Betöltés

Zsebre megy! Többet fizetnek a bankszámláért a tétlenkedő ügyfelek

szerző: Bankmonitor.hu
2015-03-21

A lakossági számlavezetéshez kapcsolódó költségekre egyre érzékenyebbek az emberek, ugyanakkor nem mutatnak túl nagy hajlandóságot a bankváltásra még akkor sem, ha ezzel éves szinten kézzelfogható összeget spórolhatnának. Csak egy-két jól körülírható csoport nyitott az újításokra, bár a pénzügyi tudatosság emelkedése a mérsékeltebb pénzügyi ismeretekkel rendelkezők körében is kimutatható – olvasható ki a Deloitte-Scale BankIndex felméréséből.

A lakosság fogyasztási, megtakarítási és hitelfelvételi hajlandóságának alakulását negyedévente vizsgáló kutatásból kiderül, hogy a válaszadók egy része jobban odafigyel a pénzügyeire, ugyanakkor a társadalmi szintű paradigmaváltás még várat magára. A lakosság nem keresi aktívan az új banki termékeket, pedig akihez elérnek a jobb feltételekkel kínált pénzügyi ajánlatok, azok könnyen faraghatnak a költségekből.

Hitelek

A felmérés szerint enyhe optimizmus figyelhető meg a lakossági hitelek területén. Fokozatos oldódásra és a hitelek iránti kereslet lassú emelkedésére számíthatunk a közeljövőben. A lakossági hitelpiac elmúlt évi eredményei alapján kimutatható, hogy a lakáshitelezés mellett már a fogyasztási hitelek is kiveszik a részüket az új folyósítások volumen növekedéséből.

A fogyasztási hiteleken belül az új szerződések összegét tekintve a személyi kölcsönök ugrottak meg tavaly a legnagyobb mértékben. A nettó kihelyezések átlépték a havi tízmilliárd forintot, amivel a hosszas leszállóág után megközelítettük az öt évvel ezelőtti szintet. A legjobb személyi hitelek teljes hiteldíj mutatója 20% alá csökkent, ami a kényelmes kiszolgálással és a rövid bírálati idővel párosulva kedvező eredményeket hozhat a jövőben is. 

A nagyobb méret megjelenítéshez kattints a képre!

A magyar háztartások átlagosan 500-600 ezer forintos személyi hitelt keresnek, 4-5 éves futamidőre, a legtöbben a 20 ezer forint körüli törlesztést vállalják.

Nézd meg, hogy hol a legolcsóbb most a személyi hitel!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A felmérés rámutat, hogy a jelzáloghitelesek közel 60%-ával fordult már elő, hogy csak késedelmesen tudta törleszteni a hitelét. A jövőre nézve bíztató, hogy a korábbi mélyponthoz képest nyolc százalékponttal nőtt azok aránya, akik szerint ez nem fordul elő velük a jövőben.

Fogyasztás

A fogyasztás lassú beindulása ellenére az elmúlt év végére kis mértékben csökkent a lakossági költéssel kapcsolatos optimizmus, ugyanakkor bizakodásra adhat okot, hogy a felmérés szerint az idei év közepére elérhetjük a gazdaságot támogató fogyasztási szintet.

Megtakarítások

A megtakarítási hangulat továbbra is emelkedő, a megtakarítások kulcsszerepet játszanak a családok pénzügyeiben. Az emberek egyre ritkábban nyúlnak a megtakarított pénzükhöz fogyasztási céllal, a felmérés szerint a lakosság átlagosan 40 hónapos lejáratú termékeket használ. Bár a megtakarítással rendelkezők aránya továbbra is alacsony, a válaszadók között több volt a derűlátó, akik úgy érzik, hogy egy év múlva többet tudnak majd megtakarítani.

Pénzügyi tudatosság

Az adatok alapján kijelenthető, hogy a válaszadók egyre határozottabban döntenek a pénzügyeiket érintő kérdésekben. Az ügyfelek évről-évre könnyebben igazodnak el a pénzügyek világában, továbbá a bankok általánosan vett negatív megítélése is oldódni látszik.

A banki költségek emelkedése az ügyfelek többségénél nem éri el azt a tűréshatárt, ami már biztos számlacsomag- és/vagy bankváltást eredményezne. Az ingyenes készpénzfelvétel bevezetése sem segítette a kártyahasználat és az elektronikus banki műveletek szélesebb körben történő elterjedését. Egy-két jól definiálható szegmens kivételével még mindig bankfiókban ücsörgők és a postán sorba álló sárga csekkesek országa vagyunk.

Nézd meg, hogy mennyit spórolhatsz egy új számlacsomaggal!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mire elég lakáshitelnél a megemelt ápolási díj?

2019. 01. 15.

Nagy visszhangja volt a sajtóban az ápolási díj bruttó 100 ezer forintra emelésének, amit a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók kapnak meg februártól. A többi ápolási díj kategóriában...

Lakáshitelek – Mitől függ a törlesztőrészletek alakulása?

Mitől függ a törlesztőrészletek alakulása? Miért gondoljuk, hogy az „alapkamat halott” a jelzáloghitelek szempontjából? Milyen összefüggés van az infláció és a jelzáloghitel kamatok között? Miért érdemes egy hosszútávra felvett lakáshitelnél...

Blogajánló

 • alapblog

  A menetrendszerű Brexit-pofon

  Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.