Ismerd meg a Revolut számlákat és válassz hozzád illő kártyát!

Ismerd meg a Revolut számlákat és válassz hozzád illő kártyát!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-04-25 Frissítve: 2024-04-26
 

Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudhatod, milyen díjcsomagok közül választhatsz és megismerheted a hozzájuk tartozó kártyákat, szolgáltatásokat is.

A globális neobank ügyfelek köre Magyarországon is egyre bővül, a már aktívan Revolutot használó magyarok zöme a kiemelkedően kedvező devizaváltási lehetőség, az appon belüli, Revolut számlák közötti díjmentes pénzküldés vagy éppen a plusz ingyenes készpénzfelvételi lehetőség miatt döntöttek az alkalmazás alapú banki alternatíva mellett. Cikkünkben bemutatjuk a választható csomagok szolgáltatásait és árait, valamint azt, hogy miként lehet elindítani az előfizetést. 

Revolut számlák – 5 különböző szintű szolgáltatáscsomag

Ha letöltöd telefonodra a mobilappot, akkor azonnal választhatsz, hogy az ingyenes, vagyis havidíjmentes Standard díjcsomagot szeretnéd használni, vagy előfizetsz a nagyobb – és így szélesebb körű szolgáltatásokat tartalmazó – számlacsomagok valamelyikére, mint például a Plus, a Premium, az Ultra vagy a Metal.

Mennyi a csomagok havidíja?

  • Standard csomag: ingyenes
  • Plus csomag: 1600 Ft/hó
  • Premium csomag: 3000 Ft/hó
  • Metal csomag: 4800 Ft/hó
  • Ultra csomag: 16 550 Ft/hó (bevezető ár)

Ahhoz, hogy eldönthesd, elég lesz-e számodra a Standard számla, érdemes megismerni, mit tud nyújtani ez a díjmentes lehetőség, illetve mit kapsz akkor, ha bevállalsz egy fizetős csomagot. Első körben érdemes átgondolnod, hogy mire és mennyit szeretnéd használni a Revolut kártyát, hiszen könnyen lehet, hogy jobban megéri egy drágább csomag, mintha az ingyenest használva folyamatosan átléped a limiteket. Más és más lehetőség lehet ideális akkor is, ha a csomagot csupán a meglévő magyar bankszámlád kiegészítésére szeretnéd használni, és akkor is, ha kizárólag ezzel bankolnál, és a jövedelmed és egyéb bevételeid is erre érkeznek.

Az alábbi táblázatban a főbb szolgáltatásokat, funkciókat hasonlítottuk össze az 5 csomagban.

Revolut számlák, díjak, kártyák összehasonlítása.

Hirdetés

Hirdetés

Revolut kártya

Már az ingyenes számlához is díjmentesen jár Standard bankkártya, ugyanakkor a postai kézbesítés díját ki kell fizetni. Külön díj ellenében a kártyát lehetőséged van személyre szabni, vagyis különböző design elemekkel egyedivé varázsolni. Ezen kívül minden csomagban létrehozhatsz egyszeri vásárlásra, illetve állandó használatra szolgáló online, virtuális kártyát is. A Standard csomagon kívül minden csomaghoz díjmentes, hozzá illő kártya jár, ami külön költség nélkül személyre szabható és amit ingyenes házhozszállítással kapsz kézhez.

Bankkártyádat már akkor használatba veheted, mikor még meg sem érkezett hozzád, hiszen virtuális kártyáidat hozzáadhatod az Apple vagy a Google Pay tárcádhoz, így pedig azonnal fizethetsz velük. A kártyához tartozó PIN kód nem a fizikai kártyáddal fog érkezni, hanem magad adhatod meg az applikációban.

Készpénz- és valutafelvétel

A Revolutnak nincs hazai ATM hálózata, viszont a bankok ATM-jeiből van lehetőséged havonta bizonyos összeghatárig díjmentesen készpénzt felvenni. Azt fontos tudni, hogy néhány ATM számolhat fel díjat a pénzfelvételért és arra is érdemes figyelni, hogy legyen a számlán elegendő összeg az érintett devizában, hiszen ellenkező esetben váltási díjat számolhat fel a neobank. Ha túllépted a csomagban lévő ingyenes havi keretet, akkor készpénzfelvétel esetén 2%-os díj kerül felszámításra.

A Revolut nem magyar bankszámla, így a hazánkban érvényes jogszabályi díjmentes készpénzfelvétel erre a csomagra nem érvényes. Ugyanakkor a neobank által kínált ingyenes pénzfelvételi lehetőség remekül kiegészítheti a hazai, legfeljebb két alkalmas, összesen 150 ezer forint értékű díjmentes lehetőséget. Vagyis, ha van egy magyar és egy Revolut kártyád is, akkor a Standard és Plus csomaggal összesen 225 ezer forinthoz, a Premium csomaggal 300 ezer forinthoz, a Metál csomaggal 450 ezer forinthoz, az Ultrával pedig 900 ezer forinthoz juthatsz hozzá díjmentesen.

Minden csomagban beállíthatsz különböző devizaszámlákat díjmentesen, a „szuperbank” közel 30 pénznemben biztosítja a devizaváltást közvetlenül a mobilappon keresztül. Ennek köszönhetően, ha az adott ország pénznemében van devizaszámlád, akkor ott díjmentesen vehetsz fel valutát/készpénzt a csomaghoz tartozó limit erejéig ATM-ből. Például Magyarországon forintot vehetsz fel a forint számládról, Bécsben pedig eurót az eurós számládról. Nem mellékesen egy külföldi kiküldetés vagy nyaralás esetén nem kell aggódnod a pénzváltás miatt, hiszen jó eséllyel az adott helyszínen is lesz lehetőséged külön díj nélkül vásárolni, fizetni és készpénzt felvenni.

Sokak számára remek hír lehet, hogy euró már akár itthon is vehető fel díjmentesen, hiszen van olyan bank, amely rendelkezik országos eurós ATM hálózattal.

Kedvező devizaváltás

Minden Revolut számlával van lehetőséged díjmentesen váltani a pénznemek között, méghozzá olyan árfolyamon, ami vetekszik a legkedvezőbb pénzváltók árfolyamaival. A Standard és Plus számlákkal a devizaszámláid közötti átvezetések akkor ingyenesek, ha nem léped át a havi keretet (a Standard csomag esetén 350 ezer forint, a Plus csomagnál pedig 1 050 000 Ft), vagy az ezzel megegyező devizaértéket. A Premium, Metal és Ultra csomagokkal korlátlanul válthatsz hétköznapokon devizát. A hétvégi váltás díja viszont 1%. A mobilapp minden esetben feltünteti az aktuális árfolyamot és a váltás esetleges költségét, így van lehetőség, hogy eldöntsük, elindítjuk-e a tranzakciót.

Ötlet
Nézd meg videónkat, amelyben a kedvező devizaváltást és a Revolut számos más előnyét és esetleges hátrányait vitatjuk meg!

Az ingyenes havi keretet aktuális állapota szintén bármikor ellenőrizhető az appban. Ha átlépted a limitet, akkor hétköznapokon 0,5 százalékos, hétvégéken pedig az alap 1 százalékos díj helyett 1,5 százalékos plusz költséget számol fel a bank a Standard és a Plus csomagokban.

Revolut kártya - milyen szolgáltatások kapcsolódnak az egyes számlákhoz?

Egyéb kényelmi és exkluzív szolgáltatások

Az egyes csomagokban különböző további kényelmi szolgáltatások is helyet kaptak.

A Standard csomag tartalmaz

  • egy 6-17 éves gyerekek számára elérhető számlát;
  • egy vállalkozók számára kialakított kedvezményes számlát, amihez pénzvisszatérítés jár (Revolut Pro);
  • pénzvisszatérítési lehetőséget a neobank szálláshely partnereinél;
  • valamint jutalékmentes tőzsdei kereskedési (havi 1 db) és megtakarítási lehetőséget.

A Pro csomag tartalmazza

  • a mindennapos vásárlásokra érvényes védelmet;
  • 2 gyerekszámlát társszülő hozzáadásának lehetőségével;
  • vállalkozói számlát;
  • szállásfoglalást pénzvisszatérítéssel;
  • jutalékmentes tőzsdei kereskedést (havonta 3 db);
  • valamint megtakarítás lehetőséget.

A Premium csomag

  • bővített biztosítási szolgáltatásokat tartalmaz, például a vásárlási védelem mellett biztosítási fedezetet külföldi orvosi ellátás esetén a kártyatulajdonos és közvetlen családtagjai számára.
  • Téli sportokra, illetve járatkésésre, poggyászelvesztésre és -sérülésre vonatkozó biztosítást;
  • 2 gyermekszámlát, társszülő hozzáadásának lehetőségével;
  • partneri előfizetéseket;
  • kedvezményes reptéri várótermi belépőt;
  • emelt összegű pénzvisszatérítést bizonyos szálláshelyekre;
  • jutalékmentes tőzsdei kereskedést (havi 5 db),
  • kiemelt kamatozású megtakarítási lehetőséget.

A Metal csomagban a fentieken túl helyet kapott még

  • pénzvisszatérítés a kártyás fizetésekre;
  • a szálláshelyekre magasabb összegű pénzvisszatérítés;
  • 5 gyermekszámla egy társszülő hozzáadásának lehetőségével;
  • autóbérléssel kapcsolatos biztosítás,
  • személyi felelősségbiztosítás;
  • jutalékmentes tőzsdei kereskedés (havi 10 db);
  • emelt kamatozású megtakarítási lehetőség.

Az exkluzív Platina csomagban

  • a fentieken belül korlátlan repülőtéri várótermi belépő;
  • utazás és rendezvény lemondására szóló biztosítás kapott helyett.
  • Illetve a legmagasabb összegű szolgáltatások az alábbiakból: Revolut Pro – vállalkozói pénzvisszatérítés (1,2%), szálláshely foglalással kapcsolatos pénzvisszatérítés (akár 10%), megtakarítások (4,75%-os EBKM), de ez a csomag rendelkezik a legkedvezőbb tőzsdei kereskedési díjakkal is.

Melyik lesz számodra a legjobb számlacsomag?

A megfelelő csomag kiválasztásakor vedd figyelembe a napi kártyahasználati és bankolási szokásaidat, esetleg nézz körül, hogy milyen más hazai vagy neobanki szolgáltatások (pl. Wise) lehetnek még érdekesek számodra.

A Bankmonitor bankszámla keresőjével lehetőséged van összehasonlítani a hazai kereskedelmi bankok számlacsomag-kínálatát, és akár online el is indíthatod az igénylés folyamatát, melyben szakértőink lesznek díjmentesen a segítségedre.

Hirdetés
Hirdetés