Betöltés

Villámgyors válaszok az LTP szerződés megkötése előtt

szerző: Bankmonitor.hu
2018-04-30

„Lakástakarék nyitás előtt állok (4 éves futamidő), azonban van még bennem néhány kérdés, amire választ szeretnék kapni. Milyen feltételekkel lehet a futamidő előtt a megtakarításhoz jutni? A lejáratot nekem kell figyelnem, vagy kapok róla információt? Egy összegben jutok hozzá a megtakarításhoz? Ki és mire használhatja a megtakarítást?” – A kérdésekre egy szakértőnk adja meg a választ.

Nézd meg aktuális lakástakarék akciónkat, aminek keretében a számlanyitási díjat visszaadjuk!

Négy kérdés fogalmazódott meg az érdeklődben, amire sorrendben válaszolunk is.

1) A futamidő előtt bármikor hozzá lehet jutni a megtakarításhoz. Azt viszont tudni kell, hogy ha 4 éven belül veszi ki a kérdező a pénzt, akkor az állami támogatást nem jár, csak a befizetett összeg és a betéti kamat. Ha 4 év után használja fel a pénzt lakáscélra, akkor az állami támogatás járni fog. Annyit megjegyeznénk mellékesen, hogy ha akció keretében köti az ember az LTP-t, akkor idő előtti felmondás esetén a lakástakarékpénztár visszakövetelheti a kedvezményt az ügyféltől.

2) Minden évfordulókor kapunk értesítőt az LTP-ről, így tisztában tudunk lenni, hogy mikor jár le a szerződés. Kötelezettségünk nincsen, de persze célszerű, ha tudjuk, mikor is használhatjuk fel a szerződéses összeget. Egyébként sem kell aggódni, mert a kiutaláshoz szükséges nyomtatványokat a lakástakarékpénztár megküldi.

3) Valóban, a lakástakarékpénztár egy összegben fizet a lakáscél igazolása esetén. Azonban egy lakáson belül több lakáscélra is felhasználható az összeg. Magyarul előfordulhat olyan eset, amikor az LTP egyik részét vásárlásra, míg a másik részét felújításra költjük el. És ez teljesen rendben van, mi is találkoztunk már ilyennel a pályafutásunk során.

4) Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a szabályozás meglehetősen rugalmas, amikor arról van szó, hogy ki és mire használhatja fel a szerződéses összeget. Az LTP-ben gyűjtött pénzt nemcsak a szerződő, illetve a kedvezményezett, hanem a közeli hozzátartozók is felhasználhatják. Az ingatlancél hasonlóan széles spektrumot ölel fel, itt megtalálható sok egyéb mellett a vásárlás, az építés, a bővítés, a felújítás, a korszerűsítés és a lakáshitel előtörlesztés is.

További információk megtalálhatók a lakástakarékokról a Bankmonitor Jobb tudni oldalán.

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Szakértőnk mindenben segít az ÚJ LAKÁSTAKARÉK termékeket illetően is!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Címkék:

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Elsősegély tippek lakástakarék mellé!

2019. 02. 20.

2018. október 16. után még fontosabb szerződés szerint fizetned a lakástakarék megtakarításodat, ugyanis nem kell sok hozzá, hogy részben vagy egészben elvesszen az állami támogatás. Pedig kár volna érte! A...

Új lakástakarékok: miben különbözik a Fundamenta és az OTP?

2019. 02. 18.

2018 októberében villámcsapásként érkezett a hír, hogy a kormány megszünteti az újonnan megnyitandó lakástakarékok állami támogatását. Az érintetteknek megoldást kellett találniuk az előállt helyzetre, ezért újabb konstrukciókat kezdtek kidolgozni. Mára...

Blogajánló

  • alapblog

    Kávékapszulából saláta

    A szingapúri Nespresso visszaveszi a környezetszennyezőnek beállított használt kávékapszulákat, az alumíniumot újrahasznosítja, a zaccot meg elpasszolja egy Sky Greens nevű vertikális biofarmra, ahol a termesztett...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.