Betöltés
loading

Származtatott alapok

Származtatott befektetési alapnak nevezzük minden olyan befektetési alapot, ahol spekulációs céllal befektet úgynevezett származtatott ügyletekbe.
Származtatott ügylet minden olyan befektetés, aminek az ára egy másik terméktől, szolgáltatástól, vagy eseménytől függ. Lássunk egy példát: ha vásárolok 10 darab OTP részvényt, akkor az egy normál részvény befektetés. Amennyiben egy olyan befektetést valósítok meg, ahol az én profitom, vagy veszteségem ugyan áttételesen az OTP részvény árfolyam alakulásától függ, de annak mértéke eltér (nagyobb) mint a részvény tőzsdei árváltozása, akkor származtatott ügyletről beszélünk.

Azt fontos kihangsúlyozni, hogy az ilyen besorolású alapban általában a befektetések kisebb része van származtatott ügyletekben (hiszen ezen kisebb rész is – a fentebb említett nagyobb profit/veszteség hatáson keresztül – jelentősebben elmozdulhatja a teljes befektetési alap hozamát).

Hasonlítsd össze a különböző befektetési alapokat és találd meg a Számodra legkedvezőbbet. Kezd itt:

Bankmonitor

Keress a legjobb
Befektetési alap
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz
Mi az a befektetési alap?
Miért kell megtakarítani?
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Blogajánló