MNB alapkamat 0.90% EKB alapkamat 0.00% REGISZTRÁCIÓ

Mégis mi történik a Quaestornál?

  • 2015-03-18
  • szerző: bankmonitor

A Bankmonitor egyik felhasználójának kérdésére szerettünk volna válaszolni: a QFD150812 kötvényről kerestünk információkat. Felmentünk a www.quaestor.hu weboldalra és meglepődtünk. Nem értjük.
Friss hírt kaptunk továbbá arról, hogy az ügyfelek körében szolgáltatásait kínálja egy ügyvéd…

Hová lettek a kötvény információk?

A Quaestor weboldala a Felügyeleti biztos közleményével kezdődik. Rendben, érthető. A közleményt megnyitva a következőt olvastuk:
„…Ezért arra szeretnénk Önt kérni, hogy elsődleges tájékozódási forrásul a www.quaestor.hu weboldalt használja…”

Nos, mi pont ezzel próbálkoztunk és gőzerővel kerestük a QFD150812 kötvényhez tartozó hivatalos kibocsátási tájékoztatót. Folyamatosan zsákutcába jutottunk a weboldalon. Jöjjön hát a mindenható… Beírtuk a Google-be a kötvény kódját. A kereső 0,18 másodperc alatt visszaadta a linket, ahol az általunk keresett leírás található. Íme:
http://mmf.quaestor.hu/kotveny/QFD150812

Már kattintunk is gőzerővel! És mi történik? Megjelenik a cég weboldalának nyitófelülete, ami annyit jelent, hogy a kötvényhez kapcsolódó tájékoztató az online felületen már nem elérhető.

A kötvényekhez kapcsolódó hivatalos tájékoztatók visszavonása az online felületről jelentős mértékben megnehezíti az ügyfelek helyzetét…

És megjelent a csodát hozó ügyvéd is

Információink szerint a Quaestor ügyfelek körében megjelent szolgáltatásait kínáló ügyvéd, aki X Ft-ért tömegesen ellátja az ügyfelek képviseletét.
Miért érdemes ettől a remek megoldástól, lehetőségtől távol tartani magunkat?

  • az ügyfelek helyzete komoly mértékben eltérő lesz/lehet például, de nem kizárólag annak függvényében, hogy valós kötvénnyel, vagy fiktív kötvénnyel rendelkeztek
  • az eltérő helyzetekben a tömeges jogi képviselet távolról sem biztos, hogy érdemi megoldást tud kínálni
  • amíg az MNB nem tesz közzé további érdemi információkat a helyzetről, a jogi eljárás megindítása is erősen információhiányos bázison fog megtörténni… ez nem azt jelenti, hogy nem lehet jogi lépéseket tenni, csupán azt, hogy ezen lépések várható megtérülése ügyvédi oldalon magasabb lehet, mint ügyfél oldalon…

Ha mindenképpen azonnali jogi cselekedetben gondolkozunk, akkor érdemes több, egymástól független jogi véleményt meghallgatni. Nem érdemes további pénzeket elveszteni az azonnali cselekvési kényszer következtében. A megfontoltság kifizetődő nem csak a pénzügyekben, de a jogi területen is…

Ha valakit a valós befektetések érdekelnek

Ha a befektetések valós világát szeretnéd megismerni és nem a „hihetetlenül kedvező hozamokat”, mely végül hihetetlenül nagy veszteségben végződik, akkor a tájékozódással és tanulással érdemes kezdeni. Egy remek Bankmonitor alkalmazás, mely a valóságot mutatja be számodra, az álmok helyett:

Hogyan döntesz valós helyzetekben? 

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

A Bankmonitor.hu több mint 25 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően - amelyet különböző bankoknál és brókercégeknél szereztünk - nem csak segítünk eligazodni a közel 50 alapkezelő több ezer alapjai között, de a megfelelő szolgáltató vagy vagyonkezelő kiválasztásában is segítségedre lehetünk.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Befektetési alap vonatkozásában:

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.