Betöltés

A bankszámlák megnyitásának feltételei

szerző: Bankmonitor.hu
2012-09-06

Bankszámlát nyitni minden olyan bankban és pénzügyi intézményben lehet, ahol nem csak céges ügyintézéssel foglalkoznak.

A bankszámlanyitás elsődleges feltétele a személyi igazolvány és a lakcímkártya. A legtöbb bankszámla esetében nincs nyitási költség, vagyis nem kell pénzzel rendelkezni a megnyitáshoz (a számlavezetés, vagyis a fenntartás viszont sokszor kerül pénzbe).

A kedvezményes számlák (mint a diák vagy a nyugdíjas számla) megnyitásához szükség lehet még a kedvezményre való jogosultságot igazoló iratunkra is.

De milyen számlát érdemes nyitni? Kalkulátorunk segítségével megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

5 Hozzászólás

 1. Szegedi János

  Érdeklődöm, hogy az adóazonositó jelre nincs szükség a bankszámlanyitásnál?

  1. Singer Zoltán

   Kedves János! Lakossági folyószámla nyitásához nem szükséges, viszont értékpapírszámla nyitásához mindenképp elkérik a bankfiókban.

 2. Bécsné Bíró Éva Judit

  Érdeklődöm, hogy külföldi állampolgár részére is kell magyar személyi igazolvány?Vagy milyen irat szükséges?
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Bécsné

 3. Attila

  Szertném megkérdezni, hogy milyen esetben / esetekben utasíthatják el a bankok a lakossági folyószszámla nyitását. Kinél tudok panaszt tenni ez ügyben?

  1. Singer Zoltán

   Kedves Attila! Az adott banknál tud panaszt tenni. Az ügyintéző felrögzíti a panaszt, és 30 napon belül kötelesek Önnek levélben válaszolni. Azt fontos tudni, hogy a bankszámla szerződés kétoldalú szerződés, tehát bármelyik bank dönthet úgy, hogy nem nyit valakinek folyószámlát. Ezt viszont elég ritkán alkalmazzák a gyakorlatban. Hogy pontosan miért utasították el az Ön esetében, arra nem biztos, hogy pontos választ fog kapni a válaszlevélben, mert nem köteles a bank megindokolni.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Mi az a befektetési alap?

Miért kell megtakarítani?

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.