Egészségbiztosítás

Mert egészséged mindennél fontosabb!
Miért jó neked?
 • Egészségügyi panaszaiddal privát egészségügyi intézményekben dolgozó orvosokhoz fordulhatsz.
 • Szakszerű orvosi ellátásban részesülsz, melynek díját a biztosító kifizeti helyetted.
 • Jól felszerelt magánrendelők állnak rendelkezésedre, ahol nincs várólista.
 • A biztosítási termékek különböző szolgáltatási csomagjai közül igény szerint választhatsz.
 • Egyes csomagok ambuláns műtétek, egynapos sebészet, vagy akár onkológiai vizsgálatokra is alkalmasak.
 • A szűrővizsgálatok segítenek megelőzni a betegségek kialakulását.
Egészségbiztosítás
Bankmonitor
Egészségbiztosítás

Szeretnéd megtudni, milyen lehetőségeid
vannak? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!


Bankmonitor
Add meg elérhetőségeidet, és felvesszük veled a kapcsolatot!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

Milyen előnyei vannak az egészségbiztosításnak?

 • Egészségbiztosítással a magán egészségügyi ellátás során felmerült költségeket a biztosító vállalja át.
 • Gyorsabban, sorban állás nélkül juthatsz elsőosztályú orvosi ellátáshoz, előre egyeztetett helyen és időben.
 • Mobilodról jelezheted egészségügyi panaszaidat, ami után a biztosító lefoglalja a legközelebbi időpontot
  egy szakorvoshoz.
 • Akár családod számára is elérhetőek a szolgáltatások.
 • Járóbeteg szakellátás is igénybe vehető.
 • Elérhetővé válnak előre tervezhető műtéti beavatkozások (epeműtét, sérvműtét, kisebb nőgyógyászati, ortopédiai
  beavatkozások stb.), amelyek után legfeljebb 24 órás kórházi felügyelet szükséges.
 • Diagnosztikai vizsgálatok pár nap alatt, ha szakorvosod orvosi képalkotó diagnosztikai vizsgálatot (CT, PET-CT, Cardio-CT,
  MRI stb.) ír elő.
 • Kérhetsz nemzetközi orvosi szakvéleményt!
 • 0-24 órás orvosi call centerben kérhetsz egészségügyi tanácsot.
Szeretnéd meg tudni milyen lehetőségeid vannak? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!
Érdekel

Céges egészségbiztosítás? Igen!

Munkavállalók megtartása

A munkavállalók megtartása minden cég számára egyre fontosabb. Az értük folyó versenyben csak azok a cégek lehetnek sikeresek, akik többet és jobbat kínálnak munkatársaiknak, és aktívan tesznek dolgozóik jólétéért, egészségéért.

Egészséges, aktív dolgozó

A munkavállalókat azok a juttatások érdeklik, amelyek valódi értéket képviselnek. Ha gondoskodni tudsz azegészségükről, akkor ezzel hosszú távon elkötelezett, egészséges, aktív dolgozókat nyerhetsz magadnak.

Lojalitás erősítése

Egy egészségbiztosítással a munkavállalók lojalitása, motivációja és ezzel együtt a teljesítménye is növelhető.

collegePicture
Tudd meg cégvezetőként hogyan gondoskodhatsz a kollégáidról egészségbiztosítással!
Érdekel

Általános tudnivalók az egészségbiztosításról

Hogyan működik egy egészségbiztosítás?

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítások viszonylag új terméknek számítanak a piacon, de minden vezető biztosító termékpalettáján megtalálhatóak. Szerződéskötéskor egy olyan szolgáltatáscsomagot fogsz kapni, amit az adott év során igénybe tudsz venni a szolgáltatási keretösszeg erejéig. Ha például a csomagban van diagnosztikai vizsgálat, akkor annak van egy felső határa, például 500.000 forint évente. Ez azt jelenti, ha orvosilag indokolt számodra egy ilyen vizsgálat elvégzése, akkor annak költségét egy magán egészségügyi intézményben nem neked kell megfizetned, hanem a biztosító kifizeti helyetted. A vizsgálat tényleges költségével csökkentik az éves keretedet, amíg az el nem fogy. A szolgáltatáscsomagod többi részével (járóbeteg ellátás, kisműtét, szakorvosi konzultáció, szűrővizsgálat stb.) is ugyanez a helyzet, vagyis az egyes szolgáltatástípusoknak van saját keretösszegük. A szerződéskötéskor neked kell választanod a szolgáltatáscsomagok közül. Minél nagyobb az összeghatár és minél több szolgáltatást tartalmaz a csomag, annál drágább lesz az egészségbiztosításod.

Milyen szolgáltatáscsoportokat találsz az egészségbiztosításokban?

Az alapellátások, amelyek a legegyszerűbb és egyben a legolcsóbb csomagokban is benne vannak a következők:

 • Járóbeteg-ellátás: Ez nagyjából minden olyan szakterületet lefed, amivel orvoshoz szoktál fordulni (belgyógyászat, fül-, orr-, gégészet, szemészet, bőrgyógyászat stb.).
 • Laborvizsgálatok: alapvető vérvizsgálatok, vizeletvizsgálat, székletvizsgálat stb.
 • Diagnosztikai vizsgálatok: EKG-k, ultrahangok (UH), röntgenek, mammográfia, érvizsgálat, hallásvizsgálat, csontsűrűség-vizsgálat, szem- és látásvizsgálat stb.

A bővített ellátási csomagokban már komolyabb vizsgálatok is megtalálhatók a fent felsoroltakon kívül, ennek következtében a csomagok ára is magasabb:

 • Járóbeteg-ellátás: allergológia, kardiológia, ortopédia, reumatológia, elektroterápia, tüdőgyógyászat, neurológia, gasztroenterológia, onkológia, dietetika, stb.
 • Laborvizsgálatok: immunológiai vizsgálatok, hormonvizsgálatok, daganatos betegségek szűrése, genetikai vizsgálatok stb.
 • Diagnosztikai vizsgálatok:MRI, CT, PET CT, az agy és izmok, illetve idegek elektromos aktivitásának vizsgálata (EEG, EMG, ENG), érrendszeri vizsgálatok radioizotópos vizsgálatok, légzésfunkció vizsgálata stb.

Milyen további szolgáltatásokat tartalmaznak az egészségbiztosítási csomagok?

A nagyobb értékű egészségbiztosítási csomagok olyan további szolgáltatásokat is tartalmaznak, mint például a második orvosi szakvélemény, amely segíthet egy komolyabb betegség esetén a pontosabb diagnózis felállításában. De az egynapos sebészet a kisebb műtétek elvégzését is finanszírozza, illetve lehet még védőoltás, betegszállítás, gyógytorna és házi vizit is a szolgáltatások között.

Vannak onkológiai szolgáltatások a termékekben?

A daganatos megbetegedések kezelésére sok biztosítónál külön kiegészítő csomag áll rendelkezésre, de a drágább csomagokban onkológiai diagnosztika, kivizsgálás és szakvélemény is van. Ezek a csomagok összegbiztosításokat tartalmaznak arra az esetre, ha daganatos betegség diagnosztizálása történik. Az összegbiztosítás azt jelenti, hogy nem a gyógyítás finanszírozása történik, hanem a biztosított egy nagyobb összeget kap, amelyet tetszés szerint használhat fel akár a gyógyításra, akár bármilyen célra. Az összeg 500 ezer és 2 millió forint között mozog biztosítótól függően.

Hogyan oszlanak meg a szolgáltatások az alap és emelt szintű csomagok között?

Az alábbi ábra a piacon található egészségbiztosítási szolgáltatások megoszlását mutatja. Az alapcsomagok általában egy szűk szolgáltatási csomagot jelentenek, míg a díjak emelkedésével egyre több szolgáltatás válik elérhetővé. A piacon található egészségbiztosítási termékek tehát különböző szolgáltatási csomagokat tartalmaznak. A táblázat általánosságban mutatja azokat a szolgáltatásokat, amelyek az alapcsomagokban, illetve az emelt szintű csomagokban találhatók. A biztosítás díja csomagonként különböző.

szolgáltatások

Hogyan tudom a szolgáltatásokat igénybe venni?

Az egészségbiztosítással foglalkozó biztosítóknak van egy úgynevezett ellátásszervezője. A szerződéskötés után kapsz egy telefonszámot vagy elérést az ellátásszervező online felületéhez. Ezen keresztül kell bejelentened, hogy egészségügyi problémád adódott és ők keresni fognak neked egy privát intézményt, ahol elvégzik az adott vizsgálatot. Az ellátásszervező megmondja, hol tudják elvégezni a vizsgálatot a leggyorsabban és időpontot is foglal neked. Fontos, hogy először az ellátásszervezővel beszélj, és ne utólag küldd el a számlát a biztosítónak. Még akkor sem, ha pontosan tudod, hogy hova szeretnél menni és mikor, mert van olyan biztosító, amely ezeket nem fogja kifizetni.

A családtagjaimat is be tudom vonni?

A legtöbb egészségbiztosításban nem csak te lehetsz a biztosított, hanem a családodat, párodat, gyermekeidet is bevonhatod, így a teljes díj kedvezőbb lesz, mintha külön-külön kötöttetek volna szerződést.

Korábbi betegségeimre is érvényes?

A biztosítás megkötése előtt kialakult betegségek, balesetek gyógyításának, kezelésének költségeit nem fogja fizetni a biztosító, ez így van általában a piacon található összes élet- és személybiztosítás esetében. Ez azt jelenti, hogy ha van egy olyan meglévő betegséged (például cukorbetegség), amellyel orvoshoz jársz, rendszeres kezelések, vagy orvosi kontroll szükséges, akkor ezt a szerződéskötéskor közölnöd kell a biztosítóval. A meglévő betegség kizárásra kerül, azaz a biztosító nem fogja fizetni ezen ellátásod költségeit. Ha a betegség vagy baleset a szerződéskötést követően alakul ki vagy következik be, akkor a biztosító téríti a költségeket. Van a piacon olyan biztosító, amelyik csak a szerződéskötést követő 3 évben kialakult, vagy kezelt előzmény-betegségeket veszi figyelembe.

Külföldön is érvényes?

A piacon elérhető egészségbiztosítások kizárólag a Magyarországon működő magánegészségügyi intézményekben történő gyógykezeléseket finanszírozzák, egy kivételével. Ez a termék lehetőséget ad arra, hogy külföldön működő klinikán, vagy bármilyen egészségügyi intézményben kezeltethesd magad, csomagtól függően Európában vagy akár az egész világon. Természetesen a termék ára is ehhez az extra lehetőséghez van igazítva.

Ha cégvezető vagyok hogyan gondoskodhatok kollégáimról egészségbiztosítással?

Vannak a piacon céges egészségbiztosítások, amelyeket a dolgozóid részére köthetsz. Ezek a csoportos termékek segíthetnek munkavállalóid megtartásában. Felelős vezetőként így nemcsak munkalehetőséget tudsz biztosítani kollégáidnak, hanem gondoskodhatsz egészségükről is, hiszen vállalkozásod szempontjából is fontos, hogy munkatársaid minél egészségesebbek legyenek.

Hirdetés
Szeretnéd megtudni milyen lehetőségeid vannak? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!
Érdekel
Hirdetés

Blogajánló

Hirdetés
Hirdetés