Így tartsd karban okostelefonod!

Így tartsd karban okostelefonod!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-07-03
 

Nem csak az autónkat, a lakásunkat vagy háztartási eszközeinket kell karbantartani ahhoz, hogy minél tovább megbízhatóan működjenek, hanem számítástechnikai eszközeinket is. Az asztali számítógéppel kapcsolatos karbantartási teendőket a legtöbben ismerik. Az egyre terjedő okostelefonokkal kapcsolatos teendőket viszont kevesebben ismerik. Adunk néhány tippet arra, hogyan teheted rendbe a telefonodat!

Takaríts! Okostelefonunkra számtalan hasznos alkalmazás (applikáció) telepíthető. Ezekből már most is elképesztő mennyiségű van a piacon és számuk csak egyre nő. Gyakran előfordul, hogy letöltünk valamit, hogy kipróbáljuk. Nem jön be, mi viszont elfeledkezünk róla. Ezeket időnként töröljük le, mert egyrészt csak foglalják az értékes helyet, másrészt pedig gyakran kéretlen hirdetésekkel árasztják el a készülékünket.

Kapcsold ki! Több olyan alkalmazás van a telefonunkon, ami akkor is működik, amikor semmi szükség nincs rá. Ilyen például a GPS navigáció, a Wi-Fi vagy a Bluetooth. Ne felejtsük ezeket kikapcsolni, mert a háttérben működve is energiát fogyasztanak, ami lerövidíti az akkumulátor üzemidejét.

Ha te is vágysz elérhető áru okostelefonra, amelyen korlátlanul beszélgethetsz és SMS-ezhetsz, nézd meg az alábbi ajánlatot!
1

Frissíts! Amikor egy applikációt fejlesztenek, a felhasználó kap erről értesítést. A frissítéseket érdemes minden alkalommal telepíteni, mert ezek általában hibajavításokat is tartalmaznak, amelyekkel nem csak jobban, hanem biztonságosabban is használható az adott alkalmazás.

Ments! Nincs olyan mobiltelefon tulajdonos, akinek ne okozott volna bosszúságot adatai elvesztése. Okostelefonunkon, ahol szinte a fél életünk rajta van, különösen komoly bosszúságot okozhat az adatvesztés. A címlistánkat, fényképeinket, SMS-einket, a fontos alkalmazásokat érdemes tehát lementeni. Erre a legjobb megoldás a felhő, azaz ha az adatokat egy szolgáltató által biztosított, de mobiltelefonon is könnyen elérhető külső tárhelyen tartjuk.

Védekezz! Ne feledjük, okostelefonunkat könnyen ellophatják, ráadásul könnyen meg is bertegedhet, hiszen ma már vannak direkt telefonra írt vírusok is. Érdemes tehát a tolvajok ellen jelszavakkal, kódokkal védeni a telefonunkat. Csak így lehet megakadályozni, hogy azok érzékeny adtainakhoz hozzáférjenek. Ugyancsak elengedhetetlen, vírusirtó programok és egyéb biztonsági alkalmazások telepítése.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés