Betöltés

Származtatott alapok

szerző: Bankmonitor.hu
2013-01-18

Származtatott befektetési alapnak nevezzük minden olyan befektetési alapot, ahol spekulációs céllal befektet úgynevezett származtatott ügyletekbe.
Származtatott ügylet minden olyan befektetés, aminek az ára egy másik terméktől, szolgáltatástól, vagy eseménytől függ. Lássunk egy példát: ha vásárolok 10 darab OTP részvényt, akkor az egy normál részvény befektetés. Amennyiben egy olyan befektetést valósítok meg, ahol az én profitom, vagy veszteségem ugyan áttételesen az OTP részvény árfolyam alakulásától függ, de annak mértéke eltér (nagyobb) mint a részvény tőzsdei árváltozása, akkor származtatott ügyletről beszélünk.

Azt fontos kihangsúlyozni, hogy az ilyen besorolású alapban általában a befektetések kisebb része van származtatott ügyletekben (hiszen ezen kisebb rész is – a fentebb említett nagyobb profit/veszteség hatáson keresztül – jelentősebben elmozdulhatja a teljes befektetési alap hozamát).

Hasonlítsd össze a különböző befektetési alapokat és találd meg a Számodra legkedvezőbbet. Kezd itt:

Bankmonitor

Keress a legjobb
Befektetési alap
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz
Mi az a befektetési alap?
Miért kell megtakarítani?
Blogajánló
  • alapblog Ez+az

    Egy finn befektető 16 hotelt épít a 22-es katari foci vb-re, és mind úszó hotel lesz. A vb után, amikor bezuhan a kereslet, simán el... The post Ez+az appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.