Vállalatok tolongása a 100 milliós támogatásért! A Te céged is kaphat?

 • 2014.11.12.
 • szerző: bankmonitor

Az októberben meghirdetett 9 pályázati kiírásból 5 nyílt meg a mai nappal, köztük a kkv berkekben leginkább várt pályázatok is elérhetővé váltak. A Portfolio.hu-n megjelent információk szerint a kapacitásfejlesztési pályázat iránt komoly érdeklődés látszik, ugyanis a 8,5 milliárdos keretre több mint 18,5 milliárd forint értékben érkeztek igények. A túljelentkezésre való tekintettel a Miniszterelnökség már meg is kezdte a szükséges egyeztetéseket egy esetleges keretemelésről – mondta Csepreghy Nándor. Mégis minek köszönhető ez a fokozott érdeklődés a vállalkozások részéről? Nos, a 100 millió Ft vissza nem térítendő támogatás valószínűleg senkit sem hagy hidegen! Mutatjuk a részleteket!

A kkv-k számára talán leginkább releváns pályázati lehetőség eszközbeszerzéssel és kapacitás-bővítéssel kapcsolatos. A vissza nem térítendő támogatás teljes összege 8,5 milliárd forint, ami körülbelül 150-200 pályázó támogatására lesz elegendő. Pályázatonként 10-100 millió forint összegű támogatás igényelhető 50%-os támogatási mérték mellett.

A pályázatot olyan – Budapesten és Pest megyén kívüli – mikro,- kis- és középvállalkozások számára biztosítják, akik gyártáshoz, anyagmozgatáshoz, csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzését tervezik, infrastrukturális és ingatlan beruházásban gondolkodnak, gyártáshoz kapcsolódó új informatikai eszközök és szoftverek vásárlásával, gyártási licenc illetve know-how beszerzésével fejlesztenék vállalkozásukat.

Amennyiben konkrét elképzeléssel rendelkezel, töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy megtudd, a tervezett projekttel mennyi támogatásra lehetsz jogosult:

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Az előző pályázattal együtt már aktív a vállalkozások külpiaci megjelenését támogató felhívás is. A pályázat ideális azok számára, akik külföldi kiállításokon, vásárokon szeretnének megjelenni, árubemutatók vagy üzletember találkozók megszervezését tervezik, idegen nyelvű honlapot szeretnének létrehozni. Ezen tevékenységek támogatására most 3 millió Ft – 7,5 millió Ft közötti forrásra lehet számítani szintén akár 50%-os támogatási intenzitás mellett. A pályázat keretében összesen 1,5 milliárd forint kerül szétosztásra, 250-350 nyertes pályázat között.

A támogatások célcsoportjába elsősorban azok a vállalkozások tartoznak, melyek magas szinten feldolgozott, végfogyasztásra szánt terméket előállító iparágak vállalkozásai, hozzáadott érték-növekedési vagy exportpotenciállal bírnak, és a fejlesztés eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be.

A több mint kétszeres túljelentkezésre való tekintettel a Miniszterelnökség tehát már a mai napon egyeztetéseket kezdett a Nemzetgazdasági Minisztériummal egy esetleges keretemelésről – mondta Csepreghy Nándor az MTI-nek, illetve a Portfolio-nak adott nyilatkozatban.

Mindezek fényében nem érdemes csüggedni, sőt! Az optimális pályázati forma és finanszírozási szerkezet elérése, a kapcsolódó pénzügyi, számviteli és jogi kockázatok elkerülése érdekében érdemes professzionális szakmai partnerrel konzultálni az egyes pályázati és egyéb finanszírozási lehetőségek igénybevételéről, a finanszírozási lehetőségek kombinálásáról, a kockázatmentes és megfelelően időzített projektstruktúra kialakításáról.

Felkeltettük az érdeklődésed? Töltsd ki az alábbi űrlapot és segítünk!


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Facebook: nehéz idők jönnek

  Legalábbis ezt árazza a piac a négy éve legnagyobb áreséssel több havi mélypontra: a szabályozó hatóságok szívózni fognak a céggel a kezében lévő hatalmas adattömeg...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.