Betöltés

Fundamenta Gyarapodó

Lakásvásárlást, felújítást tervezel, vagy meglévő lakáshiteledet szeretnéd visszafizetni? Jó helyen jársz!

312 000 Ft
állami támogatás 4 évre!
Szakértőnk mindenben segít az ÚJ LAKÁSTAKARÉK termékeket illetően is!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

A legnagyobb megtakarításra hajtasz?

Akkor a Fundamenta Gyarapodó Lakáskasszát neked találták ki! Add meg elérhetőségeidet és kollégánk 24 órán belül visszahív!

Miért válaszd a Fundamenta Gyarapodót?

Magas betéti kamat

A Fundamenta Gyarapodó Lakáskassza egyik legnagyobb előnye az átlagosnál magasabb betéti kamat.  A piacon elérhető legmagasabb betéti kamattal (1,15%) maximalizálhatod a megtakarításaid hozamát.

30% állami támogatás

A 30%-os támogatásnak köszönhetően évente 72 000 Ft-tal nő a megtakarításod, miközben élvezheted a teljes állami garanciát és a 0%-os kamatadót.

Kedvezményes hitel

A lakástakarék felhasználható önmagában, vagy kedvező és fix kamatozású lakáshitel konstrukciókkal is kiegészíthető, így megtakarításaid mellett egy kiszámítható és olcsó lakáshitellel is gazdálkodhatsz.

FUNDAMENTA GYARAPODÓ LAKÁSKASSZÁVAL ELÉRHETŐ MEGTAKARÍTÁSOK

Fundamenta Gyarapodó Lakáskassza jellemzői havi 20 000 Ft-os befizetés mellett különféle futamidőkre
4 év (52 hó) 5év (60hó) 6év (75 hó) 8év (96 hó) 10év (120 hó)
Számlanyitási díj 27 000 Ft 30 300 Ft 40 000 Ft 50 000 Ft 64 500 Ft
Betéti kamat 34 831 Ft 46 264 Ft 72 456 Ft 119 035 Ft 187 032 Ft
Állami támogatás 312 000 Ft 360 000 Ft 450 000 Ft 576 000 Ft 720 000 Ft
Teljes megtakarítás 1 386 831Ft 1 606 264 Ft 2 022 456 Ft 2 615 035 Ft 3 307 032 Ft
Szerződéses összeg 2 700 000 Ft 3 030 000 Ft 4 000 000 Ft 5 000 000 Ft 6 450 000 Ft

Szeretnéd összehasonlítani az összes lakástakarékot?

Kalkulálj különböző lakástakarékokra itt!

A Fundamenta Lakáskassza felhasználási módjai

1. Lakás vagy ház vásárlása

Egy ideje már tervezgeted, hogy saját lakásba költözz? Kezdj megtakarítani minél előbb, hogy közelebb kerülj lakáscéljaid megvalósításához! Fundamenta számládon megtakarított pénzedet felhasználhatod lakás vagy ház vásárlására is.

2. Felújítás, korszerűsítés

Épp itt az ideje felújítani a fürdőszobát vagy a konyhát? Esetleg szeretnéd korszerűsíteni a fűtést, vagy napelemmel modernizálni? Lakáskassza megtakarításaidból ezek mindegyikét, és más, lakással kapcsolatos beruházásokat is megvalósíthatsz.

3. Építés, bővítés

Bővül a család és több helyre van szükségetek? Házad bővítéséhez vagy új ház építéséhez szintén a lakáskassza a legjobb megoldás, mert az állami támogatással megtakarításaid itt érnek a legtöbbet. Sőt, Fundamenta lakástakarékodhoz kedvezményes lakáskölcsönt is felvehetsz!

4. Hitelkiváltás

Ha már van lakáshiteled, akkor a lakástakarék segíthet minél előbb visszafizetni. A 30%-os állami támogatással megtakarításaid így még többet érnek. A hiteled kiváltása mellett lehetőséged van előtörlesztésre is, így csökkentheted a hátralévő futamidőt, vagy csökkentheted a havi törlesztődet!

Mi történik a visszahívás kérése után?

Elérhetőségeid megadása után kollégánk telefonon felkeres.
Így szakértőnkkel még egyszer át tudjátok számolni, hogy mivel jársz a legjobban! (Azt is megtudhatod, hol van számlanyitási akció.)
Szakértőnk személyre szabott ajánlatot készít számodra.
Felteheted kérdéseidet, amik felmerültek keresés közben. Éves szinten több ezer lakástakarék érdeklődőt szolgálunk ki, így biztos, hogy neked is tudunk segíteni.
Kényelmes és gyors szerződéskötés.
Ha minket választasz, nem kell bankfiókba menned és kihagyhatod a sorban állást, megkötjük a szerződést és elintézzük az összes papírmunkát helyetted!
Dőlj hátra és légy elégedett: pénzt és időt spóroltál!
Szolgáltatásunk teljes egészében díjmentes, valamint a szakértő kollégánk a teljes ügyintézést leveszi a válladról, így rengeteg időt spórolsz meg.
Szakértőnk mindenben segít az ÚJ LAKÁSTAKARÉK termékeket illetően is!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Gyakran ismételt kérdések


Mire használható fel a lakáskassza?

A Fundamenta lakáskasszát sokféle célra felhasználhatod: lakásvásárlásra, építésre, bővítésre, korszerűsítésre, felújításra is költheted a pénzt, de fordíthatod akár hitelkiváltásra is. Sőt! A pénzt emellett fordíthatod lakásbérleti vagy lakáshasználati jog megvásárlására, amibe beletartozik a nyugdíjasházban vehető élethosszig tartó bérleti vagy lakáshasználati jog is. Persze ezeken kívül is vannak még lakáscélok a Fundamenta Lakáskassza felhasználásra, így ha ezzel kapcsolatban kérdésed van, add meg elérhetőségeidet ezen az oldalon, kollégánk pedig visszahív és megválaszolja kérdésedet.

Hogyan működik a lakástakarék-pénztár? Mi a folyamata?

Először havonta félreteszel egy neked megfelelő összeget, amely egy szerződés esetén maximum 20 ezer Ft lehet. Erre évente betéti kamatot és a befizetésed 30%-ának megfelelő állami támogatást kapsz. Minimum 4, maximum 10 évig takarékoskodhatsz, majd ha lejárt a megtakarítási időszak, 2 hónap kiutalási időszak következik (ezalatt döntöd el, mire fordítod a pénzt, és benyújtod a szükséges papírokat, valamint egyéb adminisztráció történik). A felhasználáskor kérheted a lakáskassza által kínált lakáskölcsön részt is, de ez sosem kötelező! A végén tehát lakáskölcsönnel vagy anélkül elköltöd a választott lakásra, és igazolod.

Ki köthet OTP lakástakarék szerződést és kaphatja meg a 30%-os állami támogatást?

Bárki, akinek még nincs a saját adószámán lakástakarék szerződés, és a megtakarítást lakáscélra fogja felhasználni. Ezen kívül legalább 4 évig szükséges a lakástakarékba félretennie, ennyi a minimális megtakarítási idő, amelyre az állami támogatás jár. Nincs életkori megkötés, és azt sem vizsgálják, van-e már ingatlan tulajdonod. Ha szeretnéd pontosan kiszámolni, mekkora állami támogatást kaphatsz, tekerj egy kicsit följebb és használd a Fundamenta Lakáskassza kalkulátorunkat.

Ki lehet a kedvezményezett?

A törvény lehetővé teszi, hogy a megtakarított összeget valaki más kapja meg, mint az előtakarékoskodó. Ebben az esetben a szerződéskötő az ő számára igényli meg a vissza nem térítendő állami támogatást, ő lesz a szerződés kedvezményezettje. Kedvezményezett lehet a szerződő fél közeli hozzátartozója, illetve a gyámság alatt álló gyermek. Ha az előtakarékoskodó nem jelöl meg kedvezményezettet, akkor ő maga lesz a jogosult. Így egy család akár 3-5 különálló Fundamenta Lakáskassza szerződést is köthet, amit végül teljes egészében egy lakáscélra használhat fel.

Milyen költségei vannak a lakástakaréknak?

Az OTP lakástakarék pénztár a törvény szerint számlanyitási és számlavezetési díjat számolhat fel. A számlanyitási díj általában a szerződéses összeg 1%-a, amit a számla megnyitásakor kell megfizetni ( 4 éves, havi 20 000 forintos megtakarítás esetén például 28 000 Ft). A számlavezetési díjat utólag érvényesítik és jelenleg egységesen 1800 forint/év, vagyis 150 forint/hó költséget jelent. Fontos tudni, hogy tört év esetén, időarányosított díj kerül felszámításra, valamint minden megkezdett hónapra is teljes havi díj kerül érvényesítésre. A fentieken felül költségként jelentkezhetnek még a befizetés díjai (egyedül a postai csekkes, azaz a készpénz átutalási megbízásos befizetésért számol fel díjat, aminek a jelenleg érvényben lévő díja 200 Ft/csekk), a kiutalás és a felhasználás igazolás díjai (ezek termékenként változhatnak). Persze folyamatosan vannak lakástakarék akciók, ahol akár az egész számlanyitási díjat is megkaphatod jóváírásként, de erről mindig érdemes tájékozódni a

Hogyan tudom igazolni a lakáscélú felhasználást?

Az OTP lakástakarék pénztár a törvény szerint számlanyitási és számlavezetési díjat számolhat fel. A számlanyitási díj általában a szerződéses összeg 1%-a, amit a számla megnyitásakor kell megfizetni ( 4 éves, havi 20 000 forintos megtakarítás esetén például 28 000 Ft). A számlavezetési díjat utólag érvényesítik és jelenleg egységesen 1800 forint/év, vagyis 150 forint/hó költséget jelent. Fontos tudni, hogy tört év esetén, időarányosított díj kerül felszámításra, valamint minden megkezdett hónapra is teljes havi díj kerül érvényesítésre. A fentieken felül költségként jelentkezhetnek még a befizetés díjai (egyedül a postai csekkes, azaz a készpénz átutalási megbízásos befizetésért számol fel díjat, aminek a jelenleg érvényben lévő díja 200 Ft/csekk), a kiutalás és a felhasználás igazolás díjai (ezek termékenként változhatnak). Persze folyamatosan vannak lakástakarék akciók, ahol akár az egész számlanyitási díjat is megkaphatod jóváírásként, de erről mindig érdemes tájékozódni a.

Módosíthatom a lakáskassza szerződést menet közben?

A lakástakarék amellett, hogy az egyik legbiztonságosabb, legjobb hozamot biztosító megtakarítás, kifejezetten rugalmas konstrukcióval is rendelkezik. Így például változtathatsz a kedvezményezett személyén egészen a kiutalási időszakig, átruházhatod a szerződést (a szerződés fizetését, a szerződő közeli hozzátartozója folytathatja), változtathatod a megtakarítás futamidejét, de akár a szerződés összegét is (a megtakarítási időszak alatt egészen 20 000 forintos szerződéses összegig növelheted befizetéseidet). A fentieken felül megoszthatod a Fundamenta Lakáskassza szerződésedet és kérhetsz fizetési haladékot is, a teljes megtakarítási időszak alatt maximum egyszer, legfeljebb egy éves időtartamra.

Kell-e hitelt felvenni? Hogyan tudom kiegészíteni hitellel a lakástakarék megtakarításaimat?

Minden lakástakarék kínál lakáskölcsönt, de sosem kötelező felvenni! Te döntesz erről, amikor lejárt a megtakarítási időszak, és levélben megkeres a lakástakarék. Ha szeretnéd a hitel részét is felvenni, szükséges megfelelő jövedelem, valamint kölcsönösszegtől függően ingatlanfedezet. Ugyanolyan hitelbírálat történik, mintha banki hitelt vennél fel, tehát a hitelfelvétel feltétele, hogy hitelképes legyél.

Kapcsolódó tartalmak

Elsősegély tippek lakástakarék mellé!

2019. 02. 20.

2018. október 16. után még fontosabb szerződés szerint fizetned a lakástakarék megtakarításodat, ugyanis nem kell sok hozzá, hogy részben vagy egészben elvesszen az állami támogatás. Pedig kár volna érte! A...