Betöltés
loading

Mi az az ismétlődő lekötés?

A lekötések a futamidő lejártát követően különbözően viselkedhetnek, lássuk mi a helyzet a lejárat után: Ismétlődés tőkésedéssel vagy a nélkül

A lekötések a futamidő lejártát követően különbözően viselkedhetnek, lássuk mi a helyzet a lejárat után:

a.       Ismétlődés nélkül lekötött betétek

Ez szerencsére igazán egyszerű, a betétben lévő pénz visszautalásra kerül a számlánkra, ahonnan a lekötés indult és még munka sincs ezzel többet. Az összeget felhasználni pedig leghamarabb a lejáratot követő első nap tudjuk a pénzt.

b.      Ismétlődés tőkésedéssel vagy a nélkül

A bankbetét lejáratát követően azonnal ismét lekötésre kerülhet: ez az ismétlődő betéti konstrukció. Ekkor az eredeti futamidővel megegyező időszakra ismételten lekötésre kerül a pénzünk. Az ismétlődő lekötés két formában valósulhat meg:

  • az eredeti összeg és az első lekötés végén járó kamat IS lekötésre kerül
  • csak az eredeti összeg kerül ismételt lekötésre, az első időszak végén járó kamatot a folyószámlánkon elhelyezi a bank

Az akciós lekötéseknél említettük: oda kell figyelni az ismétlődésnél kapott kamatokra, a hullámvasúton sem jó mindig a második kör. Előfordulhat, hogy akár fele akkora kamatot ír ki a bank a második lekötési időszakra. Mi a megoldás? Itt most könnyedén megtalálja az aktuális legmagasabb kamatokat a kalkulátorunk segítségével!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Mi az a befektetési alap?
Miért kell megtakarítani?
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Blogajánló
  • alapblog NEM veszek aranyat

    A blogon többször elhangzott már, hogy az arany jó befektetés lehet az előttünk álló időszakban, hiszen negatív reálkamatok mellett sikeres időszaka szokott következni. Jelentős pozíciónk... The post NEM veszek aranyat appeared first on alapblog.