Betöltés
loading

Lekötöttem a pénzem, de mégis szükségem lenne rá…

Elvégre előfordulnak olyan helyzetek, hogy váratlan kiadás miatt hozzá kell nyúlnunk félre tett pénzünkhöz (esetünkben a lekötött bankbetétünkhöz)

Elvégre előfordulnak olyan helyzetek, hogy váratlan kiadás miatt hozzá kell nyúlnunk félre tett pénzünkhöz (esetünkben a lekötött bankbetétünkhöz) és ez kisebb vagy nagyobb mértékben befolyásolja az elérhető kamatot a következők szerint:

a.       feltörhető bankbetét kamatveszteség nélkül

Néhány szerencsés (igen ritka) esetben akár a lekötött betéteket is feltörhetjük a futamidő lejárta előtt anélkül, hogy kamatot veszítenénk.

b.      feltörhető bankbetét részleges kamatveszteséggel

Részleges kamatveszteség annyit jelent, hogy a pl. 8%-kal kamatozó bankbetétünk idő előtti feltörése esetén is kapunk a banktól kamatot (pl. 5%-ot). A Bankmonitor az egyszerű követhetőség érdekében 50%-nál húzott egy kritikus határt: ahol a bankbetét eredeti kamatának legalább a felét megkapja az ügyfél a bankbetét idő előtti feltörése, a pénz kivonása esetén ott részleges kamatveszteségről beszélünk.

c.       feltörhető bankbetét teljes kamatveszteséggel

Abban az esetben, ha a bankbetétből a pénz lejárat előtti kivonása a meghirdetett kamat több mint felének elvesztését vonja maga után (a leggyakoribb eset), akkor a Bankmonitor kategorizálása alapján teljes kamatveszteség jelzést kap a bankbetét. Természetesen minden egyes bankbetétnél a pontos kamatveszteség mértéke a termékleírásokban az oldalunkon megtalálható.

Mennyi kamatot kínálnak a bankok most? Számold ki kalkulátorunk segítségével!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Mi az a befektetési alap?
Miért kell megtakarítani?
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Blogajánló
  • alapblog NEM veszek aranyat

    A blogon többször elhangzott már, hogy az arany jó befektetés lehet az előttünk álló időszakban, hiszen negatív reálkamatok mellett sikeres időszaka szokott következni. Jelentős pozíciónk... The post NEM veszek aranyat appeared first on alapblog.