Akár 50 ezer forintot is kaphatunk, ha most nyitunk ingyenes devizaszámlát a Gránit Banknál (x)

Akár 50 ezer forintot is kaphatunk, ha most nyitunk ingyenes devizaszámlát a Gránit Banknál (x)
Hirdetés

2024-04-25 Frissítve: 2024-04-26
 

Egyszerűen és gyorsan nyithatunk devizaszámlát a Gránit Banknál vezetett forintszámlák mellé, ráadásul most ingyenes a számlavezetés és a devizaszámlához kapcsolódó bankkártya is. Ha pedig valaki most nyit forintszámlát, valamint másnak is ajánlja a szolgáltatást, akkor akár 50 ezer forint jóváírást is bezsebelhet. Megnéztük, mit kell tudni az elsőre mindenképpen jónak tűnő lehetőségről.

Mind népszerűbbek a devizaszámlák Magyarországon, a hullámzó teljesítményű forint miatt ugyanis sokan inkább euróban vagy amerikai dollárban tartják a pénzük egy részét. Sokan vannak olyanok is, akik a nyaralásra szánt devizát vásárolják meg előre, lehetőség szerint akkor, amikor éppen kedvezőbb az árfolyam.

A devizaszámla akkor is jól jöhet, ha valaki külföldön vagy külföldi webshopban vásárol, hiszen így devizaváltás nélkül tud fizetni, akár a devizaszámlához kapcsolódó bankkártyával is.

Ingyenes devizaszámla

Bármilyen okból legyen szükség a devizaszámlára, ennek megnyitása és fenntartása ma már nem feltétlenül jelent komoly kiadást. A Gránit Banknál például bárki nyithat euró, amerikai dollár, svájci frank és angol font alapú devizaszámlát, ráadásul ezeknek jövő júniusig havi díja sincs. (Normál esetben az egyes devizaszámláknak 0,5 euró, 0,8 amerikai dollár, 0,7 svájci frank és 0,5 angol font volna a havi számlavezetési díja.) A számlán lévő devizát előnyös kamattal le is lehet kötni, euró esetében például a lekötési időtől függően 1,45%- 3,25% közötti a kamat.

Hirdetés

Ingyenes EUR/USD Mastercard bankkártya

Az euró és dollár számlákhoz Mastercard devizakártyák igényelhetők, amelyek az igénylés után néhány másodperccel már bedigitalizálhatók a Google és az Apple mobiltárca alkalmazásokba, így mobiltelefonnal is lehet fizetni, illetve a megfelelő ATM-ekből pénzt felvenni már a fizikai kártya megérkezése előtt. Amennyiben 2024. május 31-ig igénylik a devizakártyát, akkor az első két esztendőben 0 forint a bankkártyák éves díja, míg akció nélkül 19,9 euró vagy amerikai dollár az éves költség.

Devizaváltás középárfolyamon

A Gránit eBank mobilalkalmazásában díjak és jutalékok nélkül, nagyon kedvező devizapiaci középárfolyamon válthatunk azonnal devizát banki munkanapokon 9 és 17 óra között, havi 550 ezer forintig, Hogy időzíteni tudjuk a váltás pillanatát, egy 5 percenként frissülő grafikonon követhetjük az árfolyam alakulását.

50 000 forint jóváírást is bezsebelhetünk

Amennyiben még nem vagyunk a Gránit Bank ügyfelei, akkor előbb forintszámlát kell nyitnunk ahhoz, hogy devizaszámlánk lehessen. Jó hír, hogy a számla szelfis megnyitásáért 40 000 forint extra jóváírást ad a bank, ha pedig olyan nyit számlát, akinek a bank szolgáltatását mi magunk ajánlottuk, akkor további 10 000 forint ütheti a markunkat.

A szelfis számlanyitási akció jóváírási feltétele a szelfivel történő sikeres számlanyitás, hozzájárulás a marketing célú megkeresésekhez, 60 napon belüli Gránit eBank aktiválás, illetve 3 db sikeres bankkártyás vásárlás tranzakciónként minimum 1 000 Ft értékben. Az ügyfélajánlás esetén le kell tölteni, majd aktiválni kell a Gránit eBank alkalmazást, valamint három alkalommal kell sikeresen vásárolni bankkártyával.

A cikk elkészítését a Gránit Bank támogatta.

Hirdetés