Bankmonitor

Banki termékek összehasonlítása

Veszélybe sodorhatja az Olimpia a magyar gazdaságot?

  • 2016-01-23
  • szerző: bankmonitor

A pánikról és a tőzsdei zuhanásokról szóltak az elmúlt hetek. Zsiday Viktor szerint a magyar gazdaság 2019-ig töretlenül fog szárnyalni. Azt követően azonban – Paks2-nek és az Olimpiának is hála – akár egy krach is beüthet. Ezen kívül az arany áráról is olvashatsz az alábbiakban.

Nehéz időket jósol Magyarországnak Zsiday Viktor. A neves szakember szerint 2019-ig nincs miért aggódnunk, azt követően azonban egy krach is kinézhet akár Paks2-nek és egy esetleges budapesti Olimpiának (is) köszönhetően.  

A közelmúlt történelmi eseménye volt, hogy 40 év után megindult az amerikai olajexport. Ennek következtében pedig már egyértelműen látszik, hogy az USA egyre kevésbé függ már az olyan közel-keleti olajtermelőktől, mint Szaúd-Arábia. Emiatt viszont könnyen zűrzavar alakulhat ki a térségben, ami a migráció erősödését is maga után hozhatja.

Ez derül ki az Alapblognak a Harvard Egyetem professzorának, a jelenlegi kanadai miniszterelnök pártjának volt vezetőjével, Michael Ignatieff-fel készített interjújából. Az írást mindenképpen érdemes elolvasni, mert a kanadai politikus, ebben többek között arra is kitér, miért is volt az USA a jelenlegi menekült krízis egyik fő okozója azzal, hogy az iraki rezsim megdöntése után magára hagyta a régiót.  

Nem az olaj az egyetlen nyersanyag, ami izgalmas időket él meg. Az aranybányák részvényesei is közel 70%-os veszteséget szenvedtek el az elmúlt 5 év során. A folyamatot mozgató erők, és a várható jövő is megismerhető az Alapblog „Mit lépne Dagobert bácsi? – Az aranybánya-árfolyamok és a bányászbéka” című cikkéből.

Az arany iránt érdeklődőknek érdemes lehet elolvasni az amerikai tőzsdések évkönyvének főszerkesztőjeként és portfóliókezelőként hírnevet szerzett Jeffrey Hirsch-sel készült interjút is. A szakember a napokban ajánlotta a kisbefektetőnek, hogy „gyorsan a partvonalra, befejezni a játékot!” Jelzésértékű lehet, hogy Hirsch azonban ezzel együtt – amellett, hogy amerikai állampapírok és a készpénz tartását hangsúlyozza – jelentős arany pozíciókat vett fel saját maga és ügyfelei részére is.  

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

Kérdezz minket