Napok kérdése és búcsút inthetünk a 3% fölött hozó eurós befektetésnek

Napok kérdése és búcsút inthetünk a 3% fölött hozó eurós befektetésnek
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-03-29 Frissítve: 2021-08-06
 

Az eurós befektetések között a Prémium Euró Magyar Államkötvény tud kivételes lehetőséget kínálni, hiszen a 2019/X névre hallgató sorozat jelenleg 3,1%-ot is fizet éves szinten. Azonban, ha nem akarunk lemaradni, akkor nem árt résen lennünk, mivel a kiemelkedő ajánlat már csak 2 napig érvényes. Az új, 2020/X sorozatot már csak 2,1%-os kamattal érjük el, így még most érdemes lecsapni a 3,1%-ot kínáló ajánlatra.

A Prémium Euró Magyar Államkötvény (PEMÁK) nem véletlenül számít sok befektető kedvencének, hiszen míg a legtöbb eurós bankbetét 0,01%-os kamatot kínál, ezzel a papírral kockázatvállalás nélkül 3,1%-os hozam üti a markunk.

A 2019/X névre hallgató állampapír specialitása, hogy félévente fizet kamatot és a forintos társához hasonlóan ez is változó kamatozású. Ráadásul a papír kamatbázisát az Európai Unió inflációja adja, ami az elmúlt időszakban fokozatosan emelkedett és várhatóan a jövőben még magasabb szintre kerül. Ez azért előnyös, mert ezt a PEMÁK kamata is leköveti, így az általunk elérhető hozam is magasabb lesz. Az inflációs várakozások alapján a következő kamat megállapítás után a prémium euró kamata már a 3,4%-ot is elérheti.

Azonban a sorozat értékesítése március 31-ével lezárul, és a jövő hétfőtől elérhető új, 2020/X-es sorozatot már kedvezőtlenebb feltételekkel érjük majd el. A forintos Prémium Államkötvényhez hasonlóan az új eurós sorozat kamatprémiuma is 1%ponttal csökken, így a kamatunk már csak 2,1% lesz.

Éppen ezért a szűk határidő ellenére még most érdemes megcsípni ezt az ajánlatot, mert ha későn eszmélünk, már csak az alacsonyabb kamat mellett tudunk vásárolni ebből a papírból.

Hirdetés
Hirdetés