Betöltés

Mit jelent a lekötés?

szerző: Bankmonitor.hu
2012-03-26

Ha lekötöttük úgy is marad? Na nem, de mindenesetre, ha lekötjük pénzünket, egy ideig – a futamidő elteltéig – nem nyúlhatunk hozzá, csak ha nem bánjuk

Ha lekötöttük úgy is marad? Na nem, de mindenesetre, ha lekötjük pénzünket, egy ideig – a futamidő elteltéig – nem nyúlhatunk hozzá, csak ha nem bánjuk, hogy elveszítjük az ígért kamatot, vagy az ígért kamat egy részét. Amennyiben szeretnénk biztosítani magunknak azt a lehetőséget, hogy bármikor hozzáférhessünk a pénzünkhöz (és ennek fejében alacsonyabb kamattal is megelégszünk), akkor a lekötés nélküli látra szóló betétet kell választanunk.  Átmeneti megoldásként pedig találhatunk olyan betétfajtákat, melyek a futamidő lejárta előtti felvételre is fizetnek kamatot.

Kalkulátorunkkal megmutatjuk, hogy ha pl. lekötünk 500.000 Forintot egy évre, akkor melyik pénzintézet, mennyi kamatot fizet nekünk. 

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Bővebben a feltörhető betétekről:

Lekötöttem a pénzem, de mégis szükségem lenne rá…

Mi az a befektetési alap?

Miért kell megtakarítani?

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.