MNB alapkamat 0.90 % EKB alapkamat 0.00 % REGISZTRÁCIÓ

Sokat telefonálsz? Így hosszabbíthatod meg az akksid működési idejét!

 • 2014.05.19.
 • szerző: bankmonitor

Az okostelefon tulajdonosok közül sokan panaszkodnak arra, hogy készülékük akkumulátora egy napot sem bír ki. Ez a néha komoly bosszúságot jelentő probléma egy kis odafigyeléssel könnyen kiküszöbölhető. Mutatjuk, hogyan lehet a lehető leghosszabb működésre bírni az okostelefonok akkumulátorát!

A gyártók a használati utasításokban rendre közzé teszik, hogy az adott mobiltelefon akkumulátorának mennyi az üzemideje. Ezt olvasva akár hátra is dőlhetnénk, hiszen a legtöbb gyártó több száz órát ígér. Ezt a számot azonban csak akkor tudja az „akksi”, ha telefonunk lesötétített kijelzővel az asztalon hever, és nem csinálunk vele semmit sem. Ha okostelefonunkat sokat használjuk, akkor az akkumulátora a legtöbbször egy napot sem bír ki.

Nagy kérdés az is, vajon amikor csak lehet, töltsük a telefonunkat, vagy hagyjuk inkább lemerülni? Alapszabály, hogy sokkal jobb, ha az akkumulátor töltöttsége magas szintű és folyamatosan 50 százalék felett van, mintha hagyjuk teljesen lemerülni. Amikor csak lehet, töltsük tehát a telefont, akár az autóban, akár az irodában. Ettől függetlenül jelentősen növelhetjük az akkumulátor élettartamát, ha havonta egyszer azért hagyjuk lemerülni.


Próbára akarod tenni, mennyit bír a telefonod akkumulátora? A korlátlan beszélgetést lehetővé tevő Vodafone Red csomaggal ezt könnyen megteheted!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

De mit tegyünk akkor, ha olyan helyzetbe kerülünk, amikor nem tudjuk a töltőre rádugni a telefonunkat?  Mutatjuk az 5 legfontosabb szabályt, amivel a működési időt ilyenkor is meg tudjuk hosszabbítani:

 1. Csökkentsük  a kijelző fényerejét!
 2. Kapcsoljuk ki a GPS-t és a Bluetooth  alkalmazást!
 3. Ha nem feltétlenül szükséges, kapcsoljuk ki a Wi-fit is!
 4. Fényképezéskor ne használjuk a vakut!
 5. Ellenőrizzük e-maijeinket ritkábban!

Ha mindezen lépések ellenére is gyakorta lemerül az akkumulátor, akkor nem árt beszerezni egy pótakksit. Ezt néhány ezer forintért meg lehet vásárolni az Interneten és ha nálunk van, bizony sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Intelligens gyomirtás

  A 21. század agronómusa a szoftverfejlesztő: a John Deere traktorgyártó 305 millió dollárért megvette a csupán 2011-ben alapított, Blue River nevű technológiai vállalatot. A cég...

 • RSM Hungary blog

  Indokolt lenne az új Jöt. változtatása

  Az új jövedéki törvény még életbelépése előtt módosításra került, de úgy tűnik, hogy a gazdálkodóktól érkező észrevételek, valamint az általános eljárásjogi háttér változása elkerülhetetlenné teszi az ismételt módosításokat. A jövedéki engedélyeseknek előírt pénzügyi biztosíték és a kötelező tárolókapacitások meghatározása is kérdéseket vet fel.

 • Pénzkérdés

  Tech óriások írtak nyílt levelet Donald Trumpn

  Többek között a Facebook, az Amazon és a Google is arra kéri az amerikai miniszterelnököt, hogy folytassa Barack Obama DACA-programját, amely az Amerikába illegálisan bevándorló gyermekek védelméről és segítéséről szól. [...] Bővebben!

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul. [...] Bővebben!