Betöltés

Különleges bankkártya típusok

szerző: Bankmonitor.hu
2012-09-06

Gyakori bankkártya típus az internetes kártya. A kártya felületén nem található sem chip, sem pedig mágnes csík, így ezzel a kártyával nem lehet üzletekben fizetni és készpénzt sem lehet felvenni automatákból.

Gyakori bankkártya típus az internetes kártya. A kártya felületén nem található sem chip, sem pedig mágnes csík, így ezzel a kártyával nem lehet üzletekben fizetni és készpénzt sem lehet felvenni automatákból. Viszont a kártyán található adatok segítségével internetes oldalakon tudunk fizetni. Ennek a kártyának az előnye, hogy külön számla tartozik hozzá, amin mindig csak annyi pénzt kell tartanunk, amit rögtön el is költünk. Így nem kell attól tartanunk, hogy egy kevésbé biztonságos honlapon ellopják kártyánk adatait, hiszen azon a vásárlást kivéve nem tartunk pénzt.

Egyre több banknál található meg a PayPass típusú bankkártya. Ezek megfelelnek a hagyományos chippel és mágnescsíkkal ellátott bankkártyáknak, azzal a különbséggel, hogy az üzletekben való fizetéshez elegendő a kártyát a fizető terminál közelébe vinni az ötezer forintnál kisebb értékű fizetésekhez. Ötezer forint felett is ez a fizetés módja, viszont ebben az esetben a pin kód beütése is szükséges. Nem minden fizetés terminál alkalmas erre a fizetési módra, de a kártyával hagyományos módon is lehet fizetni.

Ha szeretnél ilyen szolgáltatást bankkártyádhoz, vagy csak érdekel, hogy van-e jobb számlacsomag annál, mint amit most használsz, próbáld ki kalkulátorunkat. Nem csak jobb árakat fogsz látni, de kedvedre válogathatsz a szolgáltatások közül is.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz
Mi az a befektetési alap?
Miért kell megtakarítani?
Blogajánló
  • alapblog A gazdag Szingapúr

    Szingapúr fokozni akarja a  gyerekszülési kedvet: ad adókedvezményt, ingyen lakást, készpénzbeli támogatást, iskolatámogatást, nagyszülők bevonását támogatja a gyerekfelügyeletbe, még a havi 12 000 sgdollár (2,7... The post A gazdag Szingapúr appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.