Betöltés

Bankszámla költségek

szerző: Bankmonitor.hu
2012-09-06

A bankszámla vezetése pénzbe kerül – fizetünk a banknak azért, hogy nyilvántartja pénzünket – de, hogy pontosan mi kerül pénzbe és mennyibe, az nem egy egyszerű kérdés. 

Sokan csak a bankszámla havi egyenlegének csökkenéséből jönnek rá, mennyibe is kerül a számla fenntartása.

A legtöbb esetben a bankszámlára fizetnünk kell egy havi díjat. Legjobb esetben ez akár ingyenes is lehet, de ennek természetesen feltétele van: diáknak kell hozzá lenni, több banki szolgáltatást kell igénybe venni vagy fizetésünk kell, hogy a számlára érkezzen, esetleg bizonyos banki aktivitást vár el a bank havonta (átutalások száma, kártyás vásárlások száma és összege, stb.).

A havi díj mellett külön foglalkozunk a fontosabb költséges banki műveletekkel – ezek a banki átutalás és az állandó átutalási megbízás, a készpénzfelvétel, a csoportos beszedési megbízás, a bankkártya és az internetbank. Ezek mellett viszont még lehet több kisebb költségű szolgáltatás is, amiket itt felsorolunk.

A bank költséget számolhat fel a számlaértesítőért, vagyis ha postán kiküldi a bankszámla aktuális egyenlegét, illetve a havi költéseket és pénzérkezéseket. A legtöbb bank nem él (egyelőre) ezzel a költséggel, ha mégis, a díja legtöbbször havi 50-215 forint körüli összeg, az elektronikusan kiküldött egyenlegértesítők általában díjmentesek.

Legtöbbször külön költsége van a bankkártyás fizetéseket illetve pénz érkezését, kifizetését jelző sms-eknek, ez fix havi díj is lehet vagy akár sms-enként is számolhat fel díjat a bank. A legtöbbször van egy fix havi díj és sms-enként is kell fizetnünk valamennyit.

Összességében mindenképpen jegyezzük meg: minden banki művelet elvégzése nagyobb költségekkel jár bankfiókon keresztül, mint akár interneten vagy telefonon végezve el ugyanazt.

Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyi a Te bankszámlád költsége, vagy szeretnéd megtalálni a legolcsóbb bankszámlát, akkor használd a kalkulátorunkat:

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz
Mi az a befektetési alap?
Miért kell megtakarítani?
Blogajánló
  • alapblog Ez+az

    Egy finn befektető 16 hotelt épít a 22-es katari foci vb-re, és mind úszó hotel lesz. A vb után, amikor bezuhan a kereslet, simán el... The post Ez+az appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.