Betöltés

Készpénzfelvétel

szerző: Bankmonitor.hu
2012-09-06

A készpénzfelvétel fontos pontja minden bankszámlának, hiszen sokszor lehet szükség készpénzre és komoly költségei lehetnek annak, ha többször veszünk fel egy hónapban pénzt.

A készpénzfelvétel fontos pontja minden bankszámlának, hiszen sokszor lehet szükség készpénzre és komoly költségei lehetnek annak, ha többször veszünk fel egy hónapban pénzt. Nem mindegy, hogy a bank saját automatájából (ATM) vagy más bank automatájából veszünk fel pénzt, az se, hogy mennyit és hányszor és természetesen az se, hogy külföldön, vagy itthon.

A magasnak gondolt költségek ellenére, ha utánanézünk, egészen le tudjuk csökkenteni a készpénzfelvétel költségeit. Sok banknál az első néhány készpénzfelvétel ingyenes és mindig érdemes odafigyelni, hogy csak a bank saját automatájából vegyünk fel pénzt. Ha pedig tehetjük, fizessünk kártyával, hiszen az mindig ingyenes, legyen az külföld, vagy Magyarország.

A pénztári készpénzfelvétel költsége általában a felvett összeg 0,2-0,7%-a, azaz egymillió forintonként akár hétezer forint is lehet.

Célszerű időnként ellenőrizni, hogy még mindig a számunkra legjobb számlacsomagot használjuk-e. Az utalási és egyéb banki költségeken több ezer forintot is spórolhatsz havonta. Ezzel az egyszerű kalkulátorral máris ellenőrizheted.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Mi az a befektetési alap?

Miért kell megtakarítani?

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.