MNB alapkamat 0.90% EKB alapkamat 0.00% REGISZTRÁCIÓ

Hitelre vágysz? Ezt hozhatod ki a megemelt minimálbérből

  • 2016-12-02
  • szerző: bankmonitor.hu

Megszületett a döntés a jövő évi béremelésekről. A minimálbér 15, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő 2017-ben, a munkáltatói járulékok pedig 5 százalékponttal csökkennek. Mire lehet elég ez a jövedelem egy hiteligénylésnél? Kiszámoltuk.

A jelenlegi bruttó 110 000 forintról januártól 127 500 forintra emelkedik a bruttó minimálbér, ami nettó 84 887 forint jelent. Ez 11 000 forint pluszt jelent az ideihez képest.

A bérminimum, vagyis a szakképzett minimálbér jövőre bruttó 161 250 forintra emelkedik, aminek 107 231 forint a nettója.

De itt nem állunk meg! 2018-ban további emelés jön majd. A minimálbér nettó 91 679 forintra a szakmunkás minimálbér pedig 120 099 forintra emelkedik.

Fentiek fényében nézzük meg, mekkora hitelt vehetsz fel jövőre!

Két hiteltípus között választhatsz.

  1. Ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön
  2. Ingatlanfedezetes hitel

A könnyebb összehasonlíthatóság kedvéért mindkét hitelfajtát azonos futamidőre néztük meg (4 év), feltételezve, hogy a banki gyakorlatban bevett 40%-os LTV-t alkalmazzák. Vagyis maximum 34  000 forintos havi törlesztővel számolunk.

Ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön

Elviekben ennél magasabb összegű személyi kölcsönt is igényelhetnél, de arról azért nem szabad megfeledkezni, hogy ingatlanfedezet nélküli hitelek esetében a maximális hitelösszeg nem haladhatja meg – szintén banki gyakorlat alapján – a nettó jövedelmed 7-10-szeresét.

13millio4ev20161202

 

Az igényeidhez és jövedelmedhez legjobban illeszkedő személyi kölcsönök között kalkulátorunk segítségével válogathatsz.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?

Ft
év
A megadott adatok alapján 6 bank, 7 ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

Nagy Ildikó hitelszakértő

Szabadfelhasználású hitel ingatlanfedezettel

Az ingatlanfedezetes hitelek esetében az induló költségek is tetemes összeget tesznek ki. Ki kell fizetned az értékbecslést, a szerződéskötési díjat, a közjegyzői díjat és a jelzálogbejegyzés díját. Persze ezeknek a költségeknek a jó részét vagy ki sem kell fizetned, vagy utólag jóváírják a számládon.

14millio4evingatlanfedezetes20161202

 

Többe kerülhet a leves, mint a hús

A különbség a felvehető összeg között csupán 100 000 forint. Ismét bebizonyosodott, hogy 1-2 millió forint körüli hitelösszeg esetén semmi értelme nincs ingatlanfedezetes hitelt felvenni.

Sok banknál elérhető már a 10% alatti személyi kölcsön-kamat. Ahogy az ábrákból is látszik, egy átlagos árazású, ingatlanfedezetes hitel annyiba kerül, mint egy jobb személyi kölcsön.

Minimálbérrel azonban korlátozottabbak a lehetőségek, mert a bankok olyan ügyfeleket céloznak meg, akik magasabb jövedelemmel rendelkeznek, és akikről nagy biztonsággal elmondható, hogy fizetni tudják majd a havi törlesztőt.

Válaszokat adunk a legfontosabb lakáshitel kérdésekre!
  • Támogatott hitelt, vagy piaci hitelt válasszak?
  • Drágább, de biztonságos, vagy olcsóbb, de változó kamatozású hitelt válasszak?
  • Mennyibe kerül, ha a futamidő előtt vissza szeretném fizetni a hitelt?

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.