Betöltés

Viszik a személyi kölcsönt, mint a cukrot

szerző: Bankmonitor.hu
2018-07-09

Májusban rekorddöntésre került sor, amióta vezeti a jegybank a statisztikáit, ekkora összegben nem vettek fel személyi kölcsönt. A népszerűség nem jött váratlanul, hiszen míg mi is egyszerűbben megengedhetjük magunknak a hitelfelvételt, addig maga a termék is sokkal vonzóbbá vált. Sokkal olcsóbb, gyorsabban elérhető, ráadásul fedezet nélkül, mi kell még?

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Szinte hihetetlen, hogy mekkora hiteléhsége van a lakosságnak, a májusi adatok szerint egyetlen hónap alatt közel 44 milliárd forintnyi személyi hitelt vettek fel az emberek. Egy évvel ezelőtt még alig 30 milliárdról beszélhettünk, ahhoz képest 43%-kal vagyunk fentebb. De ki emlékszik már az 5 évvel ezelőtti helyzetre, amikor májusban alig haladta meg a kihelyezett szerződéses összeg a 8 milliárd forintot (bő ötszörös növekedés).

Nagyon beszédes, hogy miközben 2013-ban egész évben (!) 89 milliárd forintot vettünk fel személyi hitel címszó alatt, addig 2018 első 5 hónapjában már majdnem a kétszerese (172,2 mrd Ft) jött össze. Az alábbi ábrán is kiválóan megmutatkozik, hogy a lakáshitelek mellett a személyi kölcsönök piaca is magára talált.

A közel 45 milliárd forintos felvett összes hitel májusban elképesztően magas szám, ha visszanézzük a teljes jegybanki adatsort, akkor 2004 óta nem volt erre példa. Minden idők legnagyobb személyi kölcsön kihelyezése olyan nagy, hogy ahhoz csak a lakáshitelek mérhetők, ahol a kihelyezés májusban 76 milliárd forint volt.

Mire fel ez a nagy fedezetlen hitel felvételi kedv? Egyik oldalról mi magunkban kell keresni a választ. Az utóbbi évek folyamatos magas bérnövekedése, a munkanélküliség drasztikus esése és a kiszámíthatóbb családi költségvetési kilátások mind-mind hozzájárultak a hitelfelvétel növekedésében. De persze a szükség is hozzájárul a trend erősítéséhez, a lakáshitelezés felfutásával összhangban egyre többen szorulnak rá az ingatlannal kapcsolatos kiadások személyi kölcsönből való fedezéséhez.

Másrészt magában a termékben, vagyis a személyi kölcsönben ajánlatos keresni az okokat. Az alábbiakban pontokba szedve bemutatjuk a legfőbb érveket a hitel mellett:

 • nincs szükség ingatlanfedezetre ezért cserébe, így valójában csak egy megfelelő jövedelmet és munkaviszonyt kell felmutatni a hitelezhetőséghez,
 • a hitel felvétele nagyon gyorsan megy, akár néhány órán belül tudják utalni a kért összeget egyes bankok a saját ügyfeleiknek a gyorsított hitelminősítés jóvoltából (legrosszabb esetben is egy hét alatt lezongorázható a folyamat),
 • néhány év leforgása alatt feleződött a személyi kölcsönök kamata, a legolcsóbb hitelek átlagos jövedelem mellett már 10% körüli THM-mel elvihetők,
 • a hitel kezdeti költségei sem megterhelőek, többek között olyan tételeket lehet megspórolni, mint az értékbecslés, a közjegyzői okirat vagy a jelzálogbejegyzés (néhány tízezer forintból megvan minden),
 • a személyi kölcsönt jellemzően fix kamatozással adják oda a bankok, így kiszámítható a törlesztőrészlete, nem kell hozamemelkedésnél a törlesztő elszállásától tartani.

Nem marad más hátra, mint hogy megnézd a kalkulátorunkkal, hogy mekkora személyi kölcsönt vehetsz fel.

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor
1 000 000 Ft személyi kölcsön ajánlataink 3 éves futamidőre
K&H Bank
K&H forint személyi kölcsön
33210
Havi törlesztő
0.13793
THM
1212820
Teljes visszafizetés
Budapest Bank
Budapest Bank Online Hűség hitel
33932
Havi törlesztő
0.13892
THM
1221552
Teljes visszafizetés
Cetelem Bank
Cetelem Saját Ritmus szabad felhasználású kölcsön
33646
Havi törlesztő
0.14485
THM
1221250
Teljes visszafizetés

A fent kalkulációk 150 000 Ft-os havi fizetés, 12 hónapos munkaviszony és jövedelemérkeztetés figyelembe vételével készültek.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

1 Hozzászólás

 1. gabó

  A hitellel,-mindenfajtával,-egy a baj. Brutál kamattal KELL visszafizetni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan fektess ingatlanba 10 millió forintot?

2018. 11. 08.

10 millió forint sok pénz? Sajnos már nem, azok az idők elmúltak. Mégis nehéz összegyűjteni? Az nem vitás! De mit tegyél, ha már rendelkezésedre áll a pénz, és csak az...

Személyi kölcsön igénylés: melyik banknál mi a feltétel?

2018. 10. 03.

Alkalmazotti jövedelem? Külföldön megszerzett jövedelem? Vállalkozói jövedelem? Osztalék? Nyugdíj? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy milyen jövedelemforrás mellett milyen lehetőségeid vannak személyi kölcsönt felvenni. Személyi kölcsön igénylése különböző jövedelemtípusokkal: 1. Alkalmazotti...

Lakástakarék: mire figyeljünk a számlanyitásnál?

2018. 09. 20.

A lakástakarék egy jó lehetőség, ha lakáscélra szeretnénk pénzt gyűjteni. Azonban akkor, ha szeretnénk vele a lehető legmagasabb betéti hozamot (EBKM) elérni, már a rövidebb futamidő és a nyitási akciók,...

Blogajánló

 • alapblog

  Mi a helyzet az ingatlanpiacon?

  Az Inforádióval és az MNB-vel közös, „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Banai Ádám, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója és Balásy Zsolt a HOLD Alapkezelő...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.