Betöltés
loading

Mi az a bankszámla

Magyarországon gyakorlatilag mindenféle banki tevékenység (átutalás végrehajtása, bankbetét lekötése, hitel felvétele…stb) elengedhetetlen feltétele, hogy bankszámlával rendelkezzünk. Ha egy adott bankban nincs bankszámlánk, de szimpatikus számunkra a bank által kínált betéti kamat, vagy valamilyen egyéb szolgáltatás, akkor annak igénybevételéhez bankszámlát kell nyitni. Sajnos nem járható út, hogy besétálunk egy bankba, befizetjük a pénzünket és a bank nem tesz mást, csak a „nevünkre írja” bankszámla nélkül.

IBAN-2A bank a bankszámlán tartja nyilván a pénzünket, felfoghatjuk egyfajta elektronikus pénztárcaként. A bankszámla egy 3 x 8 számjegyű egyedi azonosítóval van ellátva. Ezen bankszámlaszámot kell mindenkinek megadnunk, akitől pénz átutalását (pl. munkabér) várjuk. Ha rendelkezünk internet banki kapcsolattal, melyet ma már minden bank kivétel nélkül kínál, akkor minden másodpercben, amikor ránézünk a számlaegyenlegünkre, látni fogjuk a valós egyenlegünket.

A 3x 8 jegyű bankszámlaszám azonosítja a bankot és a bankfiókot is, ahol a bankszámlát megnyitottuk. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy más bankfiókban nem tudjuk pénzügyeinket intézni az adott bank hálózatában. Egy azonban biztos, ha én X. Bankban rendelkezem számlával, akkor Y. Banknál lehetetlen rendelkezni a másik bankban lévő számlán elhelyezett pénzről.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

 

Mi az a befektetési alap?
Miért kell megtakarítani?
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Blogajánló
  • alapblog Jó hírek Norvégiából

    Norvégiában jelenleg a magyarhoz (és európaihoz) hasonló szigor van életben a mindennapi életre vonatkozólag. A halálozási és megbetegedési számok pedig lényegesen rosszabbak, mint Magyarországon. Ennek... The post Jó hírek Norvégiából appeared first on alapblog.