Újabb részletek az otthonfelújítási támogatásról – A hét legfőbb hírei

Újabb részletek az otthonfelújítási támogatásról – A hét legfőbb hírei
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-05-05
 

Lássuk a legfontosabb pénzügyi aktualitásokat, melyek a mögöttünk álló egy hétben megjelentek a Bankmonitor oldalán. Lesz szó az otthonfelújítási támogatásról, a kockázati életbiztosításokhoz kapcsolódó tippekről, a megtakarítások hozzáférhetőségéről, a babavárót felvevő házaspárokat fenyegető egyik veszélyről, valamint a Magyar Nemzeti Bank lakáspiaci jelentéséről is. Olvassátok a cikkeinket, és kerüljetek képbe, hogy mi minden történt mostanában!

2,9 millió forint alatt van a korszerűsítés költségvetése? Nem kaphatjuk meg az új támogatást

Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási támogatás pályázati kiírását. A legfeljebb 6 millió forint összegű kedvezményből az 1990. december 31. előtt épült családi házak korszerűsítése finanszírozható meg. Azonban nem csak a maximális, hanem a minimális összeg is komoly korlátot jelenthet. Ha a minimális támogatási összeghez hozzászámoljuk az önerő elvárást, akkor már láthatjuk, hogy a kedvezmény kihasználásához legalább 2,9 millió forintos költségvetésre lenne szükség. Vagyis az ennél olcsóbb, kisebb munkálatok megfinanszírozására nem lehet kihasználni a kedvezményt. Elolvasom a hírt!

Mintegy 10 ezer család kerülhet nehéz helyzetbe a Babaváró miatt

Babaváró hitelt 2019 júliusa óta igényelhetünk Magyarországon, a kedvezményes kölcsön a futamidő első 5 évében kamatmentes, ráadásul ez a kedvezmény véglegessé válik, amennyiben ezen időszak alatt az igénylő házaspárnak legalább egy gyermeke születik. Ha viszont nem érkezik baba határidőre, akkor a kölcsönt piaci kamat mellett kell tovább fizetni, ráadásul az addig kapott kamattámogatást is rendezni kell az állam felé, mégpedig egy összegben. Elolvasom a hírt!

Hogyan kell okosan kockázati életbiztosítást kötni?

Ha szeretnél kötni egy kockázati életbiztosítási szerződést, amelyben te vagy a biztosított, akkor a biztosító azt fogja mérlegelni, hogy várhatóan meddig élsz. Minél magasabb a biztosítási összeg, amelyet halálod esetén ki kell fizetnie a szeretteidnek, annál jobban fog majd nagyító alá venni. Megmutatjuk, hogyan kell egy kockázati életbiztosítást megkötni úgy, hogy az a legolcsóbb legyen és a lehető legmagasabb védelmet nyújtsa neked és a családod számára. Elolvasom a hírt!

Megszólalt az MNB: szétszakadóban a magyar lakáspiac!

A magyar ingatlanpiac 2015-től kezdődően Európa egyik legnagyobb szárnyalását produkálta. Ha a 2015. első negyedévi árszintet tekintjük kiindulópontnak, akkor 2023. végéig országosan több mint háromszoros árnövekedésről beszélhetünk. 2023. utolsó negyedévében a nagyobb területi szegmenseket vizsgálva kizárólag Budapesten drágultak a lakóingatlanok, miközben a vidéki városokban és a községekben nominális árcsökkenés mutatkozott. Elolvasom a hírt.

Szükséged van pénzre? Ne a megtakarításodhoz, befektetésedhez nyúlj!

Bárkivel előfordulhat, hogy hirtelen pénzre lesz szüksége, ilyenkor viszont nem érdemes azonnal a hosszú távú megtakarításokhoz nyúlni. Az első, ami eszünkbe juthat, az a félretett pénz, és ha bankbetétben csücsül, vagy otthon, készpénzben, akkor nincs probléma, hiszen a forrás azonnal hozzáférhető. De mielőtt bármi visszafordíthatatlant tennénk, érdemes utánajárni, mivel jár egy lakástakarékpénztár, egy nyugdíj-megtakarítás, vagy épp az állampapír felmondása és a pénz kivétele. Elolvasom a hírt!

Kalkulálj
Használd a Bankmonitor kalkulátorait, és hozz igazán megalapozott pénzügyi döntéseket!
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés