Betöltés

Mennyire fix a kamat?

szerző: Bankmonitor.hu
2012-03-26

A legtöbb bankbetét esetén a lekötési időre pontosan meghatározott az elérhető kamat (az esetek kisebb részében az elérhető kamat a jegybanki alapkamathoz

A legtöbb bankbetét esetén a lekötési időre pontosan meghatározott az elérhető kamat (az esetek kisebb részében az elérhető kamat a jegybanki alapkamathoz, az inflációhoz van kötve). Ismétlődő lekötés esetén azonban az első pl. 6 hónapos lekötési idő után, a második 6 hónapban már minimális az esélye, hogy ugyanazt a kamatot fogjuk megkapni. Időközben a piaci változásoknak köszönhetően ugyanis a bank vagy emeli, vagy csökkenti az adott lekötési időre kínált kamatot. Ebből adódóan a fix kamatozású, de ismétlődő bankbetét esetén sem kerülhető el, hogy időről időre (leginkább az ismétlődésből adódó újra lekötés előtt), ne vizsgáljuk meg, mekkora kamatot kínál nekünk a bank a következő időszakra. Nem mellesleg: az aktuálisan kínált kamat, hogyan viszonyul a más bankok által kínált kamatokhoz. Egyáltalán nem biztos, hogy továbbra is versenyképes az ajánlat. A kalkulátorunk segítségével megnézheted, hogy melyik a legtöbb kamatot kínáló bankbetét a piacon. 

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Mi az a befektetési alap?
Miért kell megtakarítani?
Blogajánló
  • alapblog Ez+az

    Egy finn befektető 16 hotelt épít a 22-es katari foci vb-re, és mind úszó hotel lesz. A vb után, amikor bezuhan a kereslet, simán el... The post Ez+az appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.