Bankmonitor

Banki termékek összehasonlítása

Hoppá! Fél milliót ér, ha a bankhoz utalod a béred!

 • 2016-10-06
 • szerző: bankmonitor.hu

Sokan ódzkodnak a bankváltástól, pedig számos előnnyel járhat, és itt elsősorban az anyagiakra gondolunk. Az egy dolog, hogy bankszámla és bankszámla között éves szinten akár 14 ezer forint is lehet a különbség, de ha a bankváltást egy lakáshitel felvétele miatt kell megfontolnunk, akkor rögtön félmillió forintra ugrik a tét. Egy átlagosnak tekinthető hitel esetén ugyanis ennyit lehet spórolni a banknak megfizetett kamatokon, és még csak nem is kell átlagon felüli ügyfélnek lenned!

Büntetik a bankok, ha nem ott vezeted a számlád

Egyik banknál sem kötelező bankszámlát nyitni a lakáshitel törlesztéséhez, de ha szembesülsz azzal, hogy emiatt mennyi kedvezménytől esel el, máris megfontolod a dolgot. Nem járnak az induló díj akciók, sem a kamatkedvezmények , ha úgy döntesz, csak a törlesztésre szánt összeget utalnád a lehető legegyszerűbb módon a bankhoz.

A hitelkonstrukciók esetén érvényesíthető kamatkedvezmények köre igen széles. A legjellemzőbb feltételek, amelyek miatt olcsóbb lehet a hiteled,

 • ha a jövedelmedet a bankhoz utalod,
 • ha az igényelt hitelösszeg elér egy bizonyos értéket,
 • ha az ingatlant csak alacsony mértékben terheled hitellel (például maximum az értékének 50%-ig),
 • ha a banknál kötsz lakás-, életbiztosítást.

Egyedül a jövedelem feltétel teljesítésével félmillió forintot spórolhatsz a banknak visszafizetendő összegen egy átlagos lakáshitel esetén.

20161005_lakashitel

Csak olyan feltételt vállalj, ami valóban megéri!

Ahogy fentebb is láthattad, arra is kedvezményt ad a bank a kamatból, ha nála kötsz szerződést egyéb banki, vagy biztosítói termékekre is. Ilyenkor járj utána, hogy mennyi a plusz termék költsége, mert meglehet, hogy többe kerül, mint az elérhető kamatkedvezmény mértéke. Az más kérdés, ha neked valóban szükséged van például arra az életbiztosításra, amelyet a banknál meg is tudsz kötni.

Ha épp lakáshitel felvétele előtt állsz, kiindulásként megnézheted az aktuális banki ajánlatokat, és ezután részletesebb kalkulációt is kérhetsz tőlünk!

Lakáshitel kalkulátor

Ennyi lakáshitelt szeretnék

Hitelösszeg:

Ft

Futamidő:

év
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:

Havi nettó jövedelem:

Ft

Vásárolni kivánt ingatlan értéke:

Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

 

Mit tehetsz, ha a jelenlegi bankszámlád kedvezőbb, mint amit a lakáshitelt nyújtó bank ajánl?

Ez esetben megteheted azt is, hogy a régi számládat is fenntartod, munkabéred az új bankhoz kéred, majd átutalod a régi számládra és továbbra is azt használod aktívan. Ekkor ugye a lakáshitelre jár a kamatkedvezmény, de arról ne feledkezz meg, hogy a munkabéred átutalásának költsége lehet.

 

1 Hozzászólás

 • lopvegas 2016-10-06 08:37:59 - Válasz

  Vajon miért akarnak “mindenáron” jót tenni a bankuszok a polgárokkal ? Szélhámos,uzsorapribékek hordája az egész bankárvilág,szövetségben a politikus gengszterekkel !
  Pl.Ha bukik a bank,bukik az ügyfél,ám a bankár már előzőleg gömbölyűre hízott pénzügyileg,az-az ellopta a lophatót.
  -ha a lakosság pénze már a bankok széfjében(bankárok zsebében) leledzik,csak egy ukáz a kormánytól,s a kifizetés letiltva,ám a politikus-bankárduó már kihizlalva,a lopott pénzt ki(el)mentve röhög a markába.
  Szóval a legvadabb vicsorgó vadállat is bizalomgerjesztőbb,tizedannyira sem veszélyes,mint bármely mosolygó bankár,vagy politikus !

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket