Betöltés
loading

Készpénzfelvétel

A készpénzfelvétel fontos pontja minden bankszámlának, hiszen sokszor lehet szükség készpénzre és komoly költségei lehetnek annak, ha többször veszünk fel egy hónapban pénzt.

A készpénzfelvétel fontos pontja minden bankszámlának, hiszen sokszor lehet szükség készpénzre és komoly költségei lehetnek annak, ha többször veszünk fel egy hónapban pénzt. Nem mindegy, hogy a bank saját automatájából (ATM) vagy más bank automatájából veszünk fel pénzt, az se, hogy mennyit és hányszor és természetesen az se, hogy külföldön, vagy itthon.

A magasnak gondolt költségek ellenére, ha utánanézünk, egészen le tudjuk csökkenteni a készpénzfelvétel költségeit. Sok banknál az első néhány készpénzfelvétel ingyenes és mindig érdemes odafigyelni, hogy csak a bank saját automatájából vegyünk fel pénzt. Ha pedig tehetjük, fizessünk kártyával, hiszen az mindig ingyenes, legyen az külföld, vagy Magyarország.

A pénztári készpénzfelvétel költsége általában a felvett összeg 0,2-0,7%-a, azaz egymillió forintonként akár hétezer forint is lehet.

Célszerű időnként ellenőrizni, hogy még mindig a számunkra legjobb számlacsomagot használjuk-e. Az utalási és egyéb banki költségeken több ezer forintot is spórolhatsz havonta. Ezzel az egyszerű kalkulátorral máris ellenőrizheted.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Mi az a befektetési alap?
Miért kell megtakarítani?
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Blogajánló
  • alapblog Jó hírek Norvégiából

    Norvégiában jelenleg a magyarhoz (és európaihoz) hasonló szigor van életben a mindennapi életre vonatkozólag. A halálozási és megbetegedési számok pedig lényegesen rosszabbak, mint Magyarországon. Ennek... The post Jó hírek Norvégiából appeared first on alapblog.