MNB alapkamat 0.90 % EKB alapkamat 0.00 % REGISZTRÁCIÓ
Tudtad, hogy a legjobb lakáshitel kiválasztásával
Segítünk a választásban!
Lakáshitelek összehasonlítása

A Bankmonitorral jobban jársz!

 • 14 bank 100 lakáshitel ajánlatát egy helyen tudod összehasonlítani
 • Teljesen ingyenes kalkuláció kötelezettség nélkül!
 • Lakáshitel szakértőink segítenek kiválasztani a számodra legjobb lakáshitelt!

Lakáshitel kalkulátor

Segítünk megtalálni a legjobb lakáshitelt
gyorsan és egyszerűen

 • Ennyi lakáshitelt szeretnék

 • Ennyi törlesztőt tudok fizetni

Ft
év
Ft
Ft
év
Ft
Ft
Ft

Kedvezőbb hitelért cserébe vállalom a következő feltételeket:

Melyik bank ajánlatait szeretnéd látni?

Ft
év
Ft
év
Ft
Ft
Ft

Kedvezőbb hitelért cserébe vállalom a következő feltételeket:

Melyik bank ajánlatait szeretnéd látni?

Kérdésed van lakáshitellel kapcsolatban?

Add meg elérhetőségeidet és kollégánk hamarosan visszahív:

 1. Segítünk kiválasztani a számodra legjobb lakáshitelt
 2. Gyorsítjuk, és gördülékenyebbé tesszük neked az ügyintézést
 3. Felhívjuk a figyelmedet az apró betűkre is!
 4. Ugyanaz a hitel, mint a bankfiókban

Spórolj velünk időt és pénzt!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Így kaphatod meg a lakáshitelt

1

Kalkuláció


Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.
2

Érdeklődés


Add le érdeklődésed a választott lakáshitelre, és szakértőnk visszahív.
3

Ügyintézés


Ha kiválasztottad a számodra megfelelő bankot, segítünk az ügyintézésben is.
4

Szerződéskötés


A szerződést minden esetben szakértőnk segítségével és az általad kiválasztott bankkal kötöd.
100
Lakáshitel variáció
független összehasonlítással
14
Bank lakáshitele
egyetlen kalkulátorban
956
Megkötött szerződés
a Bankmonitoron keresztül
 • " Nekem személy szerint biztonságérzetet adott, hogy ilyen alaposan és körültekintően átnéztétek az anyagi helyzetünket, tanácsot adtatok illetve fogták a kezünket az egész folyamat során, emberi nyelvre fordították ami nem volt tiszta stb. Szerintem azzal, hogy a ti segítségetekkel/rajtatok keresztül kerestük meg a bankot gördülékenyebben haladt az ügyintézés is. Illetve köszönöm a mobilitást is. Szerintem nem egyszer volt, hogy mukaidőn kívül kerestünk... :)"

  Márta
 • " Hálásan köszönöm a segítségét! Gyors, pontos, korrekt, megbízható, ügyfélbarát, ezzel tudom jellemezni az Önök ügyintézését. Minden kérdésemre szinte azonnal pontos, kielégítő és biztos forrásból származó választ kaptam. Köszönöm!"

  Mónika
 • " Internetes keresgélés után találtunk rá a bankmonitor.hu-ra. Felvettük a kapcsolatot.Ami nekünk fontos volt:semmi kamu,semmi kisbetű,mindent tudjunk amit kell.ami fontos.mi mennyibe kerül,mikor van meg,mennyi lesz a törlesztő stb... Házhoz jöttek,elmagyarázták,segítettek és ami a lényeg,minden úgy volt ahogy igérték. MINDENBEN! KÖSZÖNJÜK!"

  László
 • " Ezúton szeretném jelezni, hogy tökéletesen elégedett vagyok az Önök által nyújtott szolgáltatással és nagyon örülök, hogy Önöket választottam hitelem intézéséhez."

  Viktória
 • " A bankmonitor.hu-t ajánlom mindenkinek, akinek fontos, hogy szakértő, személyre szabott segítséget kapjon a legjobb, számára kedvező ajánlat kiválasztására és aki szeretné, hogy egyetlenegy, profi partner segítségével intézhessen el mindent egészen a hitelszerződés aláírásig. "

  László

Gyakran ismételt kérdések

 • Mennyi lakáshitelt vehetek fel?

  A felvehető hitel összegét az igazolt havi nettó jövedelem, és a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) értéke határozza meg. Amennyiben az összes elfogadható nettó jövedelem kevesebb, mint 400 ezer Ft, úgy 50%-ig, amennyiben eléri, vagy meghaladja a 400 ezer Ft-ot, úgy 60%-ig terhelhető hiteltörlesztésekkel. A fedezetül felajánlott ingatlan maximum a forgalmi (piaci) értékének 80%-ig terhelhető hitellel, de vannak olyan bankok, amelyek ennél kevesebbet engednek.

 • Milyen feltételeket kell teljesítenem a lakáshitelhez?

  Semmiképp nem szerepelhetsz a KHR-ben (régen BAR lista) elmaradással, a passzív státusz sem elfogadható. Az aktuális munkahelyeden legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkezned, de ha vállalkozásból igazolsz jövedelmet, akkor ennél hosszabb időt szükséges igazolni. Mindenképpen igazolni kell legalább egy minimálbért, és a bank által előírt minimális önerővel is rendelkezni kell.

 • Mennyi idő alatt kapom meg a lakáshitelt?

  Az átlagos elbírálási idő 1-1,5 hónap. Ez hosszabb lehet, amennyiben a hitelbírálat alatt kiderül valamilyen új információ (például egy-egy eltitkolt hitelkártya…), mivel a bank ilyenkor új papírokat kérhet be. Továbbá több időt vehet igénybe a hitelügyintézés akkor is, ha például CSOK támogatást is kérsz a hitelhez.

 • Mikor változhat a törlesztőrészletem?

  Egy lakáshitel törlesztőrészlete a futamidő alatt többször is megváltozhat, emelkedhet is és csökkenhet is. Hogy hányszor változhat, az attól függ, milyen hosszú kamatperiódust választasz. A kamatperiódus az az időszak, ami alatt a hitel kamata változatlan.

 • Milyen futamidőt válasszak?

  A lakáshitelek maximális futamideje lehet akár 35 év is, azonban sokszor felesleges ilyen hosszú időre elhúzni a törlesztést. Nagy hátrány, hogy minél hosszabb a futamidő, annál magasabb a teljes visszafizetés a bank felé. Inkább abból indulj ki, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz vállalni, mivel ez a lehetséges futamidőt is befolyásolja. A törlesztőrészlet ne annyi legyen, amennyit éppen ki tudsz fizetni! Maradjon tartalék is arra az esetre, ha emelkedne a kamat a futamidő alatt!

 • Hogyan kaphatok lakáshitelt önerő nélkül?

  Az egyik lehetséges megoldás, ha a vásárolandó ingatlanon kívül egy másik, úgynevezett pótfedezetet is fel tudsz ajánlani. Ez lehet például a szülők ingatlana. Ilyenkor a két ingatlan értéke összeadódik, és az így felvehető kölcsön összege fedezheti a teljes vételárat. Ez a megoldás nem minden banknál kivitelezhető, mert egyes pénzintézetek két ingatlan esetén is előírnak legalább 10% készpénzes önerőt. A másik lehetséges megoldás, hogy például kisebb értékű ingatlanok vásárlása esetén az önerőt pont fedezi a gyerekek után igénybe vehető CSOK összege.

Garantáltan a legjobb hitelek

Díjmentesen kaphatsz szakértői segítséget lakáshitel felvételhez!

Kapcsolódó tartalmak

Így válassz az olcsó és a biztonságos lakáshitel között

2017.12.14

A lakáshitel kapcsán örökzöld kérdésnek számít a kamatperiódus választása. A megfelelő lakáshitel kiválasztása valóban nem sétagalopp, az ésszerű döntéshez pedig elengedhetetlen, hogy jól átgondold a saját helyzeted. Mindent a lakáshitelről...

Minden, amit a lakáshitelről tudnod kell!

2017.12.11

A hitelfelvétel életed egyik legfontosabb pénzügyi döntése, így rengeteg dolgot érdemes átgondolni mielőtt bármibe is belevágnál. Mindent a lakáshitelről cikksorozatunk első részében megnézzük, hogy mik a lakáshitel specifikumai a többi...