Betöltés

Milyen kockázatokkal kell számolnom, ha bankbetétben kamatoztatom a pénzem?

szerző: Bankmonitor.hu
2012-03-26

Egy magánszemély által elérhető megtakarítások között a bankbetét relatív kevés és jól megfogható kockázatot tartalmazhat (természetesen nem mondhatjuk, hogy kockázatmentes)

Egy magánszemély által elérhető megtakarítások között a bankbetét relatív kevés és jól megfogható kockázatot tartalmazhat (természetesen nem mondhatjuk, hogy kockázatmentes) szemben például a Befektetési Alapokkal vagy a részvényekkel:

Az adott bank fizetésképtelensége: erre az esetre nyújt számunkra védelmet az Országos Betétbiztosítási Alap, mely 100 ezer euró értékig (ezen írás születésekor 29.5 millió forintig) áll helyt a bank helyett, azaz ezen mértékig visszakapjuk pénzünket

Kamatkockázat: elképzelhető, hogy ma 7%-on kötöm le egy évre a pénzemet és két hét múlva már 10%-on tudnám (jobb esetben a kamatszint csökken, mondjuk 5%-ra és nyerő pozícióban tudhatjuk magunkat még 11 és fél hónapig) – ezen kockázat kezelésére szolgálhatnak a változó kamatozású bankbetétek

Idő előtt szükségünk van a pénzünkre: lekötött betét esetén ez bizony az esetek túlnyomó részében azzal jár, hogy teljes egészében elveszítjük a kamatot még akkor is, ha csak egy nappal a lejárat előtt kivesszük a pénzt a bankból

A piacon fellelhető legtöbb terméket összegyűjtöttük. A kalkulátor segítségével megnézheted, hogy milyen feltételeket kínálnak az egyes betétek. 

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Mi az a befektetési alap?

Miért kell megtakarítani?

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Blogajánló

  • alapblog

    Mi drágább, a magyar, vagy az amerikai részvények?

    Megpróbálunk röviden, érthetően, sőt érdekesen mesélni az alábbi ábráról és az Amazonról, hátha sikerül. A P/E ráta egy mutató arról, hogy egy cégért az éves... The post Mi drágább, a magyar, vagy az amerikai részvények? appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.