Betöltés

Mi az az ismétlődő lekötés?

szerző: Bankmonitor.hu
2012-03-26

A lekötések a futamidő lejártát követően különbözően viselkedhetnek, lássuk mi a helyzet a lejárat után: Ismétlődés tőkésedéssel vagy a nélkül

A lekötések a futamidő lejártát követően különbözően viselkedhetnek, lássuk mi a helyzet a lejárat után:

a.       Ismétlődés nélkül lekötött betétek

Ez szerencsére igazán egyszerű, a betétben lévő pénz visszautalásra kerül a számlánkra, ahonnan a lekötés indult és még munka sincs ezzel többet. Az összeget felhasználni pedig leghamarabb a lejáratot követő első nap tudjuk a pénzt.

b.      Ismétlődés tőkésedéssel vagy a nélkül

A bankbetét lejáratát követően azonnal ismét lekötésre kerülhet: ez az ismétlődő betéti konstrukció. Ekkor az eredeti futamidővel megegyező időszakra ismételten lekötésre kerül a pénzünk. Az ismétlődő lekötés két formában valósulhat meg:

 • az eredeti összeg és az első lekötés végén járó kamat IS lekötésre kerül
 • csak az eredeti összeg kerül ismételt lekötésre, az első időszak végén járó kamatot a folyószámlánkon elhelyezi a bank

Az akciós lekötéseknél említettük: oda kell figyelni az ismétlődésnél kapott kamatokra, a hullámvasúton sem jó mindig a második kör. Előfordulhat, hogy akár fele akkora kamatot ír ki a bank a második lekötési időszakra. Mi a megoldás? Itt most könnyedén megtalálja az aktuális legmagasabb kamatokat a kalkulátorunk segítségével!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Mi az a befektetési alap?

Miért kell megtakarítani?

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Blogajánló

 • alapblog

  Kockázat nélkül lehetetlen nyerni

  Az első holdra szállás alkalmával néhány percben sűrűsödött össze 10 évnyi előkészület minden tapasztalata. Egy olyan összetett műveletsor volt, amire Neil Armstrong azt mondta, hogy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.