Betöltés

Villámgyors válaszok az LTP szerződés megkötése előtt

szerző: Bankmonitor.hu
2018-04-30

„Lakástakarék nyitás előtt állok (4 éves futamidő), azonban van még bennem néhány kérdés, amire választ szeretnék kapni. Milyen feltételekkel lehet a futamidő előtt a megtakarításhoz jutni? A lejáratot nekem kell figyelnem, vagy kapok róla információt? Egy összegben jutok hozzá a megtakarításhoz? Ki és mire használhatja a megtakarítást?” – A kérdésekre egy szakértőnk adja meg a választ.

Nézd meg aktuális lakástakarék akciónkat, aminek keretében a számlanyitási díjat visszaadjuk!

Négy kérdés fogalmazódott meg az érdeklődben, amire sorrendben válaszolunk is.

1) A futamidő előtt bármikor hozzá lehet jutni a megtakarításhoz. Azt viszont tudni kell, hogy ha 4 éven belül veszi ki a kérdező a pénzt, akkor az állami támogatást nem jár, csak a befizetett összeg és a betéti kamat. Ha 4 év után használja fel a pénzt lakáscélra, akkor az állami támogatás járni fog. Annyit megjegyeznénk mellékesen, hogy ha akció keretében köti az ember az LTP-t, akkor idő előtti felmondás esetén a lakástakarékpénztár visszakövetelheti a kedvezményt az ügyféltől.

2) Minden évfordulókor kapunk értesítőt az LTP-ről, így tisztában tudunk lenni, hogy mikor jár le a szerződés. Kötelezettségünk nincsen, de persze célszerű, ha tudjuk, mikor is használhatjuk fel a szerződéses összeget. Egyébként sem kell aggódni, mert a kiutaláshoz szükséges nyomtatványokat a lakástakarékpénztár megküldi.

3) Valóban, a lakástakarékpénztár egy összegben fizet a lakáscél igazolása esetén. Azonban egy lakáson belül több lakáscélra is felhasználható az összeg. Magyarul előfordulhat olyan eset, amikor az LTP egyik részét vásárlásra, míg a másik részét felújításra költjük el. És ez teljesen rendben van, mi is találkoztunk már ilyennel a pályafutásunk során.

4) Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a szabályozás meglehetősen rugalmas, amikor arról van szó, hogy ki és mire használhatja fel a szerződéses összeget. Az LTP-ben gyűjtött pénzt nemcsak a szerződő, illetve a kedvezményezett, hanem a közeli hozzátartozók is felhasználhatják. Az ingatlancél hasonlóan széles spektrumot ölel fel, itt megtalálható sok egyéb mellett a vásárlás, az építés, a bővítés, a felújítás, a korszerűsítés és a lakáshitel előtörlesztés is.

További információk megtalálhatók a lakástakarékokról a Bankmonitor Jobb tudni oldalán.

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szeretném igénybe venni
a Bankmonitor segítségét Lakástakarék vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék megoldások, ha versenyt futsz az idővel

2018. 08. 13.

Sokszor előfordul, hogy a lakástakarékunk futamidejének vége nincs összhangban a felhasználás időpontjával. Akár hamarabb, akár később szeretnénk elkölteni a pénzt, mindkét esetre van megoldás. Egy 6 éves futamidejű lakástakarék példáján...

A hozam maximalizálása lakástakarékkal

2018. 08. 08.

Sokan szeretnének a lakástakarékokkal minél magasabb hozamot elérni. Ehhez az állami támogatás maximalizálására, minél rövidebb időtávra, ingyenes számlanyitásra és minél magasabb betéti kamatra van szükség. Megmutatjuk, melyik lakástakaréknál milyen lehetőségeink...

Mutatjuk az optimális lakáshitel receptjét

2018. 08. 07.

Mostanában nagyon gyakran eszünkbe jut a lakástéma. Az ingatlanárak elszabadultak, a hitelköltségek a mélypontjuk közelében tartózkodnak. Nagyon fontos, hogy kiválasszuk a megfelelő, kiszámítható hitelt, és éljünk még az olcsó hitel...

Blogajánló

  • alapblog

    Olasz bánat

    Olasz jobb-populista kormánypárt gazdasági szóvivője: az EKB mesterségesen szorítsa le az olasz kötvényhozamokat! Csak rá kell nézni Borghi úr Twitter-háttérképére, régi 10 ezer lírás bankóba...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.