Betöltés

Váratlan kiadás? Így szerezhetsz pénzt rá!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-04-10

„Ha a mostanit visszafizetem, az életben többet nem veszek fel új hitelt!” Ki ne hallotta volna az elmúlt években ezt a mondatot valamelyik ismerőse szájából? Pedig a hitel nem ördögtől való, csak tudni kell bánni vele. A legtöbbször akkor lehet rá szükségünk, ha tudjuk: meglesz a pénzünk arra, amit meg szeretnénk vásárolni, de nem tudunk, esetleg nem akarunk várni arra, hogy összejöjjön a szükséges összeg. Mutatjuk, mit tehetünk ilyen esetben!

Nem kell nagy dologra, például lakás vagy autóvásárlásra gondolni! Tegyük fel, hogy váratlanul tönkremegy a hűtőnk. Akkor nincs sok időnk spórolni, bizony mielőbb vennünk kell egy másikat! Ilyenkor kerülnek képbe a fogyasztási hitelek, amelyek gyors megoldást kínálnak az átmeneti pénzzavarra.   Ám mielőtt hitelt vennénk fel, álljunk meg egy pillanatra és gondolkozzunk! Ahhoz, hogy a hitel ne átok legyen, válaszoljunk a következő kérdésekre:

 • Mekkora havi törlesztést tudunk vállalni? Fontos, hogy maradjon pénzünk arra az esetre is, ha más váratlan esemény is beüt!
 • Van-e vésztartalékunk? A mostani bizonytalan világban könnyen előfordulhat, hogy valakit váratlanul elbocsátanak, vagy kiesik a munkából egy időre. A hitelt azonban a lecsökkent bevételeknél is törleszteni kell. Általános szabály lehet, hogy a váratlan kiadások fedezetéül szolgáló úgynevezett fogyasztási hitelek havi törlesztése legfeljebb a család költségvetésének 10-15 százalékát eméssze fel.
 • Válaszd ki a legjobb ár-érték arányú fogyasztási hitelt. Ebben segít a teljes hiteldíj mutató, röviden a THM. Ez egységesített formában, éves százalékban kifejtve mutatja meg, hogy mennyit fizetünk ténylegesen a folyósított kölcsön fejében.
 • Nézzük meg, milyen gyorsan juthatunk hozzá az összeghez.
 • Milyen összetett feltételrendszernek kell megfelelni, illetve
 • Olyan pénzintézetet érdemes választani, ahol nagyobb az esély, hogy megkapjuk a hitelt.

Vegyük sorra dr. Rajmonné Veres Ibolyával, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatójával, hogy váratlan kiadás esetén honnan szerezhetünk gyorsan pénzt, azaz milyen fogyasztási hiteltípusok közül válogathatunk?  
Személyi kölcsön   Ha 100 ezer forint feletti kiadásra számítunk, akkor lehet jó választás a
személyi kölcsön. Arra is jó lehet, ha nem tudjuk pontosan, mennyit kell költeni a nem várt kiadásra vagy, hogy mit és hol szeretnénk megvásárolni. Ha tisztában vagyunk azzal, mennyi pénzre lehet szükségünk, akkor be kell menni egy bankfiókba, ahol megállapítják, megfelelünk-e a hitelbírálat feltételeinek. Ha minden rendben van, akkor a hitelösszeg és a futamidő meghatározása, valamint a szerződéskötés után átutalják az engedélyezett összeget. Nem mindegy azonban, hogy milyen gyors az átfutási idő. Az OTP Bank például vállalja, hogy a szerződéskötéstől számított egy órán belül folyósítja az engedélyezett kölcsönt. Ha ez mégsem történik meg, akkor a magyar pénzügyi szolgáltatói piacon egyedülálló módon,  10 ezer forintos vásárlási utalvánnyal kárpótolja az ügyfelet.   Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy bármiféle hitelfelvétel előtt alaposan tájékozódjunk! A
THM mellett érdemes mérlegelni például azt, hogy
mennyi idő alatt jut hozzá az ügyfél a kölcsönhöz, hol történhet a szerződéskötés,
mekkorák a hitelhez kapcsolódó egyszeri költségek, illetve hogy
havonta várhatóan mekkora terhet jelent a törlesztő részlet teljesítése. Az igénylés feltételrendszere is döntő lehet. Ha nagyon sok kritériumnak kell megfelelni, akkor csökkenhet az esély, hogy megkapjuk az igényelt összeget.  
Az ajánlatok közötti böngészgetésben személyi hitel kalkulátorunk nyújt segítséget!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

 
Folyószámlahitel
  Bármikor, bárki igényelheti a számlavezető bankjánál.
A hitelkeret összegét alapvetően a számlára érkező rendszeres jövedelem, valamint a bank által elvégzett hitelbírálat eredménye határozza meg. Szerződéskötésre az OTP Banknál akár jövedelem hiányában is sor kerülhet. Ilyen esetben a hitelkeret a feltételek jövőbeni teljesülésekor aktiválódik a számlán. A hitelkeret erejéig a bank akkor is teljesíti az átutalásokat, engedélyezi a kártyahasználatot, a készpénzfelvételt, ha egyenlegünk már nem nyújt erre fedezetet. Ha jóváírás érkezik a számlára, az automatikusan törleszti a hitelt. A visszafizetett összeget aztán ismét használhatjuk, ha szükségünk van rá. A folyószámlahitel tehát afféle biztonsági tartalékként is felfogható. Amíg nem használjuk, nincs költsége és értelemszerűen kamatot sem fizetünk utána.  
Hitelkártya   Bármelyik bankfiókban igénylehető.
A bank jövedelmi helyzetünknek megfelelően ad egy meghatározott hitelkeretet, amelyet utána szabadon felhasználhatunk. A hitelkártya általában vásárlásra jó. Végszükség esetén készpénzfelvételre is alkalmas. Ha okosan használjuk, jól járunk vele, hiszen egy előre meghatározott ideig ingyen használhatjuk a bank pénzét. Ha az aktuális elszámolási időszak türelmi idejének végéig visszafizetjük az összes kártyás vásárlásból eredő tartozásunkat, a bank nem számít fel kamatot (amennyiben az előző elszámolási időszak költései is kamatmentesek voltak). Ha ezt nem tudjuk megtenni, akkor részletekben is fizethetünk. A hitelkártya másik nagy előnye, hogy
gyakorta kapcsolódik hozzá banki hűségprogram, melynek során az éves forgalom után
1-4 százalékot visszakapunk vásárlásaink összegéből.  
Hogy melyik banknál milyen kedvezményekben részesülhetsz, azt hitelkártya kalkulátorunkkal nézheted meg!
Bankmonitor

Keress a legjobb
Hitelkártya
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

 
Áruvásárlási és szolgáltatási gyorskölcsön   Ha már biztosan tudjuk, milyen terméket szeretnénk megvenni, általában az áruvásárlási gyorskölcsön a legjobb megoldás.
Előnye, hogy nem kell bemenni a bankfiókba, a vásárlás helyszínén is kérhetjük. Ilyenkor nem készpénzt kapunk, hanem magát az áhított árucikket.
A kölcsönt, általában gyorsan, egyszerűen igényelhetjük: a kitöltött igénylőlap adatai alapján, perceken belül megtudhatjuk, milyen feltételekkel és dokumentumok benyújtásával juthatunk hozzá a kölcsönhöz. Érdemes alaposan körülnézni, mert áruvásárlási gyorskölcsönt
sokszor 0 százalékos THM-el is fel tudunk venni, amikor is banki költségek felszámítása nélkül vásárolhatjuk meg a terméket.  
Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

1 000 000 Ft személyi kölcsön ajánlataink 3 éves futamidőre
K&H Bank K&H forint személyi kölcsön
33210
Havi törlesztő
0.13793
THM
1212820
Teljes visszafizetés
Irány a bank!
Budapest Bank Budapest Bank Online Hűség hitel
33662
Havi törlesztő
0.13892
THM
1211832
Teljes visszafizetés
Irány a bank!
Cetelem Bank Cetelem Saját Ritmus szabad felhasználású kölcsön
33646
Havi törlesztő
0.14485
THM
1221250
Teljes visszafizetés
Irány a bank!

A fent kalkulációk 150 000 Ft-os havi fizetés, 12 hónapos munkaviszony és jövedelemérkeztetés figyelembe vételével készültek.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Amit talán nem tudtál a hitelkiváltásról

2018. 12. 02.

A jelenlegi a hitelkiváltás az egyik legizgalmasabb és legaktuálisabb téma, amivel kis időráfordítással lehet sokat spórolni. Összegyűjtöttünk minden fontos dolgot, hogy kiderüljön, ki nyerhet a dologgal?  Véget érhet a csökkenő...

mikulás

Készülj a Karácsonyra!

2018. 11. 30.

A Karácsony Jézus születésének az ünnepe. Ilyenkor kicsik és nagyok áhítattal várják a Szentestét. Lélekben felkészülnek a közös élményekre, az ünneplésre, és egymásnak ajándékot vásárolnak. A legtöbben ezzel szeretnék kifejezni...

Azt hiszed, hogy az OTP áll Hozzád a legközelebb?

2018. 11. 21.

A bankfiókok száma az utóbbi 10 évben körülbelül 30%-kal, a banki alkalmazottaké nagyjából 10%-kal csökkent, mivel a pénzintézetek igyekeznek ügyfeleiket inkább az online felületek felé terelni. A trend idén annyiban...

Blogajánló

 • alapblog

  Red herring

  A red herring, magyarul vörös hering – a filmeken azt a nyomot jelöli, ami bár tökéletesen érthető és megmagyarázható, mégis rossz irányba visz. Például egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.