának, de nem túl egészséges, ha Európán belül ennyire ellentétesen gondolkoznak a jövőről. Ez a megosztottság pedig a részvénypiacok teljesítményét is vissza tudja húzni.

A vezető stratéga szerint hamarosan az amerikai gazdaság is ismét recesszióba süllyedhet. Ennek egyik oka az, hogy a vállalatok jelentős adósságot halmoztak fel, de a kamatszint is nagyon alacsony, ahogy a munkaerőpiac is elérte azt a szintet, ahonnan már nem nagyon lehet továbbbővülni. Az Alapblog „Vihar előtt: optimizmus és a csend” című írásából bővebben is olvashatunk erről a témáról.

Címkék:

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

befektetés

Az USA és Kína közötti kereskedelmi háború hatásai

2019. 02. 23.

Az USA és Kína között zajló kereskedelmi háború miatt körülbelül 2,9 milliárd dollárt veszíthet a két ország gazdasága. A kialakult helyzetről Wally Tyner, a Purdue Egyetem mezőgazdasági közgazdásza mondta el...

Nagy emelkedést várnak 2019-ben az S&P 500-tól! Lehetetlen?

2019. 01. 26.

Mit várnak az amerikai részvénypiactól 2019-re, akik előrejelzéseket készítenek az indexek várható alakulásáról? Gondolnád, hogy sokan arra voksolnak, hogy kétszámjegyű százalékos növekedés fog bekövetkezni? Pedig nagyon sok elemző egyetért abban,...

Egytized százalékponton múlik 2,5 milliárd forint sorsa

2019. 01. 19.

A Központi Statisztikai Hivatal néhány napja tette közzé a 2018-ra vonatkozó inflációs adatokat. A havi adatok alapján 2,8 százalék átlagos inflációt állapítottak meg a 2018-as esztendőre. Vajon helyes-e az adat...

Blogajánló

  • alapblog

    Altruizmus haszna

    „Sok korrelációs kutatás kimutatta, hogy a mások megsegítésére fordított idő érzelmi előnyökkel jár az adományozó számára. A kutatási eredmények igen szoros kapcsolatot fedeztek fel az...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.