Banki termékek összehasonlítása

Hogyan vehetsz fel hitelt, ha külföldön dolgozol? És mi vonatkozik a Magyarországon dolgozó külföldiekre?

 • 2014-05-19
 • szerző: bankmonitor

Több százezer magyar dolgozik a határainkon túl. Gondoljunk csak arra a rengeteg magyarra, akik a határ menti területekről naponta járnak Ausztriába dolgozni. Mit tehetnek ők, ha hitelhez szeretnének jutni? Írásunkban kitérünk arra is, hogy a Magyarországon dolgozó külföldiek mit tehetnek, ha hitelt szeretnének kapni. Milyen feltétellel, hogyan juthatnak kölcsönhöz?

1., Külföldön dolgozó magyarok hitelfelvétele itthon

Jövedelem szempontjából vannak bankok, akik a külföldön dolgozó magyaroktól csak olyan bankszámlára érkező jövedelmet fogadnak el, ami határozatlan idejű munkaviszonyból származik. A hitelfelvételhez legalább 3-6 hónapos, határozatlan idejű munkaviszony szükséges valamely Európai Uniós vagy svájci székhelyű munkáltatónál, valamint a munkavállaló nem lehet próbaidő alatt. Sok esetben azonban nem is a jövedelem igazolásánál bukik meg a dolog, hanem már a lakcímigazolásnál. Ebben ugyanis a bankok álláspontja – egy-két kivételtől eltekintve- elég egységes. A hitelkérelem elindításához elengedhetetlen a magyarországi állandó lakcím, vagy tartózkodási hely. 

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!2., Magyarországon dolgozó külföldiek hitelfelvétele 

Lakáshitelt külföldi állampolgárok is igényelhetnek. Ha az ügyfél nem magyar állampolgár, de szeretne felvenni Magyarországon lakáshitelt, akkor ennek különösebb akadálya nincs.
Gondolhatnánk!

Első gondolatunk az lehetne, hogy a lakáshitel felvételét nem befolyásolja az, hogy nem vagyunk magyar állampolgárok. A lényeg az, hogy legyen elég jövedelmünk, amiből fizetni tudjuk a hitelt és fedezetünk, ami a banknak megfelel.

A valóságban viszont a bankok eltérő módon finanszírozzák a külföldi ügyfeleket.Ha valaki külföldiként Magyarországon dolgozik és itt is adózik, rendelkezik magyarországi lakcímmel/tartózkodási hellyel, akkor nincs semmi gond, bátran igényelhet hitelt. Azt viszont fontos szem előtt tartani, hogy némely bank kifejezetten ragaszkodik a magyarországi bankszámlára érkező jövedelemhez. A külföldi állampolgároknak is meg kell felelni a banki elvárásoknak (jövedelem, életkor, fedezet) és a hitelkérelem pozitív elbírálását követően már alá is írhatja a kölcsönszerződést.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy amennyiben a külföldi igénylő nem beszél magyarul, tolmács jelenléte is elengedhetetlen a hitelszerződés megkötésekor illetve a közjegyzői okirat aláírásakor.

3., Külföldiek, akik befektetési céllal vásárolnának ingatlant és hitelt szeretnének

Akad néhány bank, ahol nem szükséges sem magyar állampolgárnak lenni, sem Magyarországon dolgozni, ahhoz, hogy hitelt nyújtsanak. Ez elsősorban a hazánkban befektetési céllal ingatlant vásárlókra vonatkozik. Ezen esetekben is alapvető elvárás a hitel megítéléséhez a jövedelem igazolása. A fő problémát az jelentheti, hogy nincs magyarországi lakcímük. Ez esetben elengedhetetlen egy hazai lakcímmel rendelkező kézbesítési megbízott jelenléte a hitelhez. A kézbesítési megbízott olyan személy, aki vállalja, hogy egy másik magánszemély részére érkezett küldeményeket átveszi, és tartalmát 15 napon belül a képviselő tudomására juttatja.

A végére egy jó hír!

Szerencsére a mai banki gyakorlat szerint akár Magyarországon dolgozó külföldi, akár külföldön dolgozó magyar szeretne hitelt felvenni – ha egyébként minden hitelbírálati szempontból azonos paraméterekkel rendelkeznek – ugyan olyan kamattal juthatnak lakáshitelhez, mint a helyben dolgozó magyarok.

Tekintsd át az elérhető legjobb lakáshiteleket az alábbi kalkulátorunk segítségével:

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen.

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

5 Hozzászólás

 • Edvard Erdodi 2016-10-05 12:17:24 - Válasz

  Tiszteletem!
  Annak ellenere hogy elolvastam a leirast es nagyon koszonom,hasznosnak tartom,esetleg ha lenne ideje es kedve le tudna irni meg egyszer pontosan mi is kellene ahhoz hogy:
  Angliaban elo,2 eve azonos munkahelyen bejelentett dolgozo, magyar cimmel nem rendelkezo magyar allampolgar vagyok.
  Szeretnek magyarorszagon felvenni lakashitelt 10 000 000ft-ot. Mi szukseges hozza,mert nagyjabol tudom de erdekel az a resze is hogy kell e zalogba ingatlan (amim nincs) vagy zaloghitel? Mert errol nem esik szo egyik forumban sem legalabb is nem lattam.
  Koszonom elore is valaszat!
  Tisztelettel,Edvard.

 • bankmonitor.hu 2016-10-11 11:17:00 - Válasz

  Kedves Edvard! A legfontosabb, hogy amikor legközelebb haza látogat jelentkezzen be valahová. Magyarországi lakcím nélkül ugyanis magyar állampolgár nem vehet fel itthon hitelt.

 • Józsi 2016-12-04 13:25:36 - Válasz

  tiszteletem!!én külföldön dolgozó magyar állampolgár vagyok rendelkezem állandó német lakcímmel és munkahellyel és külföldi banszámlával ahova a munkabérem megy.az volna a kérdésem hogy számit e ha külföldön szeretnék felvenni személyi kölcsönt és Magyarországon szereplek a khr listán akkor kaphatok e hitelt Németországban?

 • Komáromy Tímea 2017-02-20 10:49:19 - Válasz

  Tisztelt Bankmonitor!

  Nekem az lenne a kérdésem, hogy én, mint magyar állampolgár, magyarországi lakcímmel rendelkezem, de jelenleg nincs munkahelyem, a kislányommal vagyok itthon. . Ezekkel a feltételekkel kaphatok e hitelt vagy személyi kölcsönt Magyarországon?
  Valamint a párom Olaszországban dolgozik, ottani bejelentett lakcímmel és munkahellyel rendelkezik, nigériai állampolgár. Ő itt Magyarországon kaphat e személyi kölcsönt vagy hitelt?
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Üdvözlettel
  Komáromy Tímea

 • Balla 2017-04-12 10:38:44 - Válasz

  Tiszteletem.
  Szeretnem megkerdezni h unios polgar is kaphat hitelt amit nem kell vissza adni?? Ami Nullas kamatal van??
  Szeretnem megkerdezni mi szukseges a hitel el intezesere.
  Koszonom elore is a gyors valaszt

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.