Betöltés
loading

Milyen befektetési alap a megfelelő számomra?

Mindenkinek más. A befektetések között nem könnyű eligazodni, igaz ebben próbál segíteni a Bankmonitor.hu

A következő szempontokat kell alaposan mérlegelnünk:

1) Milyen időre szeretnénk befektetni? Egyes befektetési alap típusokat nem érdemes fél-egy évre megvásárolni, csak akkor, ha legalább 3-5 évig nélkülözni tudjuk a pénzünket nagy biztonsággal. Lásd itt a befektetési alapok ajánlott időtávját és kockázatát bemutató ábránkat.

2) Milyen kockázatot tudunk elviselni? Hiába tudjuk nélkülözni a pénzüket akár 10 évig is befektetési céllal, ha nem tudjuk elviselni, hogy veszteséget is eredményezhet a befektetésünk, akkor csak nagyon alacsony kockázatú befektetési alapokat szabad vásárolnunk.

3) Mik a pénzügyi céljaim? Amennyiben a 4 év múlva esedékes lakásvásárláshoz szükséges összeget kívánom befektetni, akkor csak alacsony kockázatot vállalhatok fel, amennyiben a most befektetendő pénzemnek nincs egy adott időpontbeli konkrét felhasználási célja akkor szabadabban dönthetünk magasabb kockázatú és így magasabb várható hozamú befektetés mellett.

Válaszd ki a céljaidhoz legjobban illő befektetési alapokat kalkulátorunk segítségével, és érj el a bankbetéteknél elegánsabb hozamokat.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Befektetési alap
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz
Mi az a befektetési alap?
Miért kell megtakarítani?
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Blogajánló
  • alapblog Több milliárd dollár a vakcinák kifejlesztésébe

    Bill Gates: belerakok több milliárd dollárt a legígéretesebbnek tűnő vakcinák kifejlesztésébe, hét gyárat fogunk felépíteni, és tudom, hogy a pénz nagy része el fog égni,... The post Több milliárd dollár a vakcinák kifejlesztésébe appeared first on alapblog.