MNB alapkamat 0.90 % EKB alapkamat 0.00 % REGISZTRÁCIÓ

Mennyi lakáshitelt vehetsz fel?

 • 2016.07.14.
 • szerző: bankmonitor.hu

A felvehető hitelösszeget számos tényező határozza meg. Ezek közül a legfontosabbak, hogy mekkora havi törlesztőrészletet vállalunk, hány évre vesszük fel a kölcsönt, és hogy az olcsóbb vagy a kiszámíthatóbb kamatozású lakáshitelt választjuk-e. A bankok ajánlatai között drámai különbségek vannak: például havi 60 ezer forintos törlesztőrészletet fizethetünk 6 vagy 10 millió forint hitel után is!

A felvehető lakáshitel összege erősen függ attól, hogy a havi bevétel mekkora hányadát szánjuk hiteltörlesztésre. Egy átlagos magyar kétkeresős háztartás fejenként havi nettó 160 ezer forintot visz haza. Amennyiben a család jövedelmének körülbelül ötödét, azaz összesen havi 60 ezer forintot kíván törlesztésre fordítani, úgy egyik banknál 6, míg egy másiknál akár 10 millió forintot kaphat.

torleszto_20160714A vállalt havi törlesztőrészlet emelésével ráadásul még jobban kinyílik az olló a legalacsonyabb és a legmagasabb hitelösszeg között. A felvehető hitelösszegek közötti drámai eltérést a kamatperiódusok különbsége magyarázza. Ugyanis minél hosszabb időszakra rögzítjük a kamatot, úgy az annál magasabb lesz, a magasabb kamat pedig értelemszerűen drágább törlesztőrészlethez vezet. Így a vállalt havi részlet mellett csak alacsonyabb összegű hosszú kamatperiódusú hitel jöhet szóba.

A kapható hitel összegét a vállalt törlesztőrészleten és a kamatperióduson túl a futamidő is befolyásolja. A hosszabb futamidő ugyan magasabb hitel felvételét eredményezheti, viszont összességében többet is kell visszafizetni a banknak. Például 20 helyett 30 éves futamidő 3 millió forinttal (30%-kal) magasabb hitelösszeget, de 7 millió forinttal (50%-kal) több visszafizetést jelent. Ezért a futamidőt nem célszerű elnyújtani, mert a kapható hitel összege kevésbé, míg a teljes visszafizetés komolyan emelkedik.hitel_visszafizetes_20160714

Összefoglalva: a magasabb vállalt törlesztőrészlet és a hosszabb futamidő növeli, míg a hosszú távon fix kamatozású hitel választása csökkenti a felvehető hitel összegét.

Ha kíváncsi vagy, hogy adott törlesztőrészlet és futamidő mellett mekkora hitelre számíthatsz, akkor használd az „Ennyi törlesztőt tudok fizetni” kalkulátort.

Ha még bizonytalan vagy, hogy mekkora havi törlesztést vállalnál szívesen, de kíváncsi vagy a bankok aktuális piaci ajánlatára, akkor azokat itt tekintheted át:

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed.

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed.

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Pozitív gondoskodás

  Az Eurostat szerint múlt héten volt a „Pozitív Gondolkodás Napja” (lassan minden napra három ilyen minek-a-napja-van jut), és kirakott pár adatot, hogy egyes fővárosokban mennyire...

 • RSM Hungary blog

  Indokolt lenne az új Jöt. változtatása

  Az új jövedéki törvény még életbelépése előtt módosításra került, de úgy tűnik, hogy a gazdálkodóktól érkező észrevételek, valamint az általános eljárásjogi háttér változása elkerülhetetlenné teszi az ismételt módosításokat. A jövedéki engedélyeseknek előírt pénzügyi biztosíték és a kötelező tárolókapacitások meghatározása is kérdéseket vet fel.

 • Pénzkérdés

  Tech óriások írtak nyílt levelet Donald Trumpn

  Többek között a Facebook, az Amazon és a Google is arra kéri az amerikai miniszterelnököt, hogy folytassa Barack Obama DACA-programját, amely az Amerikába illegálisan bevándorló gyermekek védelméről és segítéséről szól. [...] Bővebben!

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul. [...] Bővebben!