Banki termékek összehasonlítása

Hitelcsapda, amit elkerülhetsz

  • 2016-08-04
  • szerző: bankmonitor.hu

Ugye nem csodálkozol, hogy a legdrágább hitelek mindig azok, ahol csak és kizárólag te és a fizetésed a garancia arra, hogy a bank visszakapja a kihelyezett hitelt. Nagyobb kockázat, magasabb kamat. Kamatkedvezmény azonban neked is járhat, ha körültekintő vagy. Tehetsz azért, hogy jó adós légy!

Nincs ingatlanfedezeted? Sőt semmilyen kézzel fogható fedezet sincs?

Mint minden hitel esetében, a személyi kölcsön igénylésénél is, a bank próbálja a lehető legalaposabban megvizsgálni az anyagi helyzetedet.  Leellenőrzi a munkahelyedet, hogy valóban ott dolgozol-e? Megnézi mennyi a munkabéred? Milyen egyéb jövedelmeket tudsz még felmutatni? Hogyan fizeted a közüzemi számláidat? Milyen egyéb hiteleid vannak és azokat rendben fizeted-e?

Készülj fel a hiteligénylésre!

Fizesd határidőre a számláidat! Ne hívd túl a hitelkeretedet! Ne legyen fedezethiány miatt visszautasított tétel a bankszámládon! Ezek igazán csak odafigyelést igényelnek, viszont sokat segíthetnek a pozitív megítéléseden. Hiteligénylés előtt ne válts munkahelyet!

Fedezet nélküli hitelek közé tartoznak a hitelkártyák, áruhitelek és a személyi kölcsönök. A hitel céljától függően nem mindegy azonban, hogy melyiket választod.

0% ≠ 0%

Ha egy 0%-os akciót látsz egy áruházban, higgadj le! Ha a 0% a kamatra vonatkozik, egyáltalán nem biztos, hogy egyéb költséget nem kell kifizetned. Bár kamatot nem fizetsz, de egyéb költség (számlavezetési díj, csoportos beszedés díja, egyszeri kezelési költség, stb.) felmerülhet. Így az ingyenesnek vélt hitel végül sokba is kerülhet.

Kicsit megnyugodhatsz, ha 0%-os THM-mel hirdetik az adott portékát. A THM ugyanis a hitel után fizetett minden – bank felé fizetendő – költséget tartalmaz. Ebben az esetben a 0%-os THM egy valóban költségmentes hitelt takar.

Nem minden esetben az áruhitel a megfelelő megoldás. Sokszor jobb lehet egy szabadon felhasználható személyi kölcsön. Számolj velünk!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?

Ft
év
A megadott adatok alapján 6 bank, 7 ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

Nagy Ildikó hitelszakértő

Rendben van, hogy az alapmondás szerint mindenki rendelkezzen néhány hónapra elegendő tartalékkal. De ha nincs? És nem is kevesen járnak ebben a cipőben. Amikor elromlik a hűtő, az autó, vagy éppen javíthatatlan a mosógép, akkor sajnos ezeket pótolni kell. Ha van tartalék, ha nincs!

A személyi kölcsön szabad felhasználású hiteltípus. A kezedhez kapod, és arra költöd, amire valóban szeretnéd.

Mennyiért juthatsz személyi kölcsönhöz?

Őrült verseny folyik a bankok között az ügyfelekért. Minden jövedelemkategóriában lehet kedvezményekkel találkozni. Az FHB Bank, a Raiffeisen Bank, a K&H Bank, az ERSTE Bank, a CIB Bank és a Budapest Bank kínálatában egyaránt megtalálható a 10% alatti kamat.

Nézzünk egy példát!

250 ezer forintos havi nettó fizetéssel másfél millió forint személyi kölcsönt szeretnél felvenni 4 éves futamidőre. Ezekre a törlesztőkre számíthatsz.

1,5millio4evre

2016-ban sokkal kedvezőbb feltételekkel érhető el a személyi kölcsön, mint eddig bármikor. Az, hogy mekkora hitelt kaphatsz, függ az életkorodtól, a jövedelmed nagyságától, a meglévő hiteleidtől.

Azért, mert akár 2 millió forintot is felvehetsz, csak annyit igényelj, amennyire valóban szükséged van!

 

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.