Akár eurót is felvehetsz ingyen a Revolut kártyáddal!

Akár eurót is felvehetsz ingyen a Revolut kártyáddal!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-03-05 Frissítve: 2024-03-25
 

Bár a Revolut nem magyar bank, így nem vonatkozik rá a magyarországi bankszámlákra érvényes ingyenes készpénzfelvételi lehetőség. Ennek ellenére forint ATM-ből meghatározott összeget ingyenesen lehet felvenni, hogy pontosan mennyit, az a választott csomagtól függ. Ugyanakkor akár euróhoz is hozzá lehet jutni extra költség nélkül az egyik magyar bank automatáiból, ha pedig van eurónk a Revolut számlán, ehhez még csak váltani sem szükséges.

A Revolut litván bank, mint ahogy az itt vezetett bankszámla sem magyar, ezért a jogszabályban rögzített, havi 150 000 forintos ingyenes készpénzfelvételi lehetőség sem vonatkozik a pénzintézet felhasználóira. Ennek ellenére a Revolut kártyákkal ingyenesen lehet meghatározott összeghez hozzájutni, hogy mennyihez, az a csomag típusától függ.

  • Standard csomag: 75 000 Ft vehető fel havonta, efölött 2%-os díjat számolnak fel.
  • Plus csomag: 75 000 Ft vehető fel havonta, efölött 2%-os díjat számolnak fel.
  • Premium csomag: 150 000 Ft vehető fel havonta, efölött 2%-os díjat számolnak fel.
  • Metal csomag: 300 000 Ft vehető fel havonta, efölött 2%-os díjat számolnak fel.
  • Ultra csomag: 750 000 Ft vehető fel havonta, efölött 2%-os (minimum 1 euró) díjat számolnak fel.
  • Revolut <18 csomag gyerekeknek: 15 000 Ft vehető fel havonta, efölött 2%-os (minimum 1 euró) díjat számolnak fel.

Látható, hogy az egyes csomagokhoz nagyon különböző készpénzfelvételi lehetőség társul, ahhoz pedig, hogy a magyar bankszámlákhoz hasonlóan havi 150 000 forinthoz lehessen hozzájutni, legalább a Plus csomagra kell előfizetni, aminek a havi díja 1600 forint. (A Standard csomag ingyenes, míg a Premium havi 3000 forintba, a Metal 4800 forintba, az Ultra pedig 16 550 forintba kerül. A <18 csomag egy gyerekek számára elérhető alszámla, ami mindig a szülők Revolut számlájához kapcsolódik, ám saját bankkártya is jár hozzá.

Készpénzfelvétel ATM-ből Revolut és Wise kártyával

Hirdetés

Hirdetés

Három dologra kell vigyázni a készpénzfelvétellel kapcsolatban a Revolutnál:

  1. Nem naptári, hanem úgynevezett elszámolási hónaponként vehetünk fel egy alkalommal díjmentesen készpénzt, ami számlánként eltérő lehet. Ezért előfordulhat, hogy bár legutóbb február közepén vettük fel a számlacsomagunkhoz járó ingyenes pénzmennyiséget, egy március eleji készpénzfelvételért is fizetnünk kell. Az ingyenes készpénzfelvételi limit fordulónapját a mobilalkalmazás bal felső sarokban látható monogramunkra kattintva, a csomagunkon belül, a „készpénzfelvétel ATM-ből” menüpontban találjuk.
  2. Az Erste Bank a készpénzfelvételért 1200 forint úgynevezett eszközhasználati díjat számol fel, amit a Revolut saját díján felül kell megfizetnünk. Mivel ez a díj a felvett készpénz összegétől független, ugyanannyiba kerül 5 000 és 100 000 ezer forint készpénzhez jutni. Jó hír, hogy a Bankmonitor vizsgálata szerint más bankok nem alkalmaznak ilyen díjat, vagyis náluk a Revolut kártya valóban ingyenesen használható.

Euró készpénzfelvétel ingyenesen?

Köztudott, hogy a Revolut egyik nagy előnye a kifejezetten kedvező devizaváltási árfolyam, a váltásnak ráadásul hétköznapokon meghatározott összeghatárig – ennek mértéke a választott csomagtól függ – plusz díja sincs. A Revolutnál nem csak forintot, hanem más devizát is díjmentesen lehet felvenni külföldön a csomaghoz tartozó limit erejéig. Ugyanakkor ezt a díjat a készülékek minden esetben előre kijelzik, ha pedig ezt sokalljuk, szakítsuk meg a tranzakciót, és keressünk másik, lehetőleg banki ATM-et.

Amennyiben az adott devizanemben elegendő pénz van a számlán, akkor díjmentesen vehetünk fel pénzt, ha azonban nincs elegendő belőle a tranzakcióhoz, akkor a forintszámlán lévő pénzből vált a Revolut az éppen aktuális árfolyam szerint.  Az ingyenes készpénzfelvételi limit ellenőrzését kicsit megnehezíti, hogy a Revolut a forinton kívül euróban adja meg a havi keretet. A Standard és Plus csomaggal 200 euró, a Premium csomaggal 400 euró, a Metal és az Ultra csomagokkal pedig 800, illetve 2000 euró vehető fel havonta költségmentesen.

Ugyanakkor akár Magyarországon is hozzájuthatunk díjmentesen euróhoz a Revolut kártyánkkal. Ehhez nincs már dolgunk, mint keresni egy OTP Bank eurós ATM-et. Budapesten 10 ilyen készülék működik, de a vidéki városokban is találkozhatunk ilyenekkel. (Az OTP ATM és fiókkeresőjét érdemes használni ehhez.)

Hirdetés
Hirdetés