Betöltés
loading

Milyen kockázatokkal kell számolnom, ha bankbetétben kamatoztatom a pénzem?

Egy magánszemély által elérhető megtakarítások között a bankbetét relatív kevés és jól megfogható kockázatot tartalmazhat (természetesen nem mondhatjuk, hogy kockázatmentes)

Egy magánszemély által elérhető megtakarítások között a bankbetét relatív kevés és jól megfogható kockázatot tartalmazhat (természetesen nem mondhatjuk, hogy kockázatmentes) szemben például a Befektetési Alapokkal vagy a részvényekkel:

Az adott bank fizetésképtelensége: erre az esetre nyújt számunkra védelmet az Országos Betétbiztosítási Alap, mely 100 ezer euró értékig (ezen írás születésekor 29.5 millió forintig) áll helyt a bank helyett, azaz ezen mértékig visszakapjuk pénzünket

Kamatkockázat: elképzelhető, hogy ma 7%-on kötöm le egy évre a pénzemet és két hét múlva már 10%-on tudnám (jobb esetben a kamatszint csökken, mondjuk 5%-ra és nyerő pozícióban tudhatjuk magunkat még 11 és fél hónapig) – ezen kockázat kezelésére szolgálhatnak a változó kamatozású bankbetétek

Idő előtt szükségünk van a pénzünkre: lekötött betét esetén ez bizony az esetek túlnyomó részében azzal jár, hogy teljes egészében elveszítjük a kamatot még akkor is, ha csak egy nappal a lejárat előtt kivesszük a pénzt a bankból

A piacon fellelhető legtöbb terméket összegyűjtöttük. A kalkulátor segítségével megnézheted, hogy milyen feltételeket kínálnak az egyes betétek. 

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Mi az a befektetési alap?
Miért kell megtakarítani?
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Blogajánló
  • alapblog Jó hírek Norvégiából

    Norvégiában jelenleg a magyarhoz (és európaihoz) hasonló szigor van életben a mindennapi életre vonatkozólag. A halálozási és megbetegedési számok pedig lényegesen rosszabbak, mint Magyarországon. Ennek... The post Jó hírek Norvégiából appeared first on alapblog.