Betöltés

Milyen befektetési alap a megfelelő számomra?

szerző: Bankmonitor.hu
2013-01-18

Mindenkinek más. A befektetések között nem könnyű eligazodni, igaz ebben próbál segíteni a Bankmonitor.hu

A következő szempontokat kell alaposan mérlegelnünk:

1) Milyen időre szeretnénk befektetni? Egyes befektetési alap típusokat nem érdemes fél-egy évre megvásárolni, csak akkor, ha legalább 3-5 évig nélkülözni tudjuk a pénzünket nagy biztonsággal. Lásd itt a befektetési alapok ajánlott időtávját és kockázatát bemutató ábránkat.

2) Milyen kockázatot tudunk elviselni? Hiába tudjuk nélkülözni a pénzüket akár 10 évig is befektetési céllal, ha nem tudjuk elviselni, hogy veszteséget is eredményezhet a befektetésünk, akkor csak nagyon alacsony kockázatú befektetési alapokat szabad vásárolnunk.

3) Mik a pénzügyi céljaim? Amennyiben a 4 év múlva esedékes lakásvásárláshoz szükséges összeget kívánom befektetni, akkor csak alacsony kockázatot vállalhatok fel, amennyiben a most befektetendő pénzemnek nincs egy adott időpontbeli konkrét felhasználási célja akkor szabadabban dönthetünk magasabb kockázatú és így magasabb várható hozamú befektetés mellett.

Válaszd ki a céljaidhoz legjobban illő befektetési alapokat kalkulátorunk segítségével, és érj el a bankbetéteknél elegánsabb hozamokat.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Befektetési alap
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Mi az a befektetési alap?

Miért kell megtakarítani?

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Blogajánló

  • alapblog

    Dolce vita!

    Születéskor várható élettartam Európában: Svájc 83,7 Spanyolország 83,5 Olaszország 83,4 Munkával töltött évek száma: Svájc 42,5, Spanyolország 35,1, legutolsó Olaszország 31,6. Forrás: Vakmajom a Facebookon

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.