Bankmonitor.hu pénzügyi tanácsadás

2013. 07. 25. szerző: bankmonitor

Ma Magyarországon szinte mindenkinek van legalább egy ismerőse, vagy családtagja, aki borzasztóan rosszul járt azzal, hogy találkozott egy pénzügyi tanácsadóval, vagy megkérdezte egy banki szakember véleményét. A tanács ingyen volt és nagy valószínűséggel pont ez a probléma.
Az ingyenes szolgáltatás mögött ugyanis minden esetben a tanácsadó értékesítési szándéka húzódik meg. Egyszerűen el kell adnia egy (általában méregdrága) terméket, vagy csupán teljesíteni kell a bankfiókban a felettesek által megfogalmazott értékesítési célt. Ettől függ a látszólag ingyenes tanácsadó kompenzációja.
A Bankmonitor.hu szolgáltatása már szellemiségében is más. Hazánkban szinte egyedülálló módon olyan tanácsadást valósítunk meg, ahol nem bújunk az ingyenesség csalóka köntöse mögé, hogy különböző termékekre beszéljük rá az érdeklődőket. Szolgáltatásunkért fizetni kell, de ez a költség többszörösen megtérül!

Kinek ajánljuk?

Pénzügyi tanácsadásunkat bárki igénybe veheti, de a legtöbb értéket valószínűleg azok látják majd benne, akik rendelkeznek ötmillió forint, vagy afeletti megtakarítással. Ilyen összegnél ugyanis már nagyon könnyen számszerűsíthető, amit tanácsaink segítségével megspórolhatsz.

Minél nagyobb a vagyonod nagysága, annál többet tudsz megspórolni a tanácsadásunkkal, nem véletlen, hogy a leghálásabb visszajelzések eddig azoktól az ügyfeleinktől érkeztek, akiknek néhány tíz, vagy akár néhány százmillió forintos vagyont tekintettünk át. Tapasztalataink szerint privátbanki ügyfeleknek éves szinten akár milliós nagyságrendű megtakarítást tudunk összehozni.

Visszajelzések eddigi ügyfeleinktől

„Végre azt kaptam, amit vártam egy pénzügyi tanácsadástól!”

Sáfrány Zsolt

„Szinte semmiség azért, hogy kapsz egy jól átlátható megoldást a pénzügyeidre, választ kapsz a kérdéseidre, megerősítést nyernek a gondolataid, hosszú távon előre tudsz tervezni, elérhetővé válhatnak a céljaid, folytassam? Én nyugodt szívvel ajánlom ezt a szolgáltatást!”

Mészáros Péter

„Nem turkálok senki zsebében, de a tanácsadási díj cca. egy tank benzin ára… Én mindenesetre jobban állnék, ha korábban találkoztam volna a Bankmonitor csapatával.”

Váci Zoltán

Mit nyújt a Bankmonitor.hu pénzügyi tanácsadása?

 1. Áttekintjük élethelyzeted, vagyonod és pénzügyi céljaid.
 2. A pénzügyi célokhoz hozzárendeljük a megfelelő megoldásokat. Azt, ami az számodra a legmegfelelőbb és nem azt, ami a bank vagy más szolgáltató számára a kívánatos.
 3. A jelenleg meglévő termékekből megszüntetésre javasoljuk a célokkal nem harmonizálókat.
 4. Megvizsgáljuk a jelenleg használt pénzügyi szolgáltatások költségszintjét, van-e kedvezőbb.
 5. Elmagyarázzuk, hogy melyik pénzügyi megoldástól mit várhatsz, milyen költségszint és milyen kockázat mellett.
 6. Megszüntetjük az önmagukban ellentmondást képviselő helyzeteket és figyelmeztetünk, ha nem reálisak a célkitűzéseid. Ilyen például: „szeretnék éves szinten 10% hozamot minimális kockázat mellett”.
 7. Javaslatot teszünk, hogy mennyi pénzt tarts adókímélő pénzügyi termékekben.
 8. Megmutatjuk, hogy milyen államilag támogatott megtakarítási, vagy hitel termékeket érdemes használnod.
 9. Mindeközben a meglévő és megcélzott vagyont komplexitásában vizsgáljuk, nem csak a pénzügyi elemeket.

Mi az, amit ne várj

Néhány egyszerű és közérthető tippen kívül nem adunk adózással kapcsolatos útmutatást és biztosan nem adunk konkrét befektetési tanácsokat. Nem adunk tuti tippeket, hogy éppen melyik részvénybe, vagy befektetési alapba érdemes befektetni.

Találkozónk során meg fogod érteni, hogy saját vagyoni helyzetedre sokkal nagyobb hatással van a tiszta struktúra, a termékösszetétel kiválasztása, mint a spekulatív döntés, a „most éppen mibe érdemes befektetni?” Ez utóbbi vonatkozásban majd segítségedre lesz pénzügyi szolgáltatód, de már úgy, hogy pontosan el tudod kerülni a „túlkapásokat”, az irracionális kockázat felvállalását

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Mennyibe kerül?

A hosszú évekre visszanyúló tapasztalataink azt mutatják, hogy minél nagyobb az áttekintendő vagyon, tanácsadóinknak annál több terméket, szolgáltatót, információforrást kell átböngésznie ahhoz, hogy megszülethessen az optimális megoldás. Éppen ezért díjazásunk is a bruttó (hitelekkel növelt) vagyonnal arányos.

Választhatsz továbbá, hogy

 • csak az olcsóbb megoldást jelentő egyszeri szóbeli beszélgetést választod, melynek időtartama 2 óra,
 • vagy szeretnél a fent említett beszélgetésen felül egy pontos írásbeli összefoglalót is a javaslatainkról, hogy később bármikor levehesd azt a polcról (terjedelme általában 10-30 oldal).
Az árak a 27% ÁFA-t nem tartalmazzák!

Vagyon-
arányos díj

Minimum díj (HUF)

Maximum díj (HUF)

Szóbeli tanácsadás

0,50%

30 000

200 000

Szóbeli tanácsadás +

javaslatokat összefoglaló dokumentum

1,00%

60 000

400 000

Bizton állítjuk, hogy egyetlen jó döntéssel többszörösen megtérül tanácsadásunk költsége. Eddig 99%-os valószínűséggel kizárólag olyan pénzügyi szakemberekkel találkoztál, aki valamilyen termék eladásában közvetlen érdekeltséggel bírt (banki alkalmazottak, vagy tanácsadók). Egészen biztos lehetsz benne, hogy az „ingyenes” tanácsadás a nap végén sokkal többe kerül, mint a független és objektív tanácsadásért kifizetett összeg. Ráadásul az „ingyenes” tanácsadás esetében legtöbbször nem, vagy csak túl későn tudod meg, hogy milyen árat fizettél valójában.

Hogyan zajlik?

A Bankmonitor.hu csapatát számos nagyon komoly pénzügyi képzettséggel valamint előadói és munkatapasztalattal rendelkező kolléga erősíti. Ők azok, akik a garanciát jelentik arra, hogy a tanácsadást igénybe vevő ügyfél elégedetten távozik tőlünk. Nem véletlen, hogy rendszeres szakértői szereplők vagyunk hazánk összes mértékadó médiumában.

Ha az itt szereplő űrlapot kitöltve jelzed igényed tanácsadásunkra, kollégánk felveszi Veled a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailben és időpontot egyeztettek a személyes találkozóra. Elemi érdeked, hogy a személyes találkozó előtt minél több információt ossz meg a kollégánkkal lehetőleg írásban, hisz ezzel megkönnyíted a felkészülésünket és biztosítod, hogy a legtöbb értéket hozhasd ki Magadnak a találkozóból. Persze ha ez idegen Tőled, úgy is dönthetsz hogy csak szóban, a személyes találkozón beszélsz nekünk pénzügyeidről.

Ha írásbeli visszajelzést is kérsz a helyzeted értékeléséről és a javaslatainkról, azt jelezheted előre, vagy kérheted a személyes találkozón is. A dokumentum átadásának idejét és módját mindig a tanácsadónkkal tudod egyeztetni. A tanácsadáshoz nem szükséges a fizikai jelenlét, gyakran segítünk külföldön élő magyaroknak Skype-on vagy egyép hasonló szoftveren keresztül is.

Legutóbb ilyen esetekben segítettünk

 1. Több tízmillió forint megtakarítással nyugdíjba vonult úriember befektetéseinek kockázati szintjét csökkentettük, mivel bizonyíthatóan teljesen feleslegesen sok kockázatot vállalt fel.
 2. Egy cégtulajdonos számára harmonizáltuk a cégen belüli és a magán megtakarításainak összetételét.
 3. Egy igen jelentős mértékű, Svájcban kezelt privát banki portfólió esetében olyan ellentmondásokat tártunk fel, mely azonnali szerződés megszüntetéshez vezetett.
 4. Egy színtisztán ingatlanokból álló befektetési portfóliót racionalizáltunk az újonnan keletkező szabad pénzek számára új típusú megtakarítási formák azonosításával.

7 Hozzászólás

 1. tataizoli

  Megtakarításaimat pár éve – még a válság előtt -az akkor még jónevű Netbroker (gondolom, mindenki tudja melyik cégről van szó) iránymutatásai alapján helyeztem el. A cél a gyerekeim felnevelése, taníttatása, az életben való elindítása ill. a nyugdíjas éveim anyagi szempontból nézve gondtalan megalapozása volt. Azzal még nem lett volna bajom, hogy a befektetéseim veszteségesek, de az nagyon nem tetszett, hogy a “kapcsolatom” évek alatt nem eszközölt egyetlen átváltást sem, mondván, az úgy jó ahogy van.
  Ezt untam meg idén és “természetesen” mintegy 20%-os veszteséggel, de felmondtam minden szerződést.
  Ezt látván, a Netbrokertől megkerestek, hogy új prémium szolgáltatást indítanak, megfelelő jutalék ellenében vállalják a pénzem kezelését, .
  Tőkegarancia (!), jutalékot csak akkor kell fizetnem nekik, ha az elvárt kamat (5 év alatt kb. 70%) valóban jóváírásra kerül.
  Ezt a lehetőséget csak kiemelt ügyfeleknek ajánlják fel, több milliárd forintot kezelnek már, táblázatok, grafikonok, hozamok bemutatása tableten, szóval a parasztvakítás minden fokozata játszott.
  Gyanús – sok egyéb más mellett – az igen gyermeteg fogalmazású szerződés volt, a PSZÁF bejegyzés hiánya, ill. az, hogy az egész rendszer ismét csak unit-linked biztosítás kötésével együtt “működik” csak.
  Ekkor kerestem meg a Bankmonitort.
  Több levélváltás ill. egy személyes találkozó (Sándorfi Balázs) alapján azt mondhatom, hogy egy nagyon korrekt összefoglaló tájékoztatást kaptam.
  Se le,- se rábeszélés nem történt, de rengeteg olyan információt kaptam, amit addig nem tudtam.
  Pro és kontra felvázolták, mire számíthatok, ha belevágok ebbe a “prémium” üzletbe ill. milyen egyéb befektetési formát, módozatot javasolnak a céljaim elérése érdekében.
  A befektetéseimmel kapcsolatban a döntést én hoztam meg.
  Konkrét meghatározást (azaz pontosan melyik részvényt/kötvényt stb. KELL megvenni) ne várjon senki, de az adott célok eléréséhez szükséges portfólió felosztást, MEGBÍZHATÓ befektetési javaslatot igen.
  Nem turkálok senki zsebében, de a tanácsadási díj cca. egy tank benzin ára… Én mindenesetre jobban állnék, ha korábban találkoztam volna a Bankmonitor csapatával.
  Váci Zoltán, Tata

  2013.08.12.10:36

 2. peter

  A szolgáltatás leírásának minden mondatával egyetértek. Mivel én Hollandiában élek, Skype-on beszéltünk. Bő másfél órában megbeszéltük az élethelyzetemet, a pénzügyi történetem, milyen pénzügyi termékeim vannak most, mit szeretnék elérni, mennyire vagyok kockázattűrő és hogy mire szeretnék választ kapni. Nem volt elég, hogy X banknál van bankszámlám és Y biztosítónál életbiztosításom, hanem kíváncsiak voltak a termékek pontos nevére is, amihez később több részlet adatot is kértek. Így tudtak a továbbiakban pontosan utánanézni a rám vonatkozó helyzetnek és lehetőségeknek. A találkozó második felében már megoldásokról és a rögtön felmerült kérdésekről is beszéltünk. Egy héttel később kaptam egy erre vonatkozó, lényegretörő elemzést. Ezután pedig válaszoltak az ehhez kapcsolódó kérdéseimre is.
  Nagyjából tehát egy informatív beszélgetésre és egy hasznos elemzésre lehet számítani, ami rád vonatkozik és független. Hogy megéri-e? Nem kérdés. Ez a nettó durván 40 eFt szinte semmiség azért, hogy kapsz egy jól átlátható megoldást a pénzügyeidre, választ kapsz a kérdéseidre, megerősítést nyernek a gondolataid, hosszú távon előre tudsz tervezni, elérhetővé válhatnak a céljaid, folytassam? Nekem még a devizaváltós utalásokra is adtak olcsóbb megoldást, szerintem önmagában csak ezért megérte. Úgy gondolom fontos még hozzátenni, hogy ez a tanácsadás nem helyettesíti a saját pénzügyi intelligencia meglétét. Kapsz egy rád szabott sémát, amit megéri alkalmaznod, de nem adnak pontos termék ajánlást. Például annak te is utána tudsz nézni, hogy hol érdemes TBSZ számlát nyitnod, ha már az elemzésből tudod hogy fontos lenne. Én nyugodt szívvel ajánlom ezt a szolgáltatást!
  Mészáros Péter

  2013.10.30.06:35

 3. zs.safrany

  Végre azt kaptam, amit vártam egy pénzügyi tanácsadástól! Köszönettel: Sáfrány Zsolt

  2013.11.22.19:01

 4. posztikari@freemail.hu

  A INGYENES Bankmonitor nem E-BOOK formátumú, hanem egyszerű pdf fájl. A pub, prc és egyéb formátumokat támogató kiterjesztésre lenne szükség.

  2015.10.28.09:05

 5. TakiRobi

  Tisztelt Bankmonitor!
  A tanácsadás díjazása a cikkben már három évi…maradtak a százalékok?

  2016.03.26.14:06

  1. bankmonitor.hu

   Azóta némileg módosult a szolgáltatás díjazása, így friss információkat lát.

   2016.09.14.11:02

 6. TakiRobi

  Mindenesetre az oldalt olvasom tovább…

  2016.06.05.10:19

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Gyengül a forint, mi lesz a hitelemmel?

2018. 05. 24.

Sokan felkaphatták a fejüket az utóbbi napokban a forintgyengülésre, érdekes módon viszont az utóbbi fél évben látható hozamemelkedés ekkora felhajtást nem okozott. Pedig, ha jobban megnézzük, akkor elsősorban utóbbira kellene...

10 millió 40 év felett a CSOK-kal? A válasz igen!

2018. 05. 22.

„2000-ben meglévő 3 gyermekünkre felvettük a szocpolt (2,2 millió forintot). Gyermekeink 1993, 1996, 2000 és 2012-ben születtek (a legidősebb novemberben tölti be a 25 évét). Az első két gyermek főiskola...

Blogajánló

 • alapblog

  Párbeszéd a gazdaságról 9.

  Újraindítjuk az MNB-vel és az Inforádióval közös, Párbeszéd a gazdaságról című sorozatunkat. Az első adást ma este hallgathatják meg az Inforádión, 19.00 órai kezdettel. Ebben...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.