Betöltés

Közeledik az olimpia, itt az újabb 0%-os hitelláz

szerző: Bankmonitor.hu
2016-05-30

Még pár hét az olimpiáig, de a kereskedőknél már most megindult a „nagyobbtévétakarok” roham. Ismét előkerülnek a 0%-os THM-mel, vagy kamattal kínált giga tv-k. Mielőtt téged is elkapna a gépszíj, kicsit higgadj le és gondolkozz valóban megéri-e. Mikor jársz jobban? Ha a 0%-os THM-mel vásárolsz, vagy személyi kölcsönt veszel fel? A kamatot, vagy a THM-et kell-e figyelni?

A 0%-os kamat  

Ha egy terméket a kereskedőnél 0%-os kamatozású hitellel is megvehetsz, az még nem biztos, hogy a végén nem fizetsz többet, mint a meghirdetett ár. Attól, hogy valaminek 0% a kamata, még nem azt jelenti, hogy költsége sincs. Bár kamatot nem kérnek, de egyéb költség (számlavezetési díj, csoportos beszedés díja, egyszeri kezelési költség, stb.) felmerülhet. Így az ingyenesnek gondolt hitel sokba kerülhet a végén.

A 0%-os THM

A ténylegesen 0 %-os költségű hiteleket 0% THM-mel hirdetik. A THM ugyanis a hitel után fizetett minden – bank felé fizetendő – költséget tartalmaz. Ha 0% THM-et olvasol valahol, akkor az tényleg költségmentes hitelt takar, feltéve, hogy szerződésszerűen teljesítesz. Nyilván, ha véletlenül késedelembe esel egy hónapban, akkor kemény késedelmi kamatot kell fizetned.

Nem minden esetben az áruhitel a megfelelő megoldás. Sokszor jobb lehet egy szabadon felhasználható személyi kölcsön.

Mielőtt döntenél, használd kalkulátorunkat!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Miért operálnak a kereskedők a 0%-os THM-mel?

A válasz igen egyszerű. Ez egy win win üzlet. A kereskedő kisöpri az árukészletét, megélénkül az üzlet forgalma és nem áll a pénze az áruban. Ennek érdekében két lehetősége van a kereskedőnek: Vagy jelentős árkedvezményt ad, vagy egy nagyon ütős áruhitellel hirdeti a terméket.

A kereskedő egyszerűen átvállalja a vevőtől a hitel költségét. Ha 0%-os THM mellett kínálja a led tv-t, arra biztosan sokan felkapják a fejüket. Mindenki jól jár!  Neked van új tv-d, a kereskedőnek haszna.

Ezek a hitelek azonban a kereskedő által meghatározott termék(ek)re, meghatározott futamidőre és fix összegre érvényesek.

Azt se felejtsd el, hogy előfordulhat olyan eset is, amikor ugyanazt a terméket a boltban 0% THM-mel kapod meg, viszont cserébe drágábban adja, mint más üzlet. Megteheti, hiszen ha egy összegben nem tudod kifizetni, részletre is meg fogod venni.

Mire kell figyelned?

Nagyon jól nézd meg, hogy mit kell teljesítened azért, hogy valóban ne kerüljön többe a leves, mint a hús.

Előfordulhat, hogy számlát kell nyitnod a finanszírozó banknál és azt a hitel teljes futamideje alatt meg is kell tartanod. Az is lehet, hogy csak csoportos beszedéssel fizetheted a törlesztőt. Láttunk már olyat is, hogy kvázi az áruhitel mögött egy hitelkeret állt, ami nem zárul le a futamidő végén. Ez nem tragédia, de ha a későbbiekben egyéb hitelt szeretnél felvenni, akkor ez a meglévő hitelkeret rontja a hitelezhetőségi limitedet.

Ha éppen nincs akció egy-egy áruházban, akkor az áruhitelek a drága pénzügyi termékek közé tartoznak. Éppen ezért, ha jó áron, de hitellehetőség nélkül találsz egy terméket, akkor inkább a hitelkártyában gondolkozz. Miért? Mert ha határidőre (45 nap) visszafizeted a hitelkártyával elvásárolt összeget, nem fizetsz kamatot. Sőt! Még pénzvisszatérítésre is jogosult lehetsz, attól függően, hogy milyen típusú hitelkártyád van.

Ha nincs 100-200 ezer forint megtakarított pénzed, akkor ne az új tv legyen a legnagyobb gondod. Inkább a váratlan kiadásokra tegyél félre. Hidd el, az nagyobb baj, ha elromlik a hűtő és meleg a sör.

Pénzszűke esetén a személyi kölcsön is jó megoldás lehet. Ugyan nem 0% a THM, de olyasmit vehetsz a pénzből, amire tényleg szükséged van.

Nézzünk egy példát!

300 ezer forint személyi kölcsön esetén, 1 éves futamidőre átlagosan havi 27 430 forintot kell fizetned. Ha ezt szembe állítod a 0%-os THM mellett felvett 300 ezer forinttal, amire havi 25 000 Ft-ot fizetsz, akkor a személyi kölcsönért átlagosan 2 430 Ft-tal fizetsz többet havonta.

Cserébe viszont ezt a pénzt arra költöd, amire szeretnéd!

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Legyél észnél! Váltsd ki a hiteleid!

2018. 08. 15.

Nem marad elég pénzed a hónap végére a hiteleid törlesztése után? Úgy érzed, gúzsba köt a tartozásod? Szeretnél levegőhöz jutni? Hiteleid mellett több pénzt szeretnél beosztani havonta? Ez a cikk...

Még mindig nem szeretjük eléggé a hiteleket

2018. 08. 06.

Azt hinnénk, hogy Magyarországon kelendőek a hitelek. Azonban ha jobban utánanézünk, kiderül, hogy erről egyáltalán nincs szó. Mind a régiós és az európai statisztikákat megvizsgálva arra derül fény, hogy a...

Megmutatjuk, hogyan szabotálja a hitel a nyugdíjunkat

2018. 07. 27.

Nagyobb kiadásaink finanszírozásához rendszerint hitelre van szükségünk, azonban előfordul, hogy meggondolatlanul eladósodunk. Ez azért is kulcskérdés, mert a nyugdíjban szűkölködhetünk a túlzott eladósodottság miatt. A Marketwatchon találtunk egy cikket arról,...

Blogajánló

 • alapblog

  Olasz bánat

  Olasz jobb-populista kormánypárt gazdasági szóvivője: az EKB mesterségesen szorítsa le az olasz kötvényhozamokat! Csak rá kell nézni Borghi úr Twitter-háttérképére, régi 10 ezer lírás bankóba...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.