Babaváró hitel 140-260 ezer Ft jóváírással? Ezzel csábítják most a fiatal párokat a bankok

Babaváró hitel 140-260 ezer Ft jóváírással? Ezzel csábítják most a fiatal párokat a bankok
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-05-07
 

Egy kivétellel mindegyik hazai bank komoly összegű jóváírást ad a Babavárót náluk igénylő házaspároknak, amit tovább növelhet, ha bankszámlát is nyitnak náluk. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték, hogy milyen összegű jóváírást adnak jelenleg a pénzintézetek.

A Babaváró hitel felvételét tervező párok jelenleg kilenc pénzintézet ajánlatai közül válogathatnak, a választásnál pedig fontos szempont lehet, hogy melyik bank mekkora összegű jóváírást ad. A tét nem kicsi, hiszen miközben van bank, amelyik egyetlen fillért sem ad, máshol akár 180 ezer forint is ütheti a fiatal házaspár markát, ami még nagyobb lehet, ha számlát is nyitnak a pénzintézetnél.

Nem mindig lehet csak a jóváírás alapján bankot választani

Ugyanakkor nem szabad kizárólag a jóváírás összege alapján dönteni, mert az egyes bankok hitelbírálata jelentősen eltérhet egymástól. Különböző például a hitelképesség alsó korhatára: valahol már 18 évesen igényelhető Babaváró, míg máshol csak 23 éves kortól van lehetőség erre. A férj futamidő végi maximális életkora sem azonos az egyes bankoknál, ez 65 és 75 év között változik az egyes helyeken.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Május végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Bár a Babaváró hitel szabad felhasználású konstrukció, így a bank felé nem kell igazolnia az adósnak, hogy mire költötte a pénzt, hitelkiváltásra azonban nem minden pénzintézetnél elérhető. Ezért, ha egy meglévő, drágább kölcsön lecserélésére használná fel valaki, ezt is figyelembe kell venni a kiválasztáskor.

Az elfogadható jövedelmeket illetően is bőven vannak eltérések, emiatt a készpénzes, a külföldi vagy éppen a vállalkozói jövedelemmel rendelkezőket nem minden bank fogja meghitelezni, vagy ha kapnak is kölcsönt, könnyen lehet, hogy csak kisebb összeget. Egy esetleges elutasítást követően érdemes lehet máshol is próbálkozni, mert a Bankmonitor szakértői szerint gyakori, hogy bár az egyik bank kikosaraz egy párt, egy másik meghitelezi őket.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyi jóváírást adnak az egyes bankok?

Gránit Bank: 180 000 + 80 000 Ft

A 2024. június 30-ig benyújtott Babaváró kölcsönigénylésekre egy alkalommal 180 000 forint jóváírást ad a bank, amennyiben a folyósítás 2024. július 31-ig megtörténik. Maga a jóváírás a hitel folyósításának napján történik a kölcsönszerződésben szereplő, Gránit Banknál vezetett bankszámlára.

Ha az igénylők egyike a szelfis számlanyitás keretében a Gránit Banknál lakossági bankszámlát nyit, és teljesíti a jóváírási feltételeket, akkor a bank további 40 000 Ft-ot jóváír az ügyfél számláján. A jóváírás feltétele a sikeres szelfis számlanyitás, a marketing célú megkeresésekhez való hozzájárulás, 60 napon belüli Gránit eBank aktiválás, illetve 3 db sikeres bankkártyás tranzakció (egyenként minimum 1 000 Ft értékben).

Amennyiben a pár mindkét tagja szelfi számlanyitás keretében lakossági bankszámlát nyit és teljesíti a jóváírás feltételeit, fejenként 40 000 Ft jóváírást kapnak, így mindösszesen 260 000 Ft jóváírásra lehetnek jogosultak.

CIB Bank: 180 000 Ft

A CIB Bank továbbra is 180 000 forintot ír jóvá az ügyfél náluk vezetett számlájára, amennyiben az igénylés 2024. május 31-ig, a folyósítás pedig 2024. július 12-ig megtörténik. A jóváírás feltétele, hogy a házaspár legalább egyik tagja számlát nyisson a CIB Banknál.

K&H Bank: 160 000 Ft

A K&H Bank 160 000 forint jóváírást ad az ügyfél hiteltörlesztésre szolgáló, K&H Banknál vezetett bankszámlájára a sikeres folyósítást követően akkor, ha a hitelösszeg legalább 11 millió forint, valamint hozzájárul a marketingcélú megkereshetőséghez és nem tiltakozik az alapszintű marketingcélú adatfelhasználás ellen.

UniCredit Bank: 150 000 Ft

Az UniCredit Bank a 2024. június 31-ig befogadott Babaváró hitelekre 150 000 forint jóváírást fizet azzal a feltétellel, hogy a kölcsön folyósításának 2024. augusztus 31-ig meg kell történnie. Magára a jóváírásra a folyósítást követő hónapban kerül sor. Itt a Babaváró igénylésének nem feltétele az UniCredit Banknál vezetett bankszámla, ahogy minimálisan elvárt hitelösszeg sincs.

MBH Bank: 150 000 Ft

Az MBH Bank 150 000 forint jóváírást fizet a 2024. június 30-ig hiánytalanul befogadott Babaváró hitelekre abban az esetben, ha a kölcsön összege legalább 10 000 000 Ft. A jóváírás az MBH Banknál vezetett, hitelszerződésben szereplő bankszámlára történik.

Erste Bank: 150 000 Ft

Az Erste Bank visszavonásig érvényben lévő akciója keretében 150 000 forint egyszeri jóváírást fizet a folyósítást követően. Feltétel, hogy a hitelösszeg 11 000 000 Ft legyen, a főadós vagy az adóstárs a Babaváró hitel folyósításakor rendelkezzen Erste banki „aktív” bankszámlával és azt a hitel futamideje alatt fenntartsa. A főadósnak és az adóstársnak ezen kívül pozitív marketing nyilatkozatot is kell tennie.

MagNet Bank: 150 000 Ft

A MagNet Bank 150 000 forint jóváírást ad azoknak, akik hiteligénylése 2024. december 31-ig befogadásra, 2025. február 28-ig pedig folyósításra kerül. Feltétel még a legalább 8 millió forint hitelösszeg, valamint az, hogy mindkét igénylő rendelkezzen bankszámlával a banknál.

Raiffeisen Bank: 140 000 Ft

A Raiffeisen Bank 140 000 forint feltétel nélküli jóvárírást ad a 2024. június 30-ig igényelt és 2024. augusztus 31-ig befogadott Babaváró kölcsönszerződésekre.

OTP Bank: 0 Ft jóváírás

Az OTP Bank jelenleg nem ad jóváírást a náluk Babaváró hitelt igénylő pároknak.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés