Hitelfedezeti életbiztosítás: Könnyelműség helyett biztonság!

Hitelfedezeti életbiztosítás: Könnyelműség helyett biztonság!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-08-29 Frissítve: 2024-09-09
 

Saját otthon neked és a családod számára. Nincs is ennél jobb. Ezzel is gondoskodsz a gyermekeidről. Így egy szép lakásban vagy házban nőhetnek fel, amit te teremtettél meg a számukra. Ha ehhez hitelt kell felvenned, hosszú időre elkötelezed magad a bank felé. A törlesztőrészleteket minden hónapban fizetned kell, akármi is történik veled. Családfenntartóként a havi jövedelmed fontos része a családi kasszának ugyanúgy, mint a párod keresete. Vakmerőség elindítani egy hiteltörlesztést hitelfedezeti biztosítás nélkül, mert mi lesz a családdal, ha veled történik valami?

A kieső jövedelmed pótlása nehéz feladat lesz, de a részleteket akkor is törleszteni kell. Ha tragédia történik veled, a vagyonoddal együtt a fennálló hiteltartozásodat is megörökli a család. Továbbra is fizetni kell a részleteket, vagy egy összegben vissza kell fizetni a meglévő tartozásodat.

A lakáshitelek általában hosszú távra szólnak, 15-30 év is lehet a futamidejük. Ez idő alatt sok minden változhat az életében. A hitelfedezeti életbiztosítás egyfajta hosszú távú védelem, amely biztosítja, hogy a hiteltartozásod kifizetésre kerüljön, még akkor is, ha valami váratlan történik.

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan működnek a hitelfedezeti célú biztosítások?

Ezen a problémán tud segíteni egy hitelfedezeti céllal megkötött biztosítás, ami lehet egyéni kockázati életbiztosítás és egy klasszikus, csoportos hitelfedezeti biztosítás is. Nézzük meg, mi a hasonlóság és a különbség az előbbi két biztosítástípus között!

1. Egyéni kockázati életbiztosítás

Az egyéni, kockázati életbiztosítások esetében a szerződés pontosan a te igényeid és adottságaid szerint kerül kialakításra. Te leszel a szerződő és a biztosított is. Az életkorod, egészségi állapotod, foglalkozásod és sporttevékenységed alapján fogja a biztosító meghatározni a díjadat.

A biztosítási tartam során a díj és a biztosítási összeg nem fog változni, a szerződés nem mondható fel a biztosító részéről. Tehát biztos lehetsz abban, hogy gondoskodtál a családod biztonságáról. Ha tragédia történik veled, a biztosító a kedvezményezetteknek fizeti ki a biztosítási összeget. A kedvezményezettet te választod meg, lehet a kedvezményezett a bank a mindenkori hiteltartozásod erejéig, és lehet a családod is, akik, ha szeretnék, majd kifizetik a biztosító által utalt pénzből a bankod felé a tartozásodat.

Fontos
Nagyon fontos különbség és egyben a kockázati életbiztosítás előnye a hitelfedezeti biztosítással szemben, hogy a biztosítási összeg nem csökken a futamidő alatt a hiteltartozásoddal együtt, hanem állandó a futamidő végéig.

Ez kicsit drágábbá teszi a terméket, de megéri megfizetni a különbséget, mert így a biztosítási összegből nemcsak a hiteltartozás fizethető ki, hanem a család is kap belőle, egyre nagyobb részt, ahogy a futamidő egyre fogy.

Ha azt szeretnéd, hogy ne csak akkor fizessen a biztosító, ha meghalsz, vagyis nemcsak a családodról, hanem saját magadról is szeretnél gondoskodni, akkor olyan kiegészítőket érdemes a kockázati életbiztosításod mellé megkötnöd, amelyek rokkantság, keresőképtelenség és kórházi ápolás esetén is fizetnek.

Használd a Bankmonitor kalkulátorát, és nézd meg te magad, hogy mennyibe kerülne neked egy kockázati életbiztosítás!

Bankmonitor
Kiszámoljuk mennyibe kerül
a családod védelme

Milyen kockázatokra
szeretnél megoldást?
Bankmonitor
év
Ft
Már csak

egy lépés
van hátra!
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Pontosan milyen védelmet kapsz ezen összegért? Hogyan működik?
  • Milyen esetben kapod meg a kifizetést a biztosítótól?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

2. Csoportos hitelfedezeti biztosítás

Az egyéni életbiztosítások hátránya, hogy munkanélküliségi kiegészítő biztosítást nem igazán lehet találni a piacon, viszont egy csoportos hitelfedezeti biztosítás ezt is tudja.

A csoportos termék azt jelenti, hogy nem te vagy a szerződő, hanem csak a biztosított, és egy biztosítottakból álló csoporthoz csatlakozol. A biztosító szolgáltatásai előre maghatározottak, nem választhatók, hanem minden egyben van. A szerződés a tartam alatt megszüntethető a biztosító részéről. A biztosítás tartama alatt a díj nem változik, viszont a biztosítási összeg folyamatosan csökken, ahogy a hiteltartozásod is. Ha történik veled valami, a biztosító mindig az aktuális hiteltartozást fizeti ki a bank részére. A biztosítási védelem csak a hiteltartozásod visszafizetésére vonatkozik. Ebből kifolyólag általában a bank a kedvezményezett, hiszen nincs olyan része a biztosítási összegnek, ami nem a bankot illetné meg.

A konstrukció sokkal egyszerűbb, mint a kockázati életbiztosítás, nem ad annyi választási lehetőséget, viszont díjban igen kedvező. Ráadásul egészségi kockázatelbírálás sincs, ami megkönnyíti a csoporthoz való csatlakozást.

Bankmonitor Biztonság

A kockázati életbiztosítások és a csoportos hitelfedezeti biztosítások előnyeit egyesíti a Bankmonitor Biztonság csoportos személybiztosítás.

Ez egy olyan csoportos biztosítás, amelyben a biztosítási összeg nem csökken a futamidő alatt, vagyis állandó fedezetet biztosít a családod számára. Csomagtermék beépített rokkantsági, keresőképtelenségi, kórházi ápolásra szóló és munkanélküliségi kiegészítővel. Nincs kockázatelbírálás, csak egy 4 egészségi kérdésből álló kérdőív. Ha jelzáloghitelt veszel fel akár 80 millió forintig is biztosíthatod a Bankmonitor Biztonsággal.

Bankmonitor Biztonság csoportos személybiztosítás szolgáltatásai

 

A szerződés utólag is megköthető, vagyis ha régebben vettél fel hitelt, akkor is biztosíthatod a védelmet.

A szolgáltatások közül válogathatsz olyan módon, hogy a Bankmonitor Biztonság összes szolgáltatását, vagy csak az Életbiztosítási védelmet (haláleseti szolgáltatás) és a maradandó egészségkárosodásra szóló szolgáltatást (70 százalékos rokkantásági foktól indul) kéred, vagy csak a csomag másik részét, a keresőképtelenségre és kórházi napi térítésre valamint munkanélküliségre szóló szolgáltatási csomagrészt választod. Természetesen mind a két csomagrészt együtt is megkötheted, hogy a védelem igazán komplex legyen.

Hogy melyik számodra a legjobb?

Hogy a kockázati életbiztosítás vagy a csoportos hitelfedezeti célú biztosítás típus a számodra megfelelő, ezt csak az élethelyzeted ismeretében lehet eldönteni. Ebben segítenek a Bankmonitor tanácsadói. A piacon található vezető biztosítótársaságok kockázat életbiztosításai és bankfüggetlen hitelfedezeti célú termékek is megtalálhatók a Bankmonitor palettáján. Szakembereink segítenek, bemutatják a termékeket és így könnyen ki tudod választani, hogy melyik számodra a legjobb.

Regisztrálj a Bankmonitor oldalán, hogy segíthessünk!

Bankmonitor
Csoportos
Személybiztosítás
Töltsd ki az űrlapot, és tudd meg hogyan tudod fizetni a hiteledet baj esetén is!

Bankmonitor
Válaszd ki a hiteleidet, add meg a
tartozás összegét!
Ft
Ft
Ft
MÁR CSAK EGYETLEN LÉPÉS!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

A hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Milyen esetekben véd?
  • Mennyibe kerül a szolgáltatás?
  • Mennyit fizet a biztosító?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a hitelfedezeti biztosítás részleteit emailben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hirdetés
Hirdetés