Emel a Revolut a devizaváltási díjon, vége a kánaánnak?
Hirdetés
Hirdetés

2023-10-20
 

A Revolut a napokban e-mailben is tájékoztatta regisztrált felhasználóit, hogy a lakossági számlákra vonatkozó pénzváltási feltételek 2023. november 1-jén megváltoznak. De mit is jelent ez a gyakorlatban? 

A „szuperbank” mobilalkalmazása több mint 100 pénznemben támogatja a vásárlást, a készpénzfelvételt, valamint közel 30 pénznemben biztosítja a devizaváltást közvetlenül a mobilappon keresztül. Nem véletlen, hogy a döbbenetes ütemben növekvő Revolut Bank UAB már Magyarországon is közel 1 millió felhasználóval büszkélkedhet, a vállalat közleménye szerint 2023. augusztusában az előző év azonos időszakához képest 50 százalékkal növelte hazai ügyfelei számát.

Népszerűségének a széleskörű banki szolgáltatásokon túl legfőbb oka, hogy a devizaváltási tranzakciókat bizonyos feltételekkel díjmentesen, vagy kedvező költséggel intézhetjük, méghozzá kényelmesen és pillanatok alatt.

Hirdetés

Hirdetés

Most válts devizát, ha teheted!

A most bejelentett változás a Standard csomaggal rendelkező ügyfeleket érinti. Ők jelenleg havi 350 ezer forintos összeghatárig hétköznapokon díjmentesen válthatnak a bank által meghatározott árfolyamon devizát, a limit felett pedig 0,5 százalékos díjat számol fel a globális banki szolgáltatásokat kínáló Revolut. 2023. november 1-től viszont a tranzakciónkénti 0,5 százalékról 1 százalékra emelkedik a Standard csomagban.

Örvendetes hír ugyanakkor, hogy az ingyenes hétköznapi átváltás és az említett, 350 ezer forintos ingyenes limit megmarad, az emelt átváltási díj tehát csak az ezen összeghatár feletti, hétköznapokon indított devizaváltásokra vonatkozik a jövőben.

Éppen ezért, aki nagyobb összegű átváltást tervez, annak érdemes ezt még november előttre időzítenie, hiszen tudvalevő, hogy a jelenleg érvényben lévő fél százalékos költség a legtöbb hazai bank devizaátváltási díjánál kedvezőbb. A fél százalékos váltási díj a Plus csomaggal rendelkezők számára 350 ezer forint felett is megmarad, Premium, Metal és Ultra előfizetéssel pedig továbbra is biztosítja a korlátlan hétköznapi díjmentes váltást a Revolut.

Bárki számára elérhető a Revolut Standard csomagja

A Standard előfizetés előnyeit bárki élvezheti, a Relvolutánál ebben a csomagban a számlavezetés is ingyenes. A Plus csomag 1 200 forintba, a Premium csomag 2 500 forintba, a Metal pedig 4 000 forintba kerül havonta, a nyáron berobbant új luxus díjcsomagért, a Revolut Ultráért pedig 19 500 forintot kell fizetni havonta.

A csomagok mérettől függően más és más többletszolgáltatásokat tartalmaznak, ezért érdemes a használati szokásaink szerint választani, valamint utánaszámolni a kapcsolódó költségeknek. Például, ha havonta többször a standard csomag ingyenes limitét meghaladó összegben váltanál pénzt, akkor melyik éri meg jobban: az ingyenes Standard számla átváltási díjjal, vagy a 2 500 forintos Premium csomag limit és váltási díj nélkül.

Van már hazai bank is kedvező devizaváltási szolgáltatással

A hazai bankok is elkezdték „felkötni a gatyát” és beszállni a devizaváltási árversenybe. Van például olyan magyarországi bank, ahol devizaszámlával, lakossági ügyfélként 500 ezer forintig, prémium ügyfélként pedig 1 millió forintig egyedi árfolyamon válthatunk devizát.

A kedvező árfolyamot az említett pénzintézet az alábbi devizanemeknél biztosítja:

  • EUR
  • USD
  • CHF
  • CAD
  • GBP.

Ráadásul arra is van lehetőség, hogy három évig díjmentesen vezessünk bankszámlát ennél a pénzintézetnél, ami így már jogosan veszi fel a versenyt a Revolutos alternatívával. Találhatunk tehát hazai szolgáltatót is kedvező devizaváltásra, ráadásul ennél a banknál nincs külön díja a tranzakciónak – akárcsak a Revolutnál -, ugyanakkor kedvező, egyedi árfolyamon válthatunk a pénzek között. Tudj meg többet, olvasd el a cikkünket az egyedi árfolyamot biztosító bankról!

Jó tudni
A bank tájékoztatása szerint az egyedi átváltási árfolyam 2023. december 31-ig érvényes, de érdemes figyelni a híreket az akció lehetséges meghosszabbításáról.

Érdemes összevetni a költségeket váltás előtt

A Revolut mobilbank minden esetben feltünteti a váltás költségét és az aktuális árfolyamot, illetve a hazai bank applikációján is van egy bizonyos időkeret arra, hogy áttekintsük, mit jelent adott pillanatban az egyedi árfolyam, és eldöntsük, elindítjuk-e a tranzakciót.

Lesd meg, számodra melyik számlacsomag a legkedvezőbb, vagy böngéssz az ingyenes bankszámlák között!

További fontos és aktuális pénzügyi ötletek és hírek is érdekelnek? Olvass bennünket minden héten, elküldjük e-mailben a legérdekesebb témákat!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz te is a több mint 160 000 feliratkozott olvasónkhoz és értesülj elsők között a gazdasági hírekről és a legjobb pénzügyi ajánlatokról.

Hirdetés
Hirdetés